Nieuws

NS verwacht 5% meer treinreizigers in september

Het aantal treinreizigers zal komende maand naar verwachting 5% hoger liggen dan een jaar eerder. Dat heeft NS maandag bekend gemaakt. September is voor het spoorbedrijf traditiegetrouw de drukste maand van het jaar. 

Vanaf maandag zullen ook alle 58 nieuwe Sprinters van het type FLIRT worden ingezet in de reizigersdienst. Deze treinen heeft NS met spoed besteld om de reizigersdrukte te kunnen opvangen. Sinds december hebben deze nieuwe treinen hun intrede gedaan. Mede daardoor is het materieelpark gegroeid naar 2750 rijtuigen, 200 meer dan vorig jaar. Toch is het probleem van volle treinen daarmee niet opgelost.

Het spoorbedrijf verwacht in september meer dan 35 miljoen reizigers te vervoeren. Vorig jaar vestigde NS in deze maand een record, met 33,3 miljoen reizigers. Die stijging komt door de groeiende economie en de dalende werkloosheid.  Een fikse groei, zeker omdat NS nu niet meer het treinverkeer op de Limburgse sprinters verzorgt. Ook het vervoer op de Hoekse lijn is nu over van NS naar RET.

NS-topman Roger van Boxtel waarschuwt voor vertraging en drukte. “In het drukke Nederland hoort staan in de spits erbij, net zoals de files op de weg.” Hij benadrukt dat het bedrijf voor 2,5 miljard euro in treinen investeert. Omdat het de komende jaren in de spits nóg drukker wordt, en alleen het regelen van extra treinen niet genoeg is, pleit Van Boxtel voor meer investeringen in de infrastructuur.

Vanaf woensdag 6 september test NS elke woensdag op het drukke traject Amsterdam – Utrecht – Eindhoven hoogfrequent spoorvervoer. Op die as rijdt dan elke tien minuten een intercity. In de spits rijdt er tijdens de spitsuren ook elke tien minuten een trein Utrecht – Houten. Met de extra treinritten zegt NS 15 procent meer reizigers te kunnen vervoeren. Vanaf december wordt deze wijziging definitief doorgevoerd.

NS wil treinreizigers stimuleren zoveel mogelijk in de daluren te reizen. Daarom krijgen treinreizigers met een Altijd Korting abonnement tijdelijk extra korting als ze aan de randen van de spits reizen.

This post was last modified on 29 augustus 2017 08:45

Share

Recent Posts

Reageren (tijdelijk?) uitgeschakeld op Treinreiziger.nl

Op de website Treinreiziger.nl is de mogelijkheid om te reageren op artikelen voorlopig uitgeschakeld. Dit…

19 uur terug

NS verkoopt ook Abellio Duitsland: in 20 jaar 260 miljoen in buitenland verloren

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag…

2 dagen terug

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

7 dagen terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

1 week terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

1 week terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

2 weken terug