X

AH treinkaartjes: NS Dagkaart Dal voor € 15

Foto: Shutterstock

Deze actie is voorbij. Wel kun je de komende tijd voordelig een treinkaartje kopen bij de Spoordeelwinkel. Hier te koop.

Ze zijn er weer: Treinkaartjes bij Albert Heijn. De verkoop start maandag 30 oktober en duurt twee weken. De treinkaartjes zijn te gebruiken tot en met 14 januari 2018. Door de weeks mag de reis niet tijdens de spits beginnen. Dit treinkaartje wordt geleverd als wegwerpkaartje.

De NS Dal Dagkaart is doordeweeks niet geldig tussen 6:30 – 9:00 uur en tussen 16:00 – 18:30 uur. Dat wil zeggen: het moment van inchecken is bepalend. Bij NS mag de reis worden afgemaakt als er vóór 6:30 uur of 16:00 uur is ingecheckt. Overstappen van NS naar een andere vervoerder – bijvoorbeeld Arriva – kan niet tijdens de spitsuren. In het weekend zijn er geen tijdsbeperkingen en mag heel de dag gereisd worden. Dat geldt ook voor eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag.

In- en uitchecken

Met een NS Dagkaart mag er kris, kras door Nederland gereisd worden. Je hoeft dus niet vooraf een traject te kiezen. Natuurlijk moet je de tijdsrestricties wel respecteren. Het AH treinkaartje wordt vanzelf geactiveerd als je incheckt. Je bent verplicht per vervoerder in- en uit te checken. Reis je alleen met NS? Dan check je dus in als je het station binnenkomt uit, en check je uit als je het station weer verlaat.

Goedkopere treinkaartjeres

Wil je ongestoord tijdens de avondspits kunnen reizen? Dan kun je het NS Dagretour van de Spoordeelwinkel gebruiken (hier te koop). Dat kost 4 euro extra, en is inclusief tijdschrift bij AKO. Let wel op, bij die aanbieding gelden afwijkende voorwaarden.

Geldigheid

Zoals we aangeven: dit is een treinkaartje, en dus in de regel niet geldig in bus, tram en metro. De AH treinkaartjes zijn wel geldig in trein vervangende bussen tijdens werkzaamheden (of verstoringen). Reis je via de hogesnelheidslijn? Dan dien je tussen Rotterdam en Schiphol een toeslag aan te schaffen voor Intercity Direct. Ook de Duitse ICE (Amsterdam – Arnhem – Frankfurt) kan alleen voor binnenlandse reizen gebruikt in combinatie met een toeslagbiljet. Het AH treinkaartje is niet buiten Nederland geldig, en niet in de Thalys.

Veel gestelde vragen over het AH Treinkaartje

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Reis je laat in de avond? Check dan altijd goed de reisplanner hoe laat de laatste trein rijdt. Slechts op enkele trajecten rijden treinen ook ‘s nachts.

De treinreis mag doordeweeks niet tijdens de spits beginnen. Daarbij is de inchecktijd bepalend. Je mag een treinreis bij NS wel afmaken als deze voor de ochtend- of avondspits is begonnen. De spits duurt in de ochtend van 6:30 tot 9:00 uur, en in de avond van 16:00 – 18:30 uur. Op deze tijden zit 5 minuten marge. Dat betekent dat je al vanaf 8:55 uur kan inchecken. De incheck is bepalend. Tijdens de spits kun je niet inchecken, dat levert een foutmelding op. Reis je met meerdere vervoerders? Dan kan je in de spits niet van de ene naar de andere vervoerder overstappen. In het weekend kun je gewoon heel de dag reizen.

Voorbeeld: Als je om 6:25 uur incheckt, dan kun je zonder problemen de trein van 6:40 uur nemen. Als je echter om 6:36 uur incheckt, kan dat niet. De inchecktijd is bepalend, en het is al 6:30 uur geweest. En ook de marge van 5 minuten is verstreken.

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

 • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
 • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
 • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
 • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Nee. Sterker nog, als je een ov-chipkaart hebt, moet je die niet gebruiken. Het treinkaartje wordt geleverd als eenmalige chipkaart. Daarmee check je per vervoerder in- en uit.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Nee, dat hoeft niet. Je kunt met het treinkaartje gewoon naar het station gaan. Door in te checken wordt het treinkaartje automatisch geactiveerd. Op die dag kun je het kaartje vervolgens gebruiken. Als je probeert in te checken op een dag (of tijdstip) dat het kaartje niet geldig is, dan zullen de poortjes niet open gaan en zal er op het scherm een foutmelding te zien zijn.

Ja, dat kan. Het is een dagkaart. Dus je kunt naar meerdere bestemmingen gaan, of meerdere keren heen en weer reizen. Bij een dagretour kun je in de regel niet zomaar naar meerdere bestemmingen reizen.

Nee. Helaas niet.

Ja. Kinderen t/m 11 jaar kunnen altijd van een Railrunner gebruik maken. Zelfs als de kinderen alleen reizen. Een Railrunner kost 2,50 euro en is zonder toeslag verkrijgbaar bij de kaartautomaat en ook online. Indien uw kind ook een persoonlijke ov-chipkaart heeft, kunt u ook gratis (1 cent) Kids Vrij bestellen.

Nee. Albert Heijn heeft in het verleden een ticket gehad voor heel het weekend. Dit ticket is voor één dag. Dus als je op een zaterdag heen wilt, en een zondag terug, dan heb je twee verschillende kaartjes nodig.

Thalys: Deze treinactie is NIET geldig in de Thalys.
Intercity Direct: De Intercity Direct is de speciale trein die via de hogesnelheidslijn rijdt. Deze trein verbind Amsterdam via Schiphol en Rotterdam met Breda. Je kunt van deze trein gebruik maken, maar op het traject Schiphol – Rotterdam (en v.v.) is een toeslag verplicht en die is niet inbegrepen. De toeslag moet voor instappen worden gekocht en bedraagt 2,40 euro per persoon per enkele reis. De toeslag is te koop op ns.nl en bij de kaartautomaat op het station. Als je een ov-chipkaart hebt kun je de toeslag ook laden op de ov-chipkaart op het perron. Wil je geen toeslag betalen? Dan kun je gebruik maken van de reguliere intercity. Daarvoor geldt geen toeslag. Die doet er wel langer over.
ICE: ICE is de Duitse hogesnelheidstrein die Amsterdam met Frankfurt en Basel verbind. In Nederland stopt de trein in Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. Je kunt binnen Nederland gebruik maken van de ICE, mits je vooraf een toeslagkaartje koopt a 2,40 euro per persoon per enkele reis. De ICE rijdt slechts enkele keren per dag. De gewone intercity is gewoon toeslagvrij en verbind deze plaatsen circa 4x per uur. Je kunt dus prima een paar minuten wachten en toeslagvrij reizen.
Intercity Brussel en Intercity Berlijn: Het treinkaartje is binnen Nederland gewoon geldig in de intercity Amsterdam – Brussel en in de trein Amsterdam – Berlijn. Als je de grens wil passeren heb je uiteraard een extra treinkaartje nodig.

We belonen onder voorwaarde de eerste tip voor nieuwe treinkaartjes. Dit keer was Rianne Besseling de eerste. Door afwezigheid is de tip echter niet 27 oktober gepubliceerd, maar 28 oktober. Reacties onder dit artikel hebben (deels) betrekking op voorgaande AH treinkaartacties. 

This post was last modified on November 13, 2017, 4:04 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (211)

 • Hallo, ik woon in het buitenland en kom mijn familie opzoeken. Ik kom aan in Amsterdam, kan ik dit kaartje daar bij de AH To Go kopen en meteen gebruiken, of is het zo'n kaartje dat je met een code dit moet uitprinten via je computer, zoals vaak bij de Hema?

 • Geld het ook voor dinsdag 26 december dat je pas na 9:00 uur mag reizen? Aangezien dit wel een feestdag is..

 • Waarom is het altijd zo moeilijk om te vinden hoe ik zo'n kaartje digitaal kan kopen? Hetzelfde geldt bij combi-kaartjes... dan vind ik niet gemakkelijk waar ik met mijn klacht naartoe moet! De aanbieding van Bakker Bart valt geregeld bij mij in het honderd omdat de winkel ver van het station is of omdat de winkel wel op de website, maar niet meer in werkelijkheid bestaat! Bakker Bart in Almelo bijv.

 • geef mij maar een wegwerpkaartje; geen gedoe via computer/e-mail/printer een elektronisch a-4 vel
  te verkrijgen.
  Wegwerpkaartje is het simpelste !

 • Leuk een dagkaart gekocht, met wincde,maar helaas geen kans meer,terwijl de actie nog loopt.Geen reclame vind ik.

 • het is nu 12 november en kan volgens de site AH kaartjes bestellen een dal kaart voor 15 euro maar kom daarna op een site om € 20,50 voor een dalkaart te betalen, dan ga ik met de auto

  • De AH actie was niet online te koop. U kwam waarschijnlijk uit bij de dagkaart van Actie van de Dag, die is wel online te koop en kost 20.50 euro. Dat is echter niet dezelfde actie.

   • Kán, ok, maar mág het ook? Dat het systeem het toelaat betekend nog niet automatisch dat het mag, toch?

    Ik zit hier ook naar te kijken, om een trein van 8.59h te nemen. En op het kaartje staat niks over als je voor de spits al ingecheckt bent, dan mag je door blijven reizen door de spits. Klopt dit nog steeds?

    • Dat mag ook nog steeds (alleen met wegwerp-kaartjes, niet met etickets). Reizen mogen alleen bij NS worden afgemaakt. Je kan niet in de spits overstappen van NS naar Arriva, of andersom. Bij wegwerpkaartjes is altijd van belang of er juist is ingechekt. Je kunt dus niet om 8:50u inchecken en om 9:00u de trein nemen. Wat betreft dat reis afmaken nog steeds mag bevestigd NS hier: https://twitter.com/treinreiziger/status/925379859827888131