ProRail en NPS introduceren SpoorTV

Spoorbeheerder ProRail en publieke omroep NPS starten op dinsdag 15 september met SpoorTV op de perrons van Leiden CS. ProRail wil met SpoorTV het wachten op perrons veraangenamen en testen of SpoorTV bijdraagt aan een betere spreiding van reizigers op de perrons.

Op Leiden CS komen in totaal acht schermen te hangen. Hilversum Noord krijgt volgende week op beide perrons één televisiescherm. De proef gaat drie maanden duren. De uitzendingen van 15 minuten bieden het laatste binnen- en buitenlandse nieuws, reisinformatie over bijvoorbeeld vertragingen en werkzaamheden, het weer, kunst en cultuur, evenementen en lokale geschiedenis.

NPS
SpoorTV is een initiatief van ProRail, in samenwerking met de NPS, en is mede mogelijk gemaakt door de NOS, het Nederlands Instituut voor Beeld Geluid. De NPS voert vanwege haar ruime aanbod op het gebied van kunst en cultuur, jeugd, informatie en geschiedenis de redactie. De NOS levert het laatste nieuws, in eerste instantie nog in de vorm van tekstberichten. Later zal dit aangevuld worden met foto’s en video. Het nieuws van de NOS en ProRail wordt continu ververst, de rest van de inhoud tweemaal daags. Om de wachtende reiziger een zo interessant mogelijke uitzending te bieden, gaat ProRail ook samenwerken met musea, charitatieve instellingen, gemeenten en spoorpartners.

Groei op het Spoor
De proef wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en valt binnen het actieplan Groei op het Spoor. De maatregelen uit dit Actieplan hebben als doel de trein aantrekkelijk te maken voor meer mensen.
 

Share

Recent Posts

Idee voor meer sociale interactie wint wedstrijd Reizigerscadeau

Jouke van Campenhout heeft de Reizigerscadeau-wedstrijd van NS en reizigersvereniging Rover gewonnen. De organisatie maakte…

12 uur terug

Vodafone werkt komende jaren aan beter mobiel bereik langs het spoor

Vodafone gaat de komende drie jaar aan de slag om het mobiele bereik langs het…

1 dag terug

Reiziger geeft openbaar vervoer 7,8, zelfde cijfer als 2022

Net als in 2022 beoordeelt de ov-gebruiker het openbaar vervoer in Nederland met gemiddeld een…

2 dagen terug

European Sleeper treint vanaf vandaag door naar Praag

De slaaptrein van European Sleeper rijdt vanaf maandag door naar Dresden en Praag. De verlenging…

3 dagen terug

ÖBB presenteert nieuwe Railjet (en bestelt nog 19 treinen)

De Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) hebben de allereerste nieuwe Railjet in gebruik genomen. De nieuwe treinen…

6 dagen terug

Harry Potterstoomtrein in Schotland stilgelegd, reguliere trein blijft rijden

De wereldberoemde Jacobite stoomtrein, ook wel Harry Pottertrein genoemd, mag in Schotland vooralsnog niet meer…

1 week terug