Nieuws

Prijsvergelijker Treinreiziger.nl genomineerd voor Blije Reizigersprijs

De in februari vernieuwde prijsvergelijker van Treinreiziger.nl is genomineerd voor de Blije Reizigersprijs 2017. Die prijs wordt jaarlijks toegekend door Railforum aan de beste OV-verbetering van het jaar. Treinreizigers kunnen tot 15 november stemmen op vijf genomineerde initiatieven. Op 29 november wordt de prijs uitgereikt.

Treinreiziger.nl is trots met de nominatie. Met de vernieuwde prijsvergelijker is het voor het eerst mogelijk om alle type kaartjes en treinacties naast elkaar te zien voor een specifieke reis. “We hebben echt geprobeerd alle opties te verwerken,” zegt Hildebrand van Kuijeren van Treinreiziger.nl. “Van Arriva Dagkaart tot RET kaartje (voor Den Haag – Rotterdam) en van NS Groepsretour tot Oranjeretour met Koningsdag. Het is voor Treinreiziger.nl een groot compliment dat dit initiatief nu genomineerd is.”

Uitbreiding
Het is eigenlijk ook de bedoeling dat Flixbus op binnenlandse trajecten wordt meegenomen bij de prijsvergelijker, maar dat is op dit moment tijdelijk niet mogelijk. De ambities voor de prijsvergelijker zijn groot. “De belangrijkste Belgische steden zijn bij wijze van proef toegevoegd aan de prijsvergelijker. Die tarieven worden nu nog handmatig toegevoegd. Maar we werken er aan om dat te automatiseren en uit te breiden.” Richting België bekijkt de prijsvergelijker bovendien ook of het goedkoper is om de reis te splitsen. Omdat de leeftijd bij internationale reizigers een grotere rol speelt, heeft de vergelijker richting België ook nog een eigen pagina.

Breng Flex
Behalve Treinreiziger.nl zijn er vier andere verbeteringen geselecteerd voor de Blije Reizigersprijs. Bijvoorbeeld een liftpaal in Oldemarkt, die stimuleert dat bewoners met elkaar meerijden. Ook Breng Flex van Transdev is genomineerd. Breng Flex borduurt voort op Abel, de Amsterdamse deeltaxi van Transdev. Via een app reserveer je een rit. Je wordt opgehaald op de door jouw gewenste halte en naar de door jou gewenste halte gebracht – en dat voor € 3,50. Breng Flex is actief in de regio Arnhem en Nijmegen. Het enige nadeel is dat Breng Flex niet kan garanderen dat het verzoek voor vervoer (direct) wordt geaccepteerd. “Het kan zijn dat er geen wagens beschikbaar zijn. In dat geval wordt u gevraagd het op een later tijdstip nogmaals te proberen,” meldt Breng Flex.

Experience Trains
De andere twee genomineerden zijn Syntus (vanwege de Bijblij-Wijblij campagne) en NS. NS is genomineerd vanwege de Experience Trains. “In samenwerking met partners laat NS de bestemming al in de trein beginnen. Experience Trains is een programma om reizigers onderweg naar hun bestemming te verrassen,” zo luidt de uitleg. Een voorbeeld hiervan: Tijdens het International Film Festival Rotterdam (25 januari t/m 5 februari) genoten reizigers op verschillende trajecten naar Rotterdam van een bioscoopervaring in de IFFR-treinbioscoop.

This post was last modified on 27 oktober 2017 12:25

Bekijk reacties

Share

Recent Posts

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

15 uur terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

4 dagen terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

4 dagen terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

5 dagen terug

Ook Brusselse Eurostar-terminal krijgt opknapbeurt

Net als in Amsterdam krijgt ook de Brusselse terminal van Eurostar de komende tijd een…

6 dagen terug

Dit wordt de dienstregeling van de trein naar München

De Nederlandse Spoorwegen bevestigen het alsnog. In 2025 verdwijnt de ICE naar Basel en maakt…

6 dagen terug