Home

Seizoensretour 2017: Drie treinkaartjes € 33 (dus € 11 p/s)

Goedkoop met de trein in het weekend? Dan is het seizoensretour ideaal: drie treinkaartjes voor het weekend voor € 33. Omgerekend dus slechts € 11 voor een dagretour. Reis je liever eerste klas? Dan betaal je € 43 en dus omgerekend € 14,33 euro per treinkaartje. Alleen te koop online.

Info & Bestel

Aan het NS Seizoensretour zitten wel een paar voorwaarden. De drie treinkaartjes zijn voor drie verschillende seizoenen:

  • 1 dagretour voor een zaterdag of zondag in oktober, november en december 2017.
  • 1 dagretour voor een zaterdag of zondag in januari en februari 2018.
  • 1 dagretour voor een zaterdag of zondag in maart en april 2018.

Feestdagen doordeweeks tellen niet als een zaterdag of zondag. De drie treinkaartjes zijn persoonsgebonden. Dat was altijd alzo, maar dat is nu ook niet meer te omzeilen. Ook kunnen de drie treinkaartjes echt alleen maar verzilverd worden in de genoemde periodes.

Hoe werkt het Seizoensretour 2017 praktisch?

Bij aankoop vul je de persoonsgegevens in van de reiziger (naam, geboortedatum). De reisdagen kunnen direct gekozen worden, maar dat hoeft niet. Je kunt ook op een later moment de reisdatum kiezen. Op het moment dat je de reisdatum kiest, dien je ook het reistraject aan te geven. Bij elk treinkaartje kun je dus een ander traject kiezen (maar ook hetzelfde traject). Na het verzilveren kun je het treinkaartje downloaden en uitprinten. Ook kun je er voor kiezen om het Seizoensretour op de smartphone te tonen. Daarvoor heb je wel de NS Reisplanner app nodig.

Waar moet ik verder nog rekening mee houden?

Je mag geen gebruik maken van de Thalys. Als je reist met de snelle Intercity Direct tussen Schiphol en Rotterdam v.v. dan dien je een toeslag te betalen. Dat geldt ook voor binnenlandse reizen met ICE. Uiteraard is het Seizoensretour alleen geldig in Nederland. Verder is het treinkaartje geldig in alle treinen op je route, ook als die van Arriva, Connexxion, Syntus of Breng zijn. Het is een e-ticket, dus je bent niet verplicht in- en uit te checken. Er zijn geen beperkingen omtrent het tijdstip van reizen. Een dag loopt bij NS door tot 4:00 uur de volgende ochtend.

Is dit de beste aanbieding voor mij?

Dat ligt er aan. Als je kriskras door Nederland wil kunnen reizen, dan kun je beter een NS Dagkaart kopen. Ook zijn er goedkope enkele reizen te koop. Natuurlijk kun je een overzicht bekijken op onze pagina Goedkope treinkaartjes April, of onze prijsvergelijker raadplegen. Onze prijsvergelijker is zelfs genomineerd voor de Blije Reizigersprijs 2017. Wij zouden het erg leuk vinden als je op ons initiatief wilt stemmen. Dit kun je doen door op het 1e initiatief te klikken, en onderaan op de stem knop. Treinreiziger.nl gaat in elk geval door om treinacties te verzamelen, zodat jij zo goedkoop mogelijk kunt reizen.

Waar kan ik het seizoensretour kopen?

Dit is een exclusieve NS actie, te koop via deze link.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het voorjaar van 2017. We hebben nu de informatie aangepast aan de nieuwe actie, en daarom ook de publicatiedatum aangepast. Bij dit artikel staan nog wel oude reacties / vragen. 

This post was last modified on 14 november 2018 17:50

Bekijk reacties

      • De drie kaartjes zijn dus voor 1 persoon. Je mag de actie meerdere keren kopen, en dan moet je dus 3, 6, 9;of 12 kaartjes zelf gebruiken, niet overdraagbaar.

  • Volgens mij ondersteunt de NS Reisplanner Extra app al een tijdje de functie om E-tickets (zoals deze) te tonen. Het mag dus wel met je smart phone, maar alleen in de NS app.

    • Dat geldt inmiddels voor sommige acties, maar is nog niet de standaard.

  • ik zou graag vanuit Amsterdam via Zutphen naar Winterswijk willen reizen (op zaterdag) Mag dat met een seizoensretour? (het is denk ik niet de kortste weg)

    • Je mag maar op 1 traject dat kaartje gebruiken, dus via de kortste weg. Dan moet je echt een dagkaart kopen als je wilt doen wat jij wilt.

    • Als je via Utrecht, Apeldoorn, Zutphen reist, kan dat wel.
      Je moet niet vanuit Utrecht eerst naar Arnhem gaan en dan via Zutphen naar Winterswijk. Dat wordt niet geaccepteerd

  • Tot 31 december, is de verwachting, houd er echter rekening mee dat 1e kaartje ook voor of op 31 december gebruikt moet worden.

  • waarom kan ik deze actie niet op mijn OV kaart zetten? ik kan de n.s. app niet gebruiken op mijn telefoon.

    • Dat is een keuze van NS, ik heb geen idee waarom die keuze wordt gemaakt.

Share

Recent Posts

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

1 dag terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

4 dagen terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

4 dagen terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

5 dagen terug

Ook Brusselse Eurostar-terminal krijgt opknapbeurt

Net als in Amsterdam krijgt ook de Brusselse terminal van Eurostar de komende tijd een…

6 dagen terug

Dit wordt de dienstregeling van de trein naar München

De Nederlandse Spoorwegen bevestigen het alsnog. In 2025 verdwijnt de ICE naar Basel en maakt…

6 dagen terug