X

Goedkope treinkaartjes januari 2018

Foto: Stefan Verkerk

Op zoek naar een goedkoop treinkaartje? Ook deze maand zijn er natuurlijk weer treinacties. Bijvoorbeeld via Actie van de Dag, VakantieVeilingen, de Spoordeelwinkel en NS.nl. Als er nieuwe acties komen, voegen wij deze later toe.

De afgelopen jaren verkocht de NS Spoordeelwinkel altijd een goedkoop treinkaartje voor 19 of 20 euro. Helaas is dat op dit moment voor het eerst sinds jaren niet zo. Wel is er een dagretour van 22 euro beschikbaar, en heeft Actie van de Dag een Dal Dagkaart beschikbaar voor 19 euro.

NS Dal Dagkaart € 19
Actie van de Dag biedt nu voor het eerst een Dal Dagkaart aan. Het gaat om een e-ticket dat doordeweeks niet geldig is tussen 6:30 en 9:00 en tussen 16:00 en 18:30. Daarbij is de daadwerkelijke tijd bepalend. Bij vertraging mag de reis wel worden afgemaakt. In het weekend is de NS Dal Dagkaart heel de dag geldig. Deze actie kun je gebruiken voor reizen t/m 30 april (uitgezonderd 27 april). Alleen online te koop.

NS Dagretour & FEBO-kroket
Het goedkoopste kaartje van de NS Spoordeelwinkel kost momenteel 22 euro. Dit is een dagretour, geldig tussen twee stations naar keuze. Inbegrepen is een kroket bij de FEBO. Dit kaartje is te koop t/m 31 januari 2018 en te gebruiken t/m 28 februari 2018. Dit kaartje is uitsluitend online te koop, zie de best verkochte uitjes op de homepagina.

Spoordeelwinkel.nl

Enkele reis € 12 (te koop per 2)
Reis je niet op dezelfde dag heen en terug? Dan kun je ook deze maand bij VakantieVeilingen twee enkele reizen kopen voor 24 euro. Dat is dus 12 euro per enkele reis. Per enkeltje kun je het traject kiezen en de reizigersgegevens invullen. De kaartjes zijn te gebruiken t/m 31 maart 2018. Alleen online te koop (en niet via de app).

1e klas dagretour: € 26
Lekker 1e klas op pad? De NS Spoordeelwinkel verkoopt op dit moment een 1e klas dagretour voor 26 euro. Je kunt bovendien bij de Kaldi terecht voor een gratis warme of koude chocolademelk, mét slagroom als je dat wilt. Je kunt ook kiezen voor een kop koffie of thee. Kaldi heeft 29 vestigingen in Nederland, ook buiten de grote steden.

Efteling per trein & bus
Lekker een dagje per trein naar de Winter Efteling. Voor 41 euro heb je een combiticket. Je kunt daarmee een retourreis maken per trein naar Den Bosch of Tilburg. Vanaf die steden is vervolgens het busvervoer van en naar de Efteling inbegrepen – en natuurlijk ook de toegang tot de Efteling. Deze actie is hier te koop.

NS Wintertoer: € 14,50 p.p. (per 2 personen)
Samen op pad met de trein? Kies dan voor de NS Wintertoer en reis met z’n tweeën voor 29 euro. Dat komt neer op 14,50 euro per persoon. Geldig en te koop t/m 26 januari 2018. Alleen geldig na 9:00 uur, en alleen doordeweeks.  Zie meer info op de pagina NS Wintertoer.

NS Groepsticket
Het NS groepsretour verdwijnt. Vanaf 8 januari introduceert NS het NS Groepsticket. Dit product is op basis van een enkele reis voor groepen van 4 t/m 7 personen. Samenreizen is verplicht. Dat wil zeggen: de hoofdboeker moet altijd aanwezig zijn. De overige reizigers moeten van dezelfde trein(en) gebruik maken, maar mogen later instappen of eerder uitstappen. Meer info over het NS Groepsticket.

Dagje Madame Tussauds 
Lekker met de trein een dagje naar Amsterdam naar Madame Tussauds? Voor 27 euro heb je een dagretour naar Amsterdam, inclusief toegang tot deze populaire attractie. Dit is een actie van de NS Spoordeelwinkel.

AH-treinkaartje
Er is een AH treinkaartje te koop. Let op: het gaat om een dagretour naar Groningen, Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven of Maastricht. Je kunt dus niet kris, kras door Nederland reizen. De kaartjes bruikbaar t/m 28 februari 2018 en zijn te koop t/m 28 januari 2018. De AH treinkaartjes kosten 18 euro.

NS Dagkaart voor vaste klanten
Iedere maand krijgt een deel van de vaste klanten een NS Dagkaart voor € 12,50 aangeboden. “Geselecteerde klanten hebben een dagkaart 2e klasse voor € 12,50 aangeboden gekregen. Je kunt de dagkaart zelf gebruiken, maar u kunt het ook aan iemand anders geven,” legt NS uit.

Dagje weg met korting
Dagje uit? Dan is Duinrell misschien een leuk idee. Helemaal omdat je nu tot 39% kunt besparen voor toegangskaartjes die heel het seizoen bruikbaar zijn (24 maart 2018 t/m 28 oktober 2018, uitgezonderd 22 en 23 september 2018). Te koop via Tripper.nl of zie de pagina Duinrell met Korting.

Goedkoop treinkaartje nodig? Probeer onze prijsvergelijker

Dit moet je weten over de treinacties:

 • In de regel doordeweeks niet geldig voor 9:00 uur, tenzij anders vermeld. In het weekend zijn er in de regel geen tijdsrestricties.
 • De meeste acties zijn e-tickets. Deze dien je uit te printen of te tonen op je smartphone in de NS Reisplanner app.
 • Bij aankoop hoef je nog niet de reisdatum te bepalen. Dat kan tot en met de laatste reisdatum.
 • Ruilen is niet mogelijk: op = op.
 • Treinkaartjes zijn nooit geldig bij Thalys. En bij Intercity Direct dien je tusen Schphol en Rotterdam een toeslag te betalen. Die toeslag is tijdens de daluren t/m 28 februari tijdelijk vervallen.
 • Treinkaartjes zijn ook geldig bij Arriva, Blauwnet, Connexxion en Breng. Alleen in de trein. En bij dagretours alleen als de vervoerder op gekozen traject (deels) actief is.
 • Goedkope treinkaartjes zijn in de regel niet geldig in bus, tram en metro (tenzij anders vermeld).
 • Reis je met kinderen? Dan kun je voor het kind (4 t/m 11 jaar) ALTIJD een Railrunner kopen, zelfs als het kind alleen reist. Een railrunner kost € 2.50. Als kinderen een persoonlijke OV-chipkaart hebben, kun je Kids Vrij aanvragen en is reizen per trein zelfs gratis. Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd gratis.

UITVERKOCHT: NS Dagkaart € 20,50
Wil je niet gebonden zijn aan een bepaald traject, en kris, kras met de trein door Nederland kunnen reizen? Dan kun je bij Actie van de Dag een NS Dagkaart kopen voor € 20,50. Doordeweeks geldig na 9:00 uur, in het weekend de hele dag. De goedkope treinkaartjes zijn te gebruiken t/m 28 februari 2018.

This post was last modified on January 23, 2018, 11:40 am

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (63)

 • Ik wil die dagretour bestellen van 22,- , maar ik kan de pagina "Best verkochte uitjes" niet vinden (waar die op zou moeten staan)
  Kan iemand me misschien vertellen waar ik dit ticket kan bestellen

 • Hallo, ik moet 3 februari met 2 personen van Maastricht naar Den Haag en wil 4 februari weer terug van Den Haag naar Maastricht. Kan ik dan 2 x de actie van vakantieveiling kopen dus 2 x 24,00 ( dus 4 kaartjes)

 • tjonge wat zijn de kaartjes van actie van de dag/vakantieveiling duur geworden zeg. Kocht ze regelmatig maar zijn nu al €24! Erg jammer!

  • Het was 10.25 euro per enkele reis, nu 12 euro. Stuk duurder, maar nog steeds op veel trajecten voordelig, toch?

 • Kun je met een enkele reis kaartje van bv Emmen naar Dronten onderweg ook een paar uur verblijven in een Zwolle?

 • AH treinkaartje is inderdaad te koop voor Bonus klanten maar helaas te gebruiken tot en met 25 februari 2018

 • AH Treinactie Dagretour:
  Met dit dagretour met korting reis je in de 2e klas naar een van de zeven steden naar keuze. Je kan reizen naar Groningen, Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven of Maastricht.

  Geldig in de 2e klas van maandag t/m vrijdag vanaf 9:00 uur en op zaterdag en zondag de hele dag.

  Zowel online als in de winkel te koop van 22 tot en met 28 januari en het ticket is te gebruiken tot en met 25 februari 2018.

 • Kun je met de actie van AH ook gewoon ergens op de rit uitstappen en vandaar weer terug. Ik hoef niet naar bv Zwolle maar Amersfoort

 • Ik hoop dat Blokker weer komt met kaartjed. Wij zijn er mee naar Schiphol gegaan. Je mocht niet in de spits maar wel als je voor aanvang spits instapte. Aangezien wij weer naar Schiphol moeten 27 maart

  • wat een waardeloze actie van AH. Ik hoop ook inderdaad dat ze snel weer via Blokker, Hema of Kruidvat verkocht worden. Ik moet op 14/04 vanuit M'tricht naar Utrecht (en terug) en ben Belg dus aan iDeal heb ik niks :-)

 • Ik reis altijd alleen.
  Het aanbieden van goedkope tickets, ALLEEN geldig voor 2 personen is een vorm van DISCRIMINATIE en moet verboden worden.

 • Ik moet op een bepaalde tijd ergens zijn
  Maar kan pas 9.20 met de trein
  Kan ok niet de trein van 8.50 nemen?