Samen met een groep per trein naar dezelfde bestemming? Dan is het NS Groepsretour ideaal. Voor slechts 55 euro reis je met 4 personen naar dezelfde eindbestemming. Iedere persoon extra (maximaal 10) kost 2,50 euro extra. Per direct (sinds 13 april 2017) moeten alle reizigers ook vertrekken vanaf het zelfde station. 

  • Vanaf 4 personen voor slechts € 55,-. Dat is € 13,75 euro per persoon.
  • 5e t/m 10e persoon betaalt € 2,50.
  • Ook geldig bij Arriva, Connexxion, Veolia, Breng en Syntus.
  • Iedereen reist naar hetzelfde eindstation
  • Beginpunt moet ook het zelfde zijn
  • Je mag samen reizen, maar hoeft niet
  • Reis mag op maandag t/m vrijdag niet voor 9:00 uur beginnen.
  • Op zaterdag en zondag geen tijdsbeperkingen.
  • Treinkaartje wordt geleverd als e-ticket, zelf uitprinten.

Het NS groepsretour wordt ook meegenomen in onze prijsvergelijker. Welk treinkaartje is voor jouw reis het goedkoopst? 

Hoe werkt het?
Je kan het NS Groepsretour alleen online kopen via ns.nl. Je moet zowel het vertrekstation als de eindbestemming opgeven. Tot en met 12 april 2017 was het mogelijk om te vertrekken vanaf verschillende stations. Dat mag nu niet meer. Bij aankoop moeten tevens de gegevens van alle reizigers worden opgegeven. De naam en geboortedatum van iedere reiziger is voldoende. Het treinkaartje moet je zelf uitprinten en is alleen geldig in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. De treinreis mag op maandag t/m vrijdag niet voor 9 uur beginnen. Samen reizen is niet verplicht, maar omdat wel zowel het aankomst- als vertrek station hetzelfde moet zijn, is dat in de praktijk natuurlijk wel het gezelligst. De heen- en terugreis moeten op dezelfde dag plaatsvinden.

Wat kost het NS Groepsretour?
Het groepsretour wordt formeel aangeboden vanaf 4 t/m 10 reizigers. Soms is het groepsretour al bij 3 personen goedkoper. Dan kan je het groepsretour ook gebruiken en betaal je de prijs voor vier personen. Als je met meer dan 10 personen reist, kan je natuurlijk gewoon twee groepsretourtjes kopen.

Aantal personen Groepsprijs Prijs omgerekend per persoon
4 personen € 55,- € 13,75
5 personen € 57,50 € 11,50
6 personen € 60,- € 10,00
7 personen € 62,50 € 8,93
8 personen € 65,- € 8,13
9 personen € 67,50 € 7,50
10 personen € 70,- € 7,00

Wat moet ik verder nog weten over het NS Groepsretour?
Formeel is het NS Groepsretour een actie. Deze actie is in september 2013 van start gegaan en blijft minimaal beschikbaar t/m 31 december 2017. Gekochte groepsretouren kunnen vervolgens t/m 28 februari 2018 verzilverd worden. Het is niet mogelijk om op Koningsdag (27 april 2017) te reizen. Iedere reiziger moet een eigen e-ticket hebben. NS behoudt zich het recht voor om tussentijds de prijzen te verhogen. Dat is inmiddels ook al een keer gebeurd, bij de introductie kostte de kaart 49 euro voor vier personen. Als je vertraging hebt, kan je gewoon een beroep doen op de regeling Geld terug bij Vertraging.

Geen OV-chipkaart nodig
Je reist met een e-ticket, en je hebt dus geen OV-chipkaart nodig. Je hoeft met dit kaartje niet in en uit te checken. Zijn alle poortjes op een treinstation gesloten? Dan kun je met de barcode van het e-ticket het breedste OV-chipkaartpoortje openen.

Hoe weet ik zeker of dit treinkaartje voor mij het goedkoopst is?
Je kunt alle NS-tarieven checken op de pagina Alle treinkaartjes. Als één iemand uit de groep ook een NS-abonnement heeft, kan ook gebruik maken van Samenreiskorting (ns.nl). (Of zie onze pagina Samenreiskorting). Soms zijn er ook NS dagkaarten. Die vind je op de pagina goedkope treinkaartjes. Eigenlijk is onze prijsvergelijker het handigst.

Afbeelding afkomstig van NS.

This post was last modified on 13 april 2017 09:25

Bekijk reacties

  • Hallo,
    Ik wil voor 23 personen boeken. Kan het maximaal voor 10 personen en moet ik dus 3 boekingen maken?

    • Excuus dat ik ben vergeten te antwoorden, maar dat klopt. Bijvoorbeeld 8+8+7

    • Dat is formeel niet toegestaan. Er is alleen (nog) geen controle op mogelijk.

  • Als ik een ticket wil bestellen op de site van NS kan ik enkel tot April een datum plannen, klopt het dat de actie maar tot dan loopt?

  • Is het mogelijk om met een groepsretour een stop te maken? Bijvoorbeeld: ik reis van Amsterdam naar Maastricht en stap voor de lunch uit bij station Utrecht Centraal. Om vervolgens mijn reis naar Maastricht te hervatten.

    • Ja, dat is toegestaan. Je moet wel de logische route volgen. Het genoemde voorbeeld kan dus, maar je kan niet van Amsterdam naar Maastricht met een lunch in Amersfoort of Gouda.

  • Als ik 10 kaarten koop en eerst een dagretour ga reizen met 8 personen en over een week met zijn 2-en ook ergens naartoe wil kan ik dan van de resterende kaarten gebruik maken naar een andere stad? Of moet je met het aantal kaarten dus 10 man op dezelfde dag gebruik maken van de kaarten?

    • Nee, allemaal op dezelfde dag met dezelfde eindbestemming. Anders zou je het kaartje ook 10x alleen kunnen gebruiken op 10 verschillende dagen.

  • Kan ik met dit kaartje retour reizen?
    Doordat je een eindbestemming moet invullen is me niet helemaal duidelijk of ik dan in de avond ook weer met dit ticket naar huis kan reizen.

    • Ja het is een retour, daarom heet het ook groepsretour :-) De terugreis moet wel op dezelfde dag plaats vinden als de heenreis.

  • Hoi, is het mogelijk om deze groepsretour gebruik te maken als ik met 4 personen naar Amsterdam ga reizen maar iedere woont in verschillende steden?

    • Als je het artikel leest, staat er: "Iedere reiziger mag beginnen vanaf een ander station. Ook hoef je niet met dezelfde trein te reizen." Dus dat is geen probleem.

        • Let op! NS heeft de regels vandaag per direct aangepast. Vanaf nu moeten vertrek- en aankomststations het zelfde zijn.

Share

Recent Posts

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

1 dag terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

5 dagen terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

5 dagen terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

6 dagen terug

Ook Brusselse Eurostar-terminal krijgt opknapbeurt

Net als in Amsterdam krijgt ook de Brusselse terminal van Eurostar de komende tijd een…

6 dagen terug

Dit wordt de dienstregeling van de trein naar München

De Nederlandse Spoorwegen bevestigen het alsnog. In 2025 verdwijnt de ICE naar Basel en maakt…

7 dagen terug