youtube treinreiziger zoeken zoeken

Blokker treinkaartjes komen er aan! € 14,50

We hadden al eerder tips gekregen, maar nu is het geverifieerd: vanaf volgende week kun je voordelig op pad dankzij Blokker treinkaartjes. Het gaat om een Dal Dagkaart van 14,50 euro. Het kaartje kan gebruikt worden in de periode 24 april t/m 4 juni 2017, uitgezonderd Koningsdag (27 april).

Informatie over de actie staat ook verstopt op Blokker.nl. De verkoop loopt van zaterdag 22 april t/m 7 mei. Zoals altijd bij dit soort acties geldt: OP = OP.

Beperkingen

Het treinkaartje van Blokker is zoals gebruikelijk een Dal Dagkaart. Dit betekent dat de reis van maandag t/m vrijdag niet mag beginnen tussen 6:30 en 9:00 uur en niet tussen 16:00 en 18:30 uur. Is je reis voor die tijd begonnen? Dan mag je de reis bij betreffende vervoerder wel gewoon afmaken. Wisselen van vervoerder kan niet in de spits. In het weekend zijn er geen tijdsbeperkingen en kun je de hele dag reizen met het Blokker treinkaartje. Bij NS eindigt de dag pas om 4:00 uur ’s ochtends. Je kunt dus zonder problemen ook na 0:00 uur reizen (mits er treinen rijden).

Wil je ook in de avondspits kunnen reizen? Dan kun je beter gebruik maken van dit treinkaartje van de Spoordeelwinkel. Dan mag je bovendien ook nog een tijdschrift bij de AKO uitkiezen. Je moet dan echter wel iets meer betalen: 19 euro. Bovendien is het kaartje van de Spoordeelwinkel een dagretour, geen dagkaart. (Lees hier wat het verschil is.) De Spoordeelwinkel-kaartjes zijn voor een klein bedrag extra wel verkrijgbaar in een 1e klas variant (25 euro). Met een Blokker treinkaartje kun je niet upgraden naar de 1e klas.

Blokker treinkaartje of Spoordeelwinkel?

 

Tijdschrift inbegrepen?
Geldig tijdens de ochtendspits?
Geldig tijdens de avondspits?
Direct online verkrijgbaar?
Verkrijgbaar in 1e klas variant?
Reizen zonder in- en uit te checken?
Beperkingen in het weekend?
Verkoop t/m
Reizen t/m

Blokker Treinkaartje

€ 14,50
Tijdschrift inbegrepen?
Geldig tijdens de ochtendspits?
Geldig tijdens de avondspits?
Direct online verkrijgbaar?
Verkrijgbaar in 1e klas variant?
Reizen zonder in- en uit te checken?
Beperkingen in het weekend?
Verkoop t/m : 7 mei 2017
Reizen t/m: 4 juni 2017

Spoordeelwinkel actie

€ 19,-
Tijdschrift inbegrepen? : keuze uit 6 stuks
Geldig tijdens de ochtendspits?
Geldig tijdens de avondspits?
Direct online verkrijgbaar? : (ook als mobiel ticket)
Verkrijgbaar in 1e klas variant? : +6 euro
Reizen zonder in- en uit te checken? : kan wel, niet verplicht
Beperkingen in het weekend?
Verkoop t/m : 30 april 2017
Reizen t/m: 31 mei 2017

Vroeg reizen mogelijk

Het Blokker-treinkaartje wordt geleverd op een wegwerpchipkaart. Je mag meerdere reizen op één dag maken, maar je bent wel verplicht per vervoerder in- en uit te checken. Omdat het een Dal Dagkaart is ben je niet gebonden aan een traject, en mag je dus kriskras door Nederland. Het mooie van de Blokker treinkaartjes is dat je ook ’s ochtends vroeg al kunt vertrekken. Wie immers voor 6:30 uur incheckt, kan de reis vervolgens gewoon afmaken.

In vergelijking met Hema-treinkaartjes of AH-treinkaartjes zijn de kaartjes van Blokker over het algemeen een paar euro goedkoper. Dat komt door de beperking in de ochtend- én avondspits. Kruidvat-treinkaartjes zijn meestal nog een halve euro goedkoper, maar die kun je niet doordeweeks gebruiken. Ook Etos-treinkaartjes laten we even buiten beschouwing, want die zijn voor twee personen én pas na 11:00 uur geldig.

Toeslagen & Verkoop

Wat verder goed is om te weten: goedkope treinkaartjes zijn nooit bij Thalys geldig. Bij de Intercity Direct betaal je tussen Schiphol en Rotterdam v.v. een toeslag. Datzelfde geldt bij de ICE. Maar altijd geldt dat er ook een gewone intercity (en Sprinter) rijdt waar je kunt reizen zonder toeslag. Het treinkaartje is niet alleen geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Syntus, Breng en Connexxion (alleen in de treinen). Het kaartje is niet geldig in de bus, tram en metro. Dat is natuurlijk anders als het om NS-bussen gaan die treinen vervangen bij werkzaamheden of storingen.

Naar verwachting wordt het Blokker treinkaartje niet op Blokker.nl verkocht, maar alleen via de winkels. Dat was tenminste bij de afgelopen acties het geval. Wel zal de nieuwe folder naar verwachting hier worden gepubliceerd.

Samenvatting Blokker treinkaartje

Betreft: Dal Dagkaart
Geldigheid weekend: za en zo hele dag
Geldigheid weekdagen: ma t/m vr: vóór 6:30u, tussen 9:00-16:00u en vanaf 18:30u
Te koop: vanaf 22 april t/m 7 mei. OP = OP
Reisperiode: 24 april t/m 4 juni. NIET Koningsdag
Prijs: 14,50 euro
Verkoop: Niet via Blokker.nl, alleen via de winkels. Later komt de nieuwe folder wel online.

Altijd goedkope treinkaartjes?

 • Laila

  Kan je heen op de ene dag en terug op de andere dag gaan?

 • Kevin L.

  Mijn email zegt €11,
  ???????

  • Onderwerp van de nieuwsbrief: “va € 11 met de trein / Blokker-actie”. Dat zijn twee verschillende dingen. 1e nieuwsbericht met foto gaat over de Blokker-actie, en staat groot de prijs van 14,50 euro. Derde bericht gaat over seizoensretour en daarin staat ook groot: omgerekend € 11 p/s. Met andere worden er zijn kaartjes vanaf 11 euro en er is een Blokker actie.

 • Sandra Passage

  Als ik voor 6.30 de trein moet hebben,mag dat dan??

  • Ja dat mag, staat ook in artikel. ” Het mooie van de Blokker-treinkaartjes is dat je ook ’s ochtends vroeg al kunt vertrekken. Wie immers voor 6:30 uur incheckt, kan de reis vervolgens gewoon afmaken.” Je mag alleen niet van vervoerder wisselen in de spits.

 • Kels

  Dus kun je vanaf de 24e pas reizigen?
  want ik zou hem 23 al kunnen gebruiken.

 • Netty Meelen

  Dat is wel balen dat er geen online verkoop is. De Blokker waar ik woon is al weer 1 1,2 jaar geleden opgeheven. Blokker heeft best veel winkels gesloten. Al die mensen kunnen dus geen dagkaart aanbiedingen meer kopen.

  • Ja, voor mensen zonder Blokker in de buurt wordt het wat lastiger, je moet er dan echt extra moeite voor doen. Ik vermoed dat de marges op treinkaartjes dusdanig klein zijn, dat men bij gratis verzending boven de 20 euro in de knel komt. Bovendien koopt iemand in de winkel (denk ik)) sneller nog een ander product extra, wat voor Blokker extra interessant is. Ik verwacht dat dit de achtergrond is van die beslissing.

   • Netty Meelen

    Het financiele voordeel valt weg, als je, zoals in mijn geval, met het OV moet gaan reizen, om zo’n dagkaart te kopen. Nou ja niks aan te doen.er komen meer aanbiedingen.

 • Annie Pruisscher

  Waarom zijn de treinkaartjes maar zo kort te gebruiken normaal kun je ze weken langer gebruiken..

  • Durf ik niet te zeggen, ik heb wel de indruk dat dit een trend is. Ik denk dat men hoopt dat op deze manier meer gereisd wordt omdat de kaartjes in een kortere periode opgemaakt moeten worden.

 • Marjan

  Op de Blokker site staat niet dat de kaartjes niet geldig zijn op Koningsdag. Hoe weet ik wat waar is?

 • Marcel Gillebaart

  Kan ik op Hemelvaartsdag 25 mei wél voor 09.00 reizen omdat dit als een zondag geldt ???

  • Nee, bij feestdagen wordt bij goedkope treinkaartjes geen uitzondering gemaakt. Dag van de week is bepalend. (Bij NS abonnementen is dat anders.)

 • Marcel Gillebaart

  Als ik om 06.25 incheck voor een trein met vertrektijd 06.36, mag dit dan? Geldt de INCHECK tijd of de VERTREK tijd ???

 • Kath

  Kan ik mijn kinderen met een railrunner-kaartje meenemen als ik zelf zo’n Blokker kaartje gebruik?