X

Kruidvat treinkaartjes voor € 13,99

Foto: Daniël de Ruig

UPDATE: Er is een nieuwe actie met Kruidvat Treinkaartjes (e-tickets).

Nieuwe Kruidvat Treinkaartjes

Deze actie is verlopen. Maar er zijn nog steeds goedkope treinkaartjes te koop! Raadpleeg onze prijsvergelijker om de beste aanbieding te vinden.
Goedkope treinkaartjes voor het weekend, binnenkort zijn ze weer te koop via Kruidvat! Vanaf dinsdag 23 mei kun je bij Kruidvat de gebruikelijke weekenddagkaarten kopen. Per stuk voor 13,99 euro en te gebruiken t/m 30 juli 2017.

Dat blijkt uit de Kruidvat folder die we al onder ogen hebben gezien. Stapelkorting, zoals de vorige keer werd aangeboden, is dit keer niet van toepassing. NSheeft in juni ook een exclusieve aanbieding voor Treinreiziger.nl. Daardoor kun je voor reizen in het weekend al een 1e klas dagkaart kopen voor 13 euro (reisperiode 24 juni t/m 9 juli, alleen weekend).

Wie trouwens een Kruidvat Voordeelkaart heeft kan de weekenddagkaart met korting kopen. Met 150 spaarpunten kost het Kruidvat treinkaartje nog maar 12,49 euro. Je kunt de voordelige treinkaartjes van Kruidvat alleen gebruiken op een zaterdag óf zondag. Je kunt het treinkaartje NIET gebruiken op feestdagen die niet in het weekend vallen.

Bij de Kruidvat treinkaartjes zijn er geen beperkingen qua tijdstip. Je mag zo vroeg of zo laat vertrekken als je wil. Bij NS duurt een dag 28 uur. Vanaf 0:00 uur kun je reizen, tot uiterlijk 4:00 uur de volgende ochtend. Houd er wel rekening mee dat er in de nacht op veel trajecten nauwelijks treinen rijden. Houd er ook rekening mee dat er in het weekend vaak gewerkt wordt aan het spoor. Dus raadpleeg altijd voor vertrek de treinplanner.

Met een Kruidvat Dagkaart kun je kris, kras door Nederland reizen. Het treinkaartje is behalve bij NS ook geldig bij Arriva, Breng, Connexxion en Syntus. Maar wel alleen in de treinen, niet in de bussen. Dit treinkaartje wordt geleverd op een wegwerp chipkaart. Het enige wat je hoeft te doen is om per vervoerder in- en uit te checken.

In Thalys is deze dagkaart niet geldig. Indien je kiest voor de extra snelle Intercity Direct (Schiphol – Rotterdam v.v.) of ICE moet je naast het Kruidvat treinkaartje nog wel een toeslagbiljet aanschaffen. Maar je kunt altijd kiezen voor de reguliere intercity’s en sprinters: daarvoor hoef je niet bij te betalen. Je bent hoog uit iets langer onderweg.

Reis je met kinderen? Dan kun je voor kinderen t/m 11 jaar een Railrunner kopen (2,50 euro). Of, nog voordeliger, schaf het NS Kids Vrij abonnement aan. Voor slechts 1 cent kunnen kinderen dan een heel jaar lang gratis meereizen met een volwassene. Van het NS Kids Vrij abonnement kun je alleen gebruik maken als de kinderen een persoonlijke ov-chipkaart hebben.

Het Kruidvat Treinkaartje kun je niet alleen in de winkel kopen, maar ook online. Dat kan vanaf dinsdag 23 mei. Vanaf dat moment kun je alle voorwaarden ook terug lezen op de Kruidvat website, dat is op dit moment nog niet mogelijk.

De Kruidvat Dagkaart is ideaal als je in de zomer in het weekend een dagje uit wil. Die kun je vervolgens weer combineren met andere aanbiedingen. Zo kun je op diverse attractieparken en dierentuinen tot 40% besparen. Bijvoorbeeld via tickets van ActievandeDag.nl, Dagtickets.nl en UitjeKrant.nl.

Samenvatting Kruidvat Treinkaartje

Betreft: NS Dagkaart voor het weekend
Verkoop: Via Kruidvat winkels / website
Verkoopperiode: Vanaf 23 mei (in elk geval t/m 28 mei). OP = OP.
Reisperiode: 27 mei t/m 30 juli 2017
Prijs: € 13,99 per NS Dagkaart

Laatste nieuws over goedkope treinkaartjes?

Veel gestelde vragen over de Kruidvat dagkaart

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Reis je laat in de avond? Check dan altijd goed de reisplanner hoe laat de laatste trein rijdt. Slechts op enkele trajecten rijden treinen ook ‘s nachts.

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

 • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
 • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
 • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
 • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Je mag op feestdagen reizen, mits deze op een zaterdag of zondag vallen. Op andere dagen is dit kaartje immers niet geldig.

Nee. Dat kan niet. Wil je voordelig 1e klas reizen? Maak dan gebruik van onze prijsvergelijker, en vul in dat je 1e klas wilt reizen.

Nee, dat hoeft niet. Je kunt met het treinkaartje gewoon naar het station gaan. Door in te checken wordt het treinkaartje automatisch geactiveerd. Op die dag kun je het kaartje vervolgens gebruiken. Als je probeert in te checken op een dag (of tijdstip) dat het kaartje niet geldig is, dan zullen de poortjes niet open gaan en zal er op het scherm een foutmelding te zien zijn.

Ja, dat moet. Zonder in- en uit te checken is dit treinkaartje niet geldig. In- en uitchecken doe je per vervoerder. Reis je alleen met NS? Dan check je dus in op het beginpunt van de reis, en check je uit als je aangekomen bent op je eindbestemming.

Ja, dat kan. Het is een dagkaart. Dus je kunt naar meerdere bestemmingen gaan, of meerdere keren heen en weer reizen. Bij een dagretour kun je in de regel niet zomaar naar meerdere bestemmingen reizen.

Thalys: Deze treinactie is NIET geldig in de Thalys.
Intercity Direct: De Intercity Direct is de speciale trein die via de hogesnelheidslijn rijdt. Deze trein verbind Amsterdam via Schiphol en Rotterdam met Breda. Je kunt van deze trein gebruik maken, maar op het traject Schiphol – Rotterdam (en v.v.) is een toeslag verplicht en die is niet inbegrepen. De toeslag moet voor instappen worden gekocht en bedraagt 2,40 euro per persoon per enkele reis. De toeslag is te koop op ns.nl en bij de kaartautomaat op het station. Als je een ov-chipkaart hebt kun je de toeslag ook laden op de ov-chipkaart op het perron. Wil je geen toeslag betalen? Dan kun je gebruik maken van de reguliere intercity. Daarvoor geldt geen toeslag. Die doet er wel langer over.
ICE: ICE is de Duitse hogesnelheidstrein die Amsterdam met Frankfurt en Basel verbind. In Nederland stopt de trein in Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. Je kunt binnen Nederland gebruik maken van de ICE, mits je vooraf een toeslagkaartje koopt a 2,40 euro per persoon per enkele reis. De ICE rijdt slechts enkele keren per dag. De gewone intercity is gewoon toeslagvrij en verbind deze plaatsen circa 4x per uur. Je kunt dus prima een paar minuten wachten en toeslagvrij reizen.
Intercity Brussel en Intercity Berlijn: Het treinkaartje is binnen Nederland gewoon geldig in de intercity Amsterdam – Brussel en in de trein Amsterdam – Berlijn. Als je de grens wil passeren heb je uiteraard een extra treinkaartje nodig.

Inschrijven gratis nieuwsbrief goedkope treinkaartjes

Verschijnt 1 tot 2x per maand, afhankelijk van de acties. Let op: je aanmelding is pas definitief na het aanklikken van de bevestiginglik die je per e-mail krijgt.

This post was last modified on July 17, 2017, 11:52 am

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (43)

 • Ik heb 2 kaartjes gekocht, maar wegens werkzaamheden geen treinen maar bussen ivp 1:20 doe 3 uur naar Den Haag handig zeg doe dan maar net als blokker en etos ook door de weeks reizen👎🏻😡

 • mijn man komt aan op schiphol 1ste pinksterdag op zondag, is het kaartje dan geldig? Hij heeft het kaartje dus nodig, kan ik het online kopen en naar hem versturen, zodat hij het kan printen en gebruiken?

  • 1e pinksterdag is een zondag, dus dat kan. Het is geen e-ticket, het is een fysiek ticket, die moet u man bij zich hebben. Dus wordt lastig om dat naar hem toe te sturen.

 • Een dag duurt 28 uur?! Als ik zat 19h de heenreis aanvang kan ik dan 24h later, zondag 19h de terugreis aanvangen met zo'n kaartje?

  • Dan morgen even contact opnemen met Kruidvat en de betaalgegevens bij de hand houden.

 • Wat een rotsysteem hebben ze nu met die kaartjes. Voor bejaarden is het te ingewikkeld, en jongeren (35-) hebben al jaren geen printer meer om dat E-Ticket uit te printen (is erg fijn als je op zaterdag een ticket koopt om er op zondag mee weg te gaan en bij het activeren kom je er achter dat dat klote systeem van de NS geen QR codes kan/wil scannen van je mobiel).

  Het systeem met een papieren OV-kaartje was vele malen fijner!

 • Hi I purchased the ticket at the store. But is is said I cannot use the cash recipt as the ticket. How to activate the ticket for travel? can someone guide me