X

Goedkope treinkaartjes oktober 2017: vanaf € 9,95

Foto via Shutterstock

Ook deze maand hebben we weer alle goedkope treinkaartjes op een rij gezet. Zo kun je in oktober bij ETOS, NS Spoordeelwinkel en Actie van de Dag terecht voor goedkope treinkaartjes.  Alle treinkaartjes zijn doordeweeks geldig na 9:00 uur, tenzij anders vermeld. Wil je weten welke treinactie het beste past bij jouw reis? Maak dan gebruik van onze prijsvergelijker.

Bij gebruik van Adblocker kunnen er links van verkopers wegvallen.

1. NS Seizoensretour: € 11 per kaartje
Maak drie keer een treinreis in het weekend voor € 33. Dus omgerekend € 11 euro per ticket. Wil je 1e klas reizen? Dan kan dat al vanaf € 14,33 euro per kaartje. De tickets zijn voor een retourreis. Eén ticket per seizoen. Zie pagina NS Seizoensretour 2017.

2. HEMA Treinkaartje
Bij HEMA kun je nu een treinkaartje kopen. Het betreft een dagretour (geen dagkaart). Het ticket is ook online te koop via HEMA.nl/tickets. Het HEMA treinkaartje is iets goedkoper dan het dagretour van de NS Spoordeelwinkel.

3. Treinkaartje + Lekker eten bij de Beren: € 24
Lekker een dagje weg met de trein? Voor 24 euro heb je een dagretour inclusief een Burgermenu inclusief drankje (fris, wijn of bier) bij De Beren. De Beren heeft 15 vestigingen waar je terecht kunt. Bijvoorbeeld in Rotterdam, Haarlem, Dordrecht en Arnhem. Dit is een hele mooie deal, want een burgermenu met drankje bij de Beren al snel 15 euro. Deze actie wordt alleen hier verkocht.

4. Enkele reis vanaf € 10,25
Reis je niet op dezelfde dag heen- en terug? Dan kun je bij Actie van de Dag twee enkele reizen kopen voor 20,50 euro. Dat is dus 10,25 euro per enkele reis. Per enkeltje kun je het traject kiezen en de reiziger gegevens invullen.

5. Meereiskaartje
In kader van de Treinpakkers heeft NS weer een meereiskaartje. Niet te combineren met actiekaartjes (dus niet met andere aanbiedingen uit dit overzicht. Het meereiskaartje kost dit keer € 2,50 en betreft een e-ticket.

6. NS Dagkaart met spitsbeperking
NS doet een proef met een NS Dagkaart met spitsbeperking. Voor 15 euro koop je een dagkaart voor doordeweeks. NIET geldig tussen 6:30-9:00 en 16:00-18:30 uur. Let op: de tijd is bepalend: reizen die voor de spits begonnen zijn mogen NIET in de spits worden afgemaakt. Zie hier meer info.

6. Dagje Spa
Kom helemaal tot rust bij Spa Sanadome Nijmegen. Voor 39 euro heb je heel de dag toegang, en is ook een treinkaartje naar Nijmegen inbegrepen. Best een goede prijs als je bedenkt dat toegang tot het spa zonder treinkaartje normaal 32,50 euro kost. Als je kiest voor avond entree ben je welkom vanaf 17:00 uur en betaal je 34 euro. Spa Sanadome is gevestigd op een kwartier loopafstand vanaf station Nijmegen Goffert. Deze actie kun je alleen online kopen. Het betreft een e-ticket.

7. NS Dagkaart
Wil je kris, kras met de trein door Nederland kunnen reizen? Dan heb je een NS Dagkaart nodig. Met een NS Dagkaart kun je meerdere bestemmingen op een dag aandoen. Op het station betaal je voor een dagkaart daluren 39 euro, maar bij Actie van de Dag kun je een NS Dagkaart kopen voor slechts 20,50 euro.

8. Dagje Amsterdam
Een Dagje Amsterdam? Voor 22 euro heb je een treinkaartje naar Amsterdam (dagretour), inclusief GVB-tramticket en een voucher voor een broodje kroket, warm vlees of versierde bal + drankje bij Van Dobben. Deze actie is alleen online te koop bij de NS Spoordeelwinkel.

9.Dagje Dierentuin
Wil je een dagje Dierentuin doen? Dan is er een mooie combideal bij de Spoordeelwinkel. Voor 31 euro kun je Burgers Zoo in Arnhem bezoeken. Niet alleen de treinreis en toegang is inbegrepen, ook de bus vanaf station Arnhem naar de dierentuin (en terug).  Maak bij Burgers’ Zoo kennis met de nieuwe vlindertuin. De Arnhemse dierentuin beschikt over de grootste overdekte mangrove van de wereld! Koop hier je tickets.

10. Treinpakkers
Een andere interessante treinpakker: een weekenddagkaart voor 2 personen voor € 29. Ook te vinden via onze prijsvergelijker.

11. InterRail met Korting
Reis met InterRail voordelig met de trein door heel Europa. En dat is nu extra voordelig. Je krijgt namelijk 15% korting op InterRail.eu. Er zitten wel wat spelregels aan InterRail verbonden. De meeste treinen in heel Europa mag je kosteloos met InterRail gebruiken. Maar voor sommige treinen moet je reserveren of een toeslag betalen. Daar is bijvoorbeeld sprake van als je met de Thalys op InterRail gaat. Voor de Duitse hogesnelheidstrein ICE hoef je dan weer geen toeslag te betalen. Zie ook artikel: InterRail met korting.

 • InterRail voor jongeren (t/m 27 jaar) is nu beschikbaar vanaf 175 euro.
 • InterRail voor volwassenen (en meereizende kinderen t/m 11 jaar) is beschikbaar vanaf 227 euro.
 • InterRail voor senioren (60+) is dankzij deze actie te koop vanaf 204 euro.

12. Dagje Haarlem of Utrecht met Rondvaart
Dagretour naar Utrecht + Rondvaart: 23 euro via Spoordeelwinkel.nl
Dagretour naar Haarlem + Rondvaart: 22 euro via Spoordeelwinkel.nl

Overige acties:
Bij NS International kun je als je vroeg boekt voordelige tickets vinden naar Parijs (vanaf € 35), Londen (vanaf € 59) of Berlijn (€ 39). Ben je te laat? Dan kan de bus een alternatief zijn. Op VakantieVeilingen kun je bieden op een kortingsbon van 20 euro voor Ouibus. Flixbus heeft het grootste netwerk, en ook voordelige tickets.

VERLOPEN: ETOS Treinkaartje
VERLOPEN. Vanaf maandag 2 oktober zijn er ook treinkaartjes bij ETOS te koop. Bij deze treinactie mag je echter pas reizen na 11:00 uur (ook in het weekend) en is samen reizen verplicht. Voor twee personen betaal je 19,90 euro. Dus 9,95 euro per persoon. Het betreft een wegwerpkaartje.

 

This post was last modified on October 23, 2017, 8:06 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand):

Bekijk reacties

 • kan iemand mij vertellen of je zo een ns dagkaart van 20,50 ook op je mobiel kan doen, ik zie alleen maar staan print je ticket uit

 • Nog een optie: dagretour Groningen voor €19 inclusief voucher voor koffie en appeltaart bij de Pastafabriek, van de Spoordeelwinkel. Helaas doordeweeks pas geldig vanaf 9.00 uur, maar wel in de middagspits. Te koop t/m 31 oktober en geldig t/m 30 november 2017. Ook nuttig als je niet naar Groningen doorreist (sowieso doen hoor, want Groningen is fantastisch), maar bijvoorbeeld vanuit het westen of zuiden naar een station op de route naar Groningen wilt (Assen, Zwolle, Amersfoort/Deventer/Almere etc.)

 • NS Spoordeelwinkel komt met een 'aanbod': dagkaart voor € 15, alleen in de daluren van ma t/m vrij. Niet in het weekend geldig. Als je als gevolg van vertraging van de trein buiten de daluren reist, 'heeft de conducteur het recht' een uitstel van betaling uit te schrijven. Zo kennen we NS weer: bij wanprestatie van NS, waardoor vertraging ontstaat en je noodgedwongen buiten de daluren terecht komt, mag je als 'beloning' een boete betalen vermeerderd met € 35. Wat is NS toch een onverbeterlijk zooitje ongegeneerde graaiers en harkers, die met zo'n aanbod durven te komen!

  • Ja Eduard, ik zag dat product ook voorbij komen. Het is inderdaad belachelijk. Verplicht voor 16:00 (en eigenlijk ook 6:30) de trein verlaten, ook bij vertraging. Anders is de conducteur, volgens de voorwaarden, gerechtigd een uitstel van betaling (dat overigens 50 euro bovenop de ritprijs kost) uit te schrijven. Ik snap niet hoe deze idiotie in de praktijk kan worden gebracht. Een verstoring in de dienstregeling is immers vervelend voor de klant. In plaats van dat NS dat probleem beperkt, mag de reiziger het zelf oplossen. Volgens de voorwaarden zijn reizigers met dit ticket, die zich in een gestrande trein bevinden als de spits aanvangt letterlijk in overtreding en mogen zij geen gebruik maken van vervangend vervoer. Ook als een trein bijvoorbeeld om 15:50 hoort aan te komen, maar onderweg een vertraging oploopt, is dat blijkbaar het probleem van de klant.

   • Ga Annemiek,
    Naar het schijnt zijn Rover en Treinreiziger vandaag ook wakker geworden en hebben inmiddels moord en brand geschreeuwd, dat de voorwaarden van NS in strijd zouden zijn met een EU-verordening. NS wast haar handen intussen in onschuld en zou stellen, dat de vertragingsvoorwaarden niet geldig zijn. Helaas vermeldt Treinreiziger dit niet in deze kolom, maar heeft weer een nieuwe kolom geopend waar de lezer zijn/haar ergernis kwijt kan.

    • Hoi Eduard,
     Gisteren is de discutabele aanbieding gestart en alleen per e-mail gecommuniceerd aan een geselecteerde groep. Dankzij jouw opmerking heb ik van die actie gehoord en direct zoals je zou mogen verwachten even reactie aan NS gevraagd. Die kwam in de ochtend. Dus ik snap niet helemaal waarop je doelt met "ook wakker geworden". Dat suggereert dat we daarvoor "sliepen".
     Omdat inmiddels het omstreden regeltje omtrent vertraging is verwijderd, staat dat hier nu ook niet meer zo vermeld (eerder vandaag wel).
     Verder schrijf je: "NS wast haar handen intussen in onschuld en zou stellen, dat de vertragingsvoorwaarden niet geldig zijn. Helaas vermeldt Treinreiziger dit niet in deze kolom, maar heeft weer een nieuwe kolom geopend waar de lezer zijn/haar ergernis kwijt kan." Ik snap niet precies wat je hiermee bedoeld.

  • Veel gescheld over een niet bestaand probleem. U heeft geen kaartje en bent niet aangesproken.

 • Hallo,
  Tot welke datum is die actie naar Amsterdam geldig. Ik begrijp dat er ook een voucher voor een kroket bij zit. In de uitleg staat dat er ook een tramkaart bij zit, maar dit staat niet vermeld in de toelichting, Hoe kom je dan aan dit kaartje?

  Groetjes Daan