Kinderen reizen gratis met de trein (NS Kids Vrij)

Vanaf vandaag kunnen kinderen onder begeleiding van een volwassene gratis met de trein reizen. Ze hebben daarvoor wel een persoonlijke ov-chipkaart nodig met een Kids Vrij abonnement. NS benadrukt dat het Kids Vrij-abonnement geen 1-aprilgrap is.

Kids Vrij bestellen

Om de persoonsgegevens te controleren moet er éénmalig 0,01 euro afgerekend worden. "Deze check is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat we de juiste gegevens van u ontvangen en u daarmee een goede service kunnen bieden", zegt het spoorbedrijf in een toelichting. Het Kids Vrij-abonnement is pas geldig als het op een ov-chipkaart is geladen.

Het kinderabonnement is geldig in dezelfde klasse en op hetzelfde traject als de meereizende volwassene. Het geldt door de week én in het weekend en is ook geldig bij andere treinvervoerders dan NS. Kinderen die nog geen persoonlijke ov-chipkaart hebben, kunnen die kopen voor 7,50 euro. Het Kids Vrij-abonnement is niet geldig op een anonieme ov-chipkaart.

Het eerste gratis kinderabonnement werd vandaag op ludieke wijze uitgereikt aan Noa uit Gouda. Zij is de vinder van Trippel de treincavia. De zoektocht naar de treincavia bleek een 1-aprilgrap. Alle kinderen die hielpen zoeken naar de vermiste cavia van de 9-jarige Jesse, mochten vandaag al gratis met de trein, mits in het bezit van worteltjes om de treincavia mee te lokken. Kinderen werden via Facebook en Twitter opgeroepen om te helpen zoeken. De treincavia bleek een knuffel, het gratis reizen is echt.

Kinderen die alleen reizen of zonder Kids Vrij-abonnement kunnen een railrunner kopen voor 2,50 euro.Vorig jaar werd het Kids Vrij abonnement al aangekondigd. Het wordt gefinancieerd met de inkomsten van vergeetachtige reizigers die vergeten uit te checken. Jaarlijks bleef er daardoor 16 miljoen euro winst over voor de vervoerders. Dat is niet de bedoeling, en daarom wordt dat geld nu in projecten als deze terug geinvesteerd in de reiziger.

This post was last modified on 8 november 2016 10:09

Bekijk reacties

  • Het lukt niet kidsvrij op mijn kaart te zetten omdat ik, zegt men, al andere producten op de kaart heb staan????? Bij mijn weten is dit niet zo.
    Graag snel een antwoord want ik moet nu steeds een railrunner betalen voor mijn kleinkinderen terwijl ze gratis met mijn kaart kunnen
    Kaartnr
    3528 0234 1742 7910

    • Hoi hoi,

      Er is mij iets niet duidelijk! Wanneer ik het kidsvrij-abonnement wil aanvragen moet ik dat dan op mijn persoonlijke ov doen? Of is het de bedoeling dat ik voor mijn dochtertje een eigen persoonlijke ov aanschaf en het daar op aanvraag???

  • bij de bestelling van mijn kidsvrij-abonnement wordt mijn kaartnummer niet herkend. Zo maakt NS je blij met een dode mus.

  • Voor kids vrij moet je kind een eigen ov kaart hebben. 7.50 en daarop kids vrij zetten. Simpel en mijn kleinzoon vindt het geweldig om met zijn eigen kaart in en uit te checken. (liefst ook nog controle onderweg :)

  • Ik probeer steeds een kids vrij kaarten voor mijn twee kleindochters te bestellen maar krijg steeds de reactie dat ik 'al andere producten op mijn kaart heb staan. Dit snap ik niet en wil graag weten waarom. Ik wil graag met mijn kleinkinderen reizen.

Share

Recent Posts

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

3 dagen terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

3 dagen terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

3 dagen terug

Ook Brusselse Eurostar-terminal krijgt opknapbeurt

Net als in Amsterdam krijgt ook de Brusselse terminal van Eurostar de komende tijd een…

4 dagen terug

Dit wordt de dienstregeling van de trein naar München

De Nederlandse Spoorwegen bevestigen het alsnog. In 2025 verdwijnt de ICE naar Basel en maakt…

5 dagen terug

Opgepast: op deze plekken wordt aan het spoor gewerkt tijdens de meivakantie

Schoolvakanties zijn traditioneel de periodes waarin ProRail aan het spoor werkt. Tijdens de aanstaande meivakantie…

6 dagen terug