Autoslaaptrein: wintersport en de auto gaat mee

Uitgerust op wintersport. Bespaar 600 tot meer dan 1.000 kilometer rijden met de auto per enkele reis. Dat kan, met de autoslaaptrein. Net over de grens, vanuit Düsseldorf rijden er autoslaaptreinen naar München, Villach, Innsbruck, Schwarzach, Triëst, Verona en Bolzano. Een enkele reis met de autoslaaptrein is mogelijk vanaf 99 euro (1 persoon + auto).

Vanuit Nederland rijden er in de winter geen autoslaaptreinen. Wel rijden er vanuit Nederland skitreinen, die bestemmingen als Zell am See, Kufstein, Wörgl en Kichberg bedienen. Maar wie op wintersport wil en de eigen auto mee wil hebben, komt toch op de autoslaaptrein uit.

Varorlberg
Vanuit Düsseldorf rijden de autoslaaptreinen van DB Autozug, onderdeel van de Duitse spoorwegen. Zo rijdt er een autoslaaptrein naar Schwarzach (Oostenrijk) in de provincie Vorarlberg. Plaatsen als Bludenz en Bregenz liggen op nog geen 50 kilometer afstand van Schwarzach. Vanuit Schwarzach zijn ook de Zwitserse Alpen goed bereikbaar. De Zwitserse grens ligt namelijk op nog geen 25 kilometer afstand.

Innsbruck
Maar behalve naar Schwarzach, rijden er ook autoslaaptreinen naar de Oostenrijkse bestemmingen Villach en Innsbruck. Vanuit Innsbruck is het nog zo´n 140 kilometer rijden naar een bestemming als Zell am See. Maar uiteraard is wintersporten ook mogelijk rond Innsbruck.

Tarieven
Goedkoop reizen met de autoslaaptrein, kan met het Autozug-special tarief. Voor nog geen 100 euro (€ 99,-) kan de auto met één reiziger (met slaapplek) mee naar München. Bijkomende reizigers betalen 60 euro per persoon. Kinderen tot zes jaar zonder eigen plaats in het couchetterijtuig kunnen kosteloos worden meegenomen. Bij het normale tarief kunnen kinderen tot en met 14 jaar mee met vijftig procent korting.
Voor bestemmingen buiten Duitsland is het goedkope Autozug-Special ook beschikbaar. Alleen bedragen de kosten dan € 150,- voor de eerste reiziger. De kosten voor de tweede reiziger en kinderen zijn hetzelfde als naar München. Let op: Autozug-special tarief is beperkt beschikbaar.

De boekingsmodule geeft inzicht welke tarieven beschikbaar zijn, en wanneer de autoslaaptreinen rijden.

This post was last modified on 8 november 2016 10:08

Share

Recent Posts

NS verkoopt ook Abellio Duitsland: in 20 jaar 260 miljoen in buitenland verloren

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag…

18 uur terug

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

5 dagen terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

1 week terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

1 week terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

1 week terug

Ook Brusselse Eurostar-terminal krijgt opknapbeurt

Net als in Amsterdam krijgt ook de Brusselse terminal van Eurostar de komende tijd een…

1 week terug