Terugkerende overwegstoring teistert treinverkeer Amsterdam – Hoorn

Het treinverkeer Amsterdam – Hoorn is in vier dagen tijd voor de zesde keer getroffen door een sein- en overwegstoring. "We doen er alles aan om de oorzaak boven te krijgen" reageert spoorbeheerder ProRail via twitter.

  • Update (dinsdag 11:00u): ProRail denkt de oorzaak gevonden te hebben, zo zegt de spoorbeheerder op Twitter. "Maar nog even een slag om de arm", aldus ProRail.

Vrijdagochtend om kwart voor zeven werd het treinverkeer tussen Hoorn en Purmerend Overwhere voor het eerst gestaakt door de overwegstoring.Aanvankelijk was de prognose dat de storing in zo´n twee uur opgelost kon worden. Dat bleek niet het geval. Het duurt uiteindelijk tot half twee ´s middags voordat het treinverkeer hervat kan worden. 

De problemen blijken echter niet voor lang opgelost te zijn. Zaterdagochtend omstreeks acht uur keert de storing opnieuw terug en ligt het treinverkeer opnieuw stil. Deze keer kan het treinverkeer wel na ongeveer twee uur opgelost worden.

Zondag lijkt het goed te gaan totdat ´s avonds de storing opnieuw terug keert. Op nieuw wordt het treinverkeer gestaakt. Dit keer wordt al na vijftig minuten gemeld dat de storing voorbij is. Helaas wordt direct daarna de storing weer opnieuw aangemeld en wordt de storing niet meer verholpen.

Maandagochtend is de storing gelukkig wel voorbij en rijden alle treinen tijdens de ochtendspits. Maar kort daarna gaat het voor de vijfde keer fout. Omstreeks tien uur meldt NS Reisinformatie opnieuw dat er geen treinen rijden tussen Hoorn en Purmerend Overwhere. Drie uur later zijn de beperkingen weer voor korte tijd voorbij. Want vier uur later – omstreeks vijf uur – is het opnieuw raak. Inmiddels lijkt NS niet meer verrast te zijn door de storing, want betrekkelijk snel meldt de vervoerder dat er bussen rijden.

Door de storing zijn uit voorzorg 14 overwegen op het traject gesloten, zo weet RTV Noord Holland. Of het dinsdag beter zal gaan, is de vraag. ProRail doet nog onderzoek naar de oorzaak.

Share

Recent Posts

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

1 dag terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

4 dagen terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

4 dagen terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

5 dagen terug

Ook Brusselse Eurostar-terminal krijgt opknapbeurt

Net als in Amsterdam krijgt ook de Brusselse terminal van Eurostar de komende tijd een…

6 dagen terug

Dit wordt de dienstregeling van de trein naar München

De Nederlandse Spoorwegen bevestigen het alsnog. In 2025 verdwijnt de ICE naar Basel en maakt…

6 dagen terug