Oplossing files: geef Telegraaf lezers treinkaartje

De oplossing voor de files is heel eenvoudig: geef Telegraaf lezers een gratis NS dagkaart, bij voorkeur 1e klas. Ik snap niet waarom hier nog nooit iemand aan heeft gedacht. Misschien moet ik dit idee aan Rita Verdonk doorgeven, want die heeft immers beloofd de files op te lossen.

Hoe kom ik op dit perfecte idee? Wel, de laatste paar keer dat ik op telegraaf.nl keek en reacties van lezers las op artikelen over NS was één ding mijn duidelijk: grootste groep reist nooit met de trein, en denkt dat het serviceniveau van NS hetzelfde is als in 2001.

Onlangs scheef de Telegraaf dat NS bewust mensen liet verregenen in Zandvoort. Wat was het geval? Er waren races geweest in Zandvoort en daarna zou de NS ingangscontroles gehouden hebben, waardoor mensen heel lang buiten in de regen moesten wachten, 30 tot 60 minuten. Het overdekte station zou leeg zijn.

Veel Telegraaf lezers snapte weer waarom ze nooit met de trein gingen, en dat de NS zo enorm slecht was. Echter, 2 a 3 reachties kwamen van mensen die er waren geweest. En wat zeiden ze? Nee, toen het regenden waren de controles gestopt. Wel mocht niet iedereen tegelijk het stationsgebouw in, om te voorkomen dat het station overvol zou raken. En: de wachttijd viel best mee, volgens een getuige.

Typisch voorbeeld van een opgeblazen verhaal dat eigenlijk geen landelijk nieuws mag zijn. Maar lezers van de Telegraaf vinden het kennelijk prachtig: zij hebben weer een reden om nooit de auto uit te gaan.

Het zal mij niets verbazen dat het percentage "anti-treinreizigers" groter is dan gemiddeld onder Telegraaf lezers. Daarom: geef hen eens een 1e klas dagkaart. Ze zullen ervaren dat er soms heus wel iets fout gaat, maar dat de kwaliteit in het algemeen best goed is. En ohja: eerste klas, omdat Telegraaf reageerders volgensmij verwende mensen zijn!

This post was last modified on 8 november 2016 10:09

Share

Recent Posts

NS verkoopt ook Abellio Duitsland: in 20 jaar 260 miljoen in buitenland verloren

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag…

1 dag terug

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

6 dagen terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

1 week terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

1 week terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

1 week terug

Ook Brusselse Eurostar-terminal krijgt opknapbeurt

Net als in Amsterdam krijgt ook de Brusselse terminal van Eurostar de komende tijd een…

2 weken terug