Treinkaartjes

Blokker treinkaartje voor 2 personen: € 29

Bij Blokker kun je weer terecht voor een goedkoop treinkaartje! Dit keer gaat het om een Dal Dagkaart voor twee personen voor € 29. Dat komt neer op € 14.50 per persoon. De voorwaarden van het Blokker treinkaartje lijken erg op de NS Wintertoer. Bij de NS Wintertoer is echter de reisperiode en verkoopperiode langer (zie de pagina NS Wintertoer).

Deze actie is verlopen, niet meer geldig.

De Blokker Treinactie wijkt dit keer af in vergelijking met alle voorgaande acties. Bij de eerdere acties kon je een losse Dal Dagkaart kopen voor € 14.50. Dat kan deze keer niet. Dit keer zijn de Blokker treinkaartjes verpakt per twee. Het betreft één Dag Dal Vrij ticket én één meereiskaart. Je kunt dus alleen als koppel van deze treinactie gebruik maken. Let op: de reisperiode is deze keer ook vrij kort: slechts van 11 december t/m 21 januari 2018.  Vanuit Treinreiziger.nl zijn we deze keer daarom niet zo enthousiast over de Blokker treinkaartjes. Gelukkig zijn er ook alternatieven (zie verderop).

Niet geldig tijdens de spits

Het treinkaartje wordt geleverd op een wegwerpkaartje. Per vervoerder dien je in- en uit te checken. De Blokker treinkaartjes worden alleen verkocht in de winkels, niet op Blokker.nl. Wel staat er hier op Blokker.nl informatie over deze actie. De treinkaartjes zijn doordeweeks geldig vóór 6:30 uur, tussen 9:00-16:00 uur en na 18:30 uur. Daarbij geldt: het moment van inchecken is bepalend. Ben je op tijd ingecheckt? Dan kun je bij betreffende vervoerder de reis in de spits afmaken. In het weekend zijn er geen tijdsbeperkingen, en kun je heel de dag reizen. Wie voor de NS Wintertoer kiest, kan overigens wel tijdens de avondspits reizen (maar niet voor 9:00 uur, en niet in het weekend). Ook handig: de NS Wintertoer is gewoon te koop op ns.nl.

Voordelige alternatieve treinkaartjes

Met het Blokker Treinkaartje kun je kris, kras door Nederland reizen. Je hoeft dus niet vooraf een traject te kiezen. Wil je alleen reizen? Of ook tijdens de avondspits? Dan kun je beter een treinkaartje kopen bij de Spoordeelwinkel. Bijvoorbeeld het NS Dagretour van € 19 (hier te koop). Dat betreft een dagretour (e-ticket/mobiel ticket). Dan moet je bij het verzilveren wel een traject kiezen. Wil je dat niet? Dan kun je nog de NS Dagkaart kopen van Actie van de Dag van € 20,50. Reis je af en toe in het weekend? Dan kun je voor € 19 een 1e klas dagretour kopen via ns.nl (reizen t/m 28 januari). Ook het NS Seizoensretour is handig voor reizen in het weekend. Dan betaal je omgerekend slechts € 11 euro voor een dagretour (verkrijgbaar per 3 stuks). Te koop via NS.nl. Let op: eerste reis moet in december plaats vinden.

Geldig bij alle vervoerders

Het Blokker treinkaartje is geldig bij alle treinvervoerders, uitgezonderd Thalys. Dus ook bij Arriva en Keolis, Connexxion. Let wel: alleen in de trein, niet in de bus, tram- en metro. De Intercity Direct is buiten de spits op de meeste tijden tijdelijk toeslagvrij, tijdens de spits moet er worden bijbetaald. Let op: de definitie spits wijkt bij de Intercity Direct af van de spitsdefinitie van het Blokker treinkaartje. Zie: Intercity Direct tijdelijk toeslagvrij.

Deze treinactie is voor het eerst gemeld door Otto Heinis. Hij wordt beloond met een treinkaartje. Je kunt treinacties altijd melden via contact@treinreiziger.nl. Vergeet geen bewijs van de actie mee te sturen. Dat kan zijn een link of een foto van de advertentie/actie.

This post was last modified on 18 juli 2018 11:58

Bekijk reacties

  • Vind ik waardeloos heb maar 1 kaartje nodig mijn man is invalide en hij heeft een kaart dat de begeleider gratis mee mag wat doen we met twee kaartjes niet goed geregeld ns en hema

    • Uhh ... Blokker, niet HEMA. Maar er zijn dus wel alternatieven voor wie alleen wil reizen.

  • Echt waardeloos ik moet alleen reizen ik hoef maar 1 kaartjes, kom a.u.b met kaartjes die wij kunnen gebruiken en het nodig is dan kunnen we als nog twee losse kaartjes kopen waarom worden we gedwongen om twee kaartjes te kopen als wij maar 1 kaartje wil wat een onzin!

    • Wat een achterlijk gezeur zeg. Je wordt nergens toe gedwongen. Als een aanbieding je niet aanstaat, koop je hem toch gewoon niet.

    • Wij zijn ook niet zo enthousiast, maar je bent nergens toe verplicht, en er is ook een actie voor de Spoordeelwinkel voor 1 persoon (19 euro)

  • 1persoons kaart via blokkerk is voor veel mensen mensen heel makkelijk. Niet iedereen heeft een metgezel.het zou ook een oplossing zijn als op beide kaarten dezelfde bedrag zou staan. Dan kan je met deze periode lekker 2keren met de trein eropuit. Maar ja...De ns bepaald.

  • Ik snap het probleem van sommige mensen niet.

    Ik reis heel vaak alleen met de trein dus dit is zeker voor mij geen goede actie.

    Maar als ik naar het afgelopen jaar kijk dan zijn er genoeg acties geweest die allemaal hun eigen voorwaarde en beperkingen hadden. Hierdoor wist ik heel vaak wel een geschikt treinkaartje te bemachtigen. Ook op het moment dat geen enkele winkel zoals bijvoorbeeld een Blokker, Kruitvat, AH of Hema was er altijd wel een andere mogelijkheid zoals bijvoorbeeld de Spoordeelwinkel.nl.

    Daarnaast werkt dit ook zo bij andere producten. Als ik een pak melk wil hebben dan kan ik dit op heel veel adressen kopen. Allemaal met hun eigen kwaliteit en verkoopprijzen. Als ik ergens de prijs te duur vind of de melk niet lekker vind ga ik ook naar een ander die me de pak melk wel kan leveren tegen de wensen die ik wil. En zo werkt het hier ook mee.

    • Je hebt volkomen gelijk. Maar niet iedereen denkt zoals jij denkt en het doet. Hopelijk kunnen anderen ervan leren. Het heeft wel zijn voordeel als je het zo doet
      Bedankt voor je goede initiatief.

      • Overigens is dit geen geschikte product voor mij maar ik ben wel blij met deze actie. Op deze manier heb je wat te kiezen en het zal vast voor iemand wel geschikt zijn.

  • Niet goed deze aktie. Gelukkig heb ik deze weken kunnen reizen met voordeeluren dagkaart [ voor abonnementhouders gelukkig heb ik dat ] van ns voor 12.50 . Dat was pas een goeie actie .

Share

Recent Posts

NS verkoopt ook Abellio Duitsland: in 20 jaar 260 miljoen in buitenland verloren

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag…

23 uur terug

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

6 dagen terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

1 week terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

1 week terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

1 week terug

Ook Brusselse Eurostar-terminal krijgt opknapbeurt

Net als in Amsterdam krijgt ook de Brusselse terminal van Eurostar de komende tijd een…

2 weken terug