Nieuws

NS schrapt uit voorzorg treinen wegens storm

De Nederlandse Spoorwegen laten donderdag circa 20 procent minder treinen rijden vanwege de verwachte storm. Op de trajecten waar normaal meer treinen rijden dan eens per half uur, gaat dan een keer per half uur een trein rijden.

Op het traject Amsterdam – Utrecht – Eindhoven, waar normaal elke tien minuten een trein rijdt, wordt de frequentie ook teruggebracht tot twee keer per uur. Door bij verwacht slecht weer om te schakelen naar een uitgedunde dienstregeling, wil de spoorsector voorkomen dat het treinverkeer compleet vastloopt. Bij eventuele problemen is er bij een aangepaste dienstregeling meer ruimte op het spoor en ontstaat er niet direct een file van treinen.

Vanwege de harde wind kan ook niet ten zuiden van Rotterdam over de HSL-lijn worden gereden, vanwege de Moerdijkbrug. Reizigers tussen Rotterdam en Breda reizen om via Dordrecht. Normaal rijden er vier treinen per uur via de HSL tussen Rotterdam en Breda.

NS zegt met de aangepaste dienstregeling het zekere voor het onzekere te nemen. Wel waarschuwt het bedrijf dat ondanks de aangepaste dienstregeling en andere extra maatregelen reizigers nog steeds hinder kunnen ondervinden. “NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen hiervan zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen,” aldus de NS. Spoorbeheerder ProRail houdt extra storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om problemen op te lossen en de NS zet extra medewerkers in op stations om reizigers te helpen.

Reizigers krijgen het advies de reisplanner goed in de gaten te houden. Ze moeten rekening houden met drukte en een langere reistijd en worden opgeroepen zo mogelijk buiten de spits te reizen. KLM liet eerder al weten eveneens in de dienstregeling te schrappen vanwege de verwachte storm.

(c) Treinreiziger.nl / ANP

This post was last modified on 17 januari 2018 21:17

Share

Recent Posts

Reageren (tijdelijk?) uitgeschakeld op Treinreiziger.nl

Op de website Treinreiziger.nl is de mogelijkheid om te reageren op artikelen voorlopig uitgeschakeld. Dit…

12 uur terug

NS verkoopt ook Abellio Duitsland: in 20 jaar 260 miljoen in buitenland verloren

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag…

2 dagen terug

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

7 dagen terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

1 week terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

1 week terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

2 weken terug