X

Trein naar Londen: Goedkoopste tickets vanaf € 49

Goedkoop met de trein naar Londen? Dat kan prima! In de loop van 2017 gaat de rechtstreekse trein Amsterdam – Londen rijden. Een andere mogelijkheid is boot + trein Londen. Dat kan voordelig via Stena Lines

Zoek Treintickets Londen
 • Tot 9x per dag via Brussel naar Londen.
 • Treintickets Rotterdam – Londen vanaf € 59 (enkele reis).
 • Trein Amsterdam – Londen vanaf 4u en 44 min.
 • Keuze uit drie reisklassen: 2e klas (Standard), 1e klas (Standard Premium) en Business Class.
 • Boot + Trein via Stena Lines mogelijk vanaf 49 euro!
 • Daarnaast rechtstreeks per bus via Ouibus en Flixbus.
 • TIP: Bespaar tijd, en koop nu al de Londen Travelcard of de Oyster Card Londen.
 • Via Ticketbar koop je alvast tickets voor attracties, vaak met korting!

Trein Londen via Eurostar
In elk geval per december 2017, en mogelijk eerder, introduceert Eurostar een rechtstreekse treinverbinding Amsterdam – Londen. Tot die tijd is een overstap in Brussel nodig. Vanaf Brussel duurt de treinreis naar Londen minder dan twee uur! De Eurostar zal in Nederland ook gaan stoppen te Schiphol en Rotterdam. Op de heenreis naar de Britse hoofdstad vinden er in Brussel nog wel veiligheidscontroles plaats.

Goedkope treintickets naar Londen
De goedkoopste treinkaartjes naar Londen zijn te vinden bij NS International. Een enkele reis Londen is beschikbaar vanaf 59 euro. Bij dit treinkaartje is een zitplaatsreservering in de Eurostar inbegrepen. Als je goedkoop per trein naar Londen wilt, is vroeg reserveren noodzakelijk. In de regel kunt u vanaf 6 maanden voor vertrek een treinticket kopen. Lastminute een treinkaartje kopen? Dan is de trein relatief duur. Behalve bij NS International zijn de treinkaartjes naar de Britse hoofdstad ook verkrijgbaar bij HappyRail en NMBS Europe.

Boot naar Londen
Een ander alternatief voor de trein kan de boot zijn. Vanuit Hoek van Holland varen 2x per dag grote boten naar Engeland. De boten komen aan in Harwich, daar is er aansluiting op de trein naar Londen. Handig is ook dat 
Stena Lines boot + treintickets verkoopt. Er vaart één boot overdag, en één boot ´s nachts. Voordeel van de nachtboot is dat je niet de hele dag kwijt bent met reizen. Ook de boot + trein combinatie is vaak  goedkoper dan de Eurostar. Trein + boot tickets zijn er al vanaf 49 euro. Zie ook de Boot Londen Engeland pagina.

Zoek treinkaartjes

Bus Amsterdam – Londen
Een alternatief voor de Trein Londen kan de bus zijn. Bij Flixbus en Ouibus (voorheen: iDBUS) kost een enkeltje Londen vaak tussen de 35 en 65 euro per enkele reis. De bussen hebben wifi, en een redelijk comfort (meer beenruimte dan de Eurostar). Alleen de reisduur is wel heel erg lang: 10 tot 12 uur. De rechtstreekse bussen vertrekken vanuit Amsterdam en Rotterdam. De bussen van iDBUS zijn in de regel wat comfortabeler dan die van Flixbus.

Inchecken Eurostar
Maar natuurlijk heeft Treinreiziger.nl nog steeds de voorkeur om alles per trein te doen. Een treinreis naar Londen is bovendien een hele belevenis. Vooral natuurlijk vanwege de Kanaaltunnel. De overtocht door de 50 kilometer lange tunnel duurt slechts een half uurtje. Maar nog iets maakt de trein naar Londen speciaal: u moet inchecken. Gelukkig gaat dit een stuk sneller dan bij een gemiddelde luchthaven. Eurostar adviseert dertig minuten voor de check-in te reserveren. In de praktijk duurt het vaak minder dan tien minuten. Er zijn geen regels – zoals in het vliegtuig – met vloeistoffen.

Comfort trein Londen
Eurostar is zijn treinvloot aan het vernieuwen! De vernieuwde treinen krijgen ook wifi. De eerste vernieuwde treinstellen rijden in de reizigersdienst. Als je extra comfortabel naar Londen wilt, kan je een zitplek boeken in Standard Premier. Bij Standard Premier zijn de stoelen breder en heb je meer beenruimte. Ook krijg je onderweg een lichte maaltijd. En uiteraard iets te drinken. Zeker voor lange mensen is Standard Premier aan te bevelen.

Business Class
Wil je nog meer service? Dan heeft de trein naar Londen ook nog de business class. Deze treintickets zijn echter relatief duur. De beenruimte en het comfort  komen redelijk overeen met Standard Premier. Echter, nu kan je tot 10 minuten voor vertrek inchecken en heb je een zeer flexibel treinticket. Trein gemist? Geen probleem, dan ga je gewoon met de volgende trein naar Londen.
Zoek treinkaartjes

Ontdek Londen – Londen.nl & Transport for Londen
Als je een paar dagen in Londen verblijft, dan is de Londen Travelcard erg handig. Met de Londen Travelcard kunt u gebruik maken van het uitgebreide metronetwerk, en ook van de voor Londen zo typerende dubbeldekkerbussen. Bespaar tijd, en koop nu al de Londen Travelcard of de Oyster Card Londen en bekijk de pagina metro van Londen. Wie vanuit Londen de rest van Engeland wil ontdekken per trein, kan onze pagina Trein Engeland raadplegen.

Per vliegtuig en Heatrow Express naar Londen
Gaat je voorkeur toch naar het vliegtuig boven de trein? Dan kan je het beste via KLM.com een vliegticket kopen. Maar als je vervolgens van Londen Heathrow zo snel mogelijk naar het hartje van de stad wilt, ben je wel aangewezen op de Heathrow Express. Op Visitbritain.com kan je nu alvast een treinkaartje voor de Heathrow Express bestellen.

This post was last modified on April 30, 2017, 10:00 pm

admin :

Bekijk reacties (7)

 • goeiemorgen, ik probeer ticket te boeken voor 22 december naar londen maar kom niet verder dan 1e scherm!! gaat gewoon niet verder? maar hier staat dat je 6 maanden van te voeren kan boeken/
  waarom lukt het dan niet

  • (a) het kan in het algemeen pas 3 maanden van tevoren

   (b) Voor Amsterdam/Rotterdam heeft de thalys.com website (bijna) altijd goedkopere/snellere treinen dan NS or Eurostar naar Londen. Waarom ? Tja, marketing is een moelijk onderwerp ..... ik heb het wel een jaar of drie geleden op de vakantiebeurs Utrecht aan de mensen van Eurostar gevraagd, hun antwoord ging over het bestaan van een joint marketing accord tussen Eurostar en Thalys maar niet met NS ....... (en ook dat is maar een 50% antwoord - waarom is de Eurostar website duurder dan de Thalys website ?). Voor andere NL stations moet je meer werk doen en tenminste Thalys en NS allebei checken.

 • Voor ons zelfde laken een pak!
  Wil treintickets boeken voor eind december 2017, lukt dus niet, helaas. Is er toch een mogelijkheid?
  Mw. de Jong

 • Directe Eurostar treinen Amsterdam-Londen vanaf december 2017 ...... het gebeurt nu niet, maar niemand weet / wil zeggen of / wannneer wel ? 'Radio stilte' over dit onderwerp sinds mei. Ook op treinreiziger.nl.

 • @Colin
  Ik heb treinreiswinkel in Leiden gebeld
  en ze zeiden op z’n vroegst pas maart of april 2018
  je kunt ze bellen voor meer info
  post je hier even je bevindingen?

  • @ Pieter
   Er is inderdaad nu ook meer informatie hierover op andere plekken hierover op treinreiziger.nl. April, Pasen, zomervakantie ..... even nog wat geduld. (En voor die tijd misschien een paar treinen zonder klanten).

  • @ Pieter
   Er is inderdaad nu ook meer informatie hierover op andere plekken hierover op treinreiziger.nl. April, Pasen, zomervakantie ..... even nog wat geduld. (En voor die tijd misschien een paar treinen zonder klanten).