youtube treinreiziger zoeken zoeken

Trein Praag : Slechts 1x overstappen

Met de trein naar Praag? Dat kan. Met 1 of 2x overstappen ben je in de Tsjechische hoofdstad. NS International en HappyRail verkopen treinkaartjes naar Praag. Flixbus verzorgt een rechtstreekse busdienst Amsterdam – Praag, zie Flixbus.nl.

Zoek treinkaartjes

  • Trein PraagTreinverbindingen via Berlijn
  • Of per trein naar Mannheim/Nürnberg en daarna per IC-Bus
  • Booking.com heeft grootste aanbod hotels Praag
  • Treintickets tot 3 maanden voor vertrek boekbaar
  • Comfortabel met de bus: Flixbus dagelijks tussen Amsterdam en Praag

De vroege intercity’s naar Berlijn (v. 5:02 (niet dagelijks), 7:00 en 9:00 uur uit Amsterdam), geven in Berlijn aansluiting op de trein naar Praag. Je hoeft niet bang te zijn dat je de trein naar de Tsjechische hoofdstad mist: de overstaptijd is vrij ruim (meestal circa 90 minuten). Je kunt die tijd gebruiken om in de Duitse hoofdstad nog een hapje te eten of te drinken. Het station heeft een heel winkelcentrum, dus genoeg om de tijd door te komen. Niet alle treinverbindingen naar Praag zijn online boekbaar. Gelukkig de meest comfortabele verbindingen met weinig overstappen wel. Als je telefonisch boekt, moet je rekening houden dat er boekingskosten in rekening worden gebracht.

Trein-Bus combi

Behalve de Trein Praag, is er ook de combinatie tussen Trein en Bus. Deze combinatie wordt, als dat gunstig is, aangeboden door NS International. Het eerste deel van de reis is dan per trein naar Mannheim of Nürnberg. Vanuit Mannheim rijdt de IC-Bus van Deutsche Bahn via Nürnberg naar Praag. Deze bussen hebben wifi, ruime stoelen en stopcontacten bij de zitplek. Meer over IC-Bus.

Bus Praag 

Vanuit Amsterdam rijden rechtstreekse bussen naar Praag. Deze verbinding wordt aangeboden door flixbus.nl. Ook de bussen van Flixbus hebben wifi en scoorden in onze bustest goed op comofrt. Al vanaf 39 euro zijn er tickets, vaak ook voor lastminutes. Eurolines verzorgt eveneens een rechtstreekse busdienst, die scoorde in onze test echter onvoldoende.