Goedkope Blokker treinkaartjes (NS Dagkaart) zomer 2016

VERLOPEN. Alternatief:  Dagretour met lunch voor 19 euro. Koop hier.

Blokker gaat binnenkort weer voordelige treinkaartjes verkopen! De verkoop start vermoedelijk 14 juli. De treinkaartjes kosten 14,95 euro per stuk en zijn te gebruiken tussen 18 juli t/m 11 september. Het is met het Blokker treinkaartje niet mogelijk om in de ochtend- of avondspits een treinreis te beginnen.

Zowel in het Blokker filiaal van Groningen als Breda hangen er briefjes dat op 14 juli een nieuwe Blokker treinactie van start gaat. Ook andere bronnen bevestigen het nieuws, al zou de verkoop mogelijk ook pas de 18e kunnen starten. Volgens onze informatie wordt de aanbieding alleen via de winkels verkocht, en niet online.

  • Tip! Voor 18 euro (2e klas) kun je ook een dagretour kopen, waarmee je doordeweeks ook tijdens de avondspits kunt reizen. Dan is er bovendien een lunch bij La Place inbegrepen. Dit treinkaartje is er ook in 1e klas variant en kost t/m 14 juli met de kortingscode 1eklasactie slechts 20 euro.

De Blokker vestiging in Breda, toegezonden door Bart Kromwijk, hij krijgt vanwege zijn tip een gratis treinkaartje.

Het gaat om een zogenoemde Dal Dagkaart. Met dit treinkaartje kan je doordeweeks niet inchecken tussen 6:30-9:00 uur en 16:00-18:30 uur. Bij NS is het echter wel toegestaan om een reis af te maken indien je eerder bent ingecheckt. In het weekend mag je heel de dag reizen en zijn er geen tijdsbeperkingen.

Het treinkaartje wordt geleverd als éénmalige chipkaart. Inchecken per vervoerder is verplicht. Zonder in- en uit te checken is het treinkaartje niet geldig. Met de NS Dal Dagkaart dient er per vervoerder te worden in- en uitgecheckt. Het kaartje is namelijk niet alleen geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Syntus, Veolia, Breng en Connexxion.

Zoals aangegeven mag je bij NS doordeweeks tijdens de spits wel je treinreis afmaken, mits je vóór de spits bent ingecheckt. Nadat je bent ingecheckt dient je treinreis binnen 30 minuten te beginnen. Check je bijvoorbeeld om 15:55 uur doordeweeks in, voor een treinreis Utrecht – Delfzijl, dan kun je gewoon de trein nemen naar Groningen. Op het traject Groningen – Delfzijl rijden er treinen van Arriva. Je moet dan dus in Groningen wachten tot de avondspits voorbij is, om het laatste stukje van de reis af te maken.

De NS Dagkaart is niet geldig bij Thalys. Indien je wil reizen met ICE of Intercity Direct tussen Rotterdam – Schiphol (of v.v.) dan dien je naast het Blokker treinkaartje nog een speciaal toeslag kaartje te kopen. Je kunt echter ook kiezen voor de (langzamere) reguliere intercity, daarvoor hoef je geen toeslag te betalen.

Reis je pas laat terug? Geen probleem, ook na 0:00 uur kun je nog reizen (mits er op jouw traject treinen rijden). Vóór 4:00 uur ´s ochtends moet de treinreis zijn afgerond. Plan altijd goed je reis, zodat je weet of er werkzaamheden zijn en hoe laat de laatste trein rijdt.

Bij de afbeelding bovenaan het artikel staat nog dat het treinkaartje online te koop is, dat zal volgens onze informatie deze keer echter niet het geval zijn.

This post was last modified on 22 december 2016 10:29

Share

Recent Posts

Locov positief over plannen dienstregeling 2025, wel kritisch op verbinding met België

Het Locov is overwegend positief over het voornemen van NS om in de dienstregeling van…

5 uur terug

Idee voor meer sociale interactie wint wedstrijd Reizigerscadeau

Jouke van Campenhout heeft de Reizigerscadeau-wedstrijd van NS en reizigersvereniging Rover gewonnen. De organisatie maakte…

1 dag terug

Vodafone werkt komende jaren aan beter mobiel bereik langs het spoor

Vodafone gaat de komende drie jaar aan de slag om het mobiele bereik langs het…

2 dagen terug

Reiziger geeft openbaar vervoer 7,8, zelfde cijfer als 2022

Net als in 2022 beoordeelt de ov-gebruiker het openbaar vervoer in Nederland met gemiddeld een…

3 dagen terug

European Sleeper treint vanaf vandaag door naar Praag

De slaaptrein van European Sleeper rijdt vanaf maandag door naar Dresden en Praag. De verlenging…

4 dagen terug

ÖBB presenteert nieuwe Railjet (en bestelt nog 19 treinen)

De Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) hebben de allereerste nieuwe Railjet in gebruik genomen. De nieuwe treinen…

1 week terug