Nieuwe editie Kilometer Kampioen in 2017

De Kilometer Kampioen wordt een terugkerend evenement. In 2017 kunnen treinreizigers opnieuw een poging doen om binnen 24 uur zoveel mogelijk kilometers met de trein te maken. In 2015 werd de wedstrijd voor het eerst georganiseerd door Treinreiziger.nl. Bob Landman wist toen 1593 kilometer af te leggen en won daarmee de wedstrijd.

  • Bekijk het LIVE-verslag terug, inclusief meer foto´s en enkele video´s.
  • Aan het einde van het artikel kan je je abonneren op een speciale Kilometer Kampioen nieuwsbrief.

De wedstrijd was bedoeld als eenmalige actie om het tienjarig bestaan van Treinreiziger.nl te vieren. Veel deelnemers drongen er echter direct al op aan om van de wedstrijd een jaarlijks evenement te maken. "Om de Kilometer Kampioen speciaal te houden heb ik er echter voor gekozen om de wedstrijd eens per twee jaar te organiseren", zegt initiatiefnemer Hildebrand van Kuijeren. Bijkomend voordeel is dat er daardoor meer wijzigingen zijn in de dienstregeling. "Daardoor moet je als deelnemer opnieuw beginnen te plannen."

Paul Kuiper, de oudste deelnemer van de Kilometer Kampioen 2015.

In 2015 was Paul Kuiper met 73 jaar de oudste deelnemer, ook hij staat weer te popelen om weer mee te kunnen doen. "Nog steeds koester ik de beste herinneringen aan de Kilometer Kampioen van 2015. Mijn zoon en kleinzoon vragen mij regelmatig of er al nieuws is over een herhaling in 2016. Ze willen dolgraag meedoen! Ikzelf trouwens ook", mailde hij ons vorige week.

Ook Menno de Vries liet direct na de wedstrijd al weten dat hij hoopt op een volgende editie om revanche te kunnen nemen. Hij legde net één kilometer minder af dan winnaar Bob Landman. Tim van Rij, die meedeed op 16-jarige leeftijd, viel aan het einde van de 24 uur in slaap waardoor hij zijn eindbestemming voorbij reisde. Desondanks wil hij ook bij een volgende editie weer meedoen. Behalve treinfanaten deden er ook enthousiaste reizigers mee. Bijvoorbeeld Silke Cornelissen uit België. Aan de wedstrijd deden in 2015 ook een Brit en een Amerikaan mee, maar die woonden al wel in Nederland.

Matthias Huijgen had op papier de langste planning (1635 kilometer), maar direct zijn eerste aansluiting ging verloren waardoor hij niet de winnaar werd.

Na de wedstrijd kwamen er ook ideëen binnen om de volgende keer een Benelux-editie te organiseren, waarbij dus niet alleen in Nederland maar ook in België en Luxemburg met de trein mag worden gereisd. Initiatiefnemer Van Kuyeren vindt dat een heel leuk idee. "Maar het is alleen haalbaar als er een goedkoop treinkaartje ter beschikking wordt gesteld waarbij in alle drie de landen gereisd mag worden. En of dat gaat lukken is maar de vraag." Ook zijn dan de afstanden nodig van de Belgische en Luxemburgse spoortrajecten.

Wie op de hoogte wil blijven van de Kilometer Kampioen kan zich alvast inschrijven op de gratis nieuwsbrief. Dan word je te zijner tijd op de hoogte gehouden. Wie zich vorig jaar al heeft geabonneerd of wie vorig jaar heeft meegedaan wordt al op de hoogte gehouden.

Nieuwsbrief Kilometer Kampioen

 

This post was last modified on 27 maart 2017 13:17

Share

Recent Posts

Idee voor meer sociale interactie wint wedstrijd Reizigerscadeau

Jouke van Campenhout heeft de Reizigerscadeau-wedstrijd van NS en reizigersvereniging Rover gewonnen. De organisatie maakte…

20 uur terug

Vodafone werkt komende jaren aan beter mobiel bereik langs het spoor

Vodafone gaat de komende drie jaar aan de slag om het mobiele bereik langs het…

2 dagen terug

Reiziger geeft openbaar vervoer 7,8, zelfde cijfer als 2022

Net als in 2022 beoordeelt de ov-gebruiker het openbaar vervoer in Nederland met gemiddeld een…

2 dagen terug

European Sleeper treint vanaf vandaag door naar Praag

De slaaptrein van European Sleeper rijdt vanaf maandag door naar Dresden en Praag. De verlenging…

3 dagen terug

ÖBB presenteert nieuwe Railjet (en bestelt nog 19 treinen)

De Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) hebben de allereerste nieuwe Railjet in gebruik genomen. De nieuwe treinen…

7 dagen terug

Harry Potterstoomtrein in Schotland stilgelegd, reguliere trein blijft rijden

De wereldberoemde Jacobite stoomtrein, ook wel Harry Pottertrein genoemd, mag in Schotland vooralsnog niet meer…

1 week terug