Treinkaartjes

Alle treinkaartjes en treintarieven

Welke treinkaartjes zijn er allemaal? De redactie van Treinreiziger.nl heeft een uitgebreid overzicht gemaakt. Wil je weten welk treinkaartje het best past bij jouw treinreis? Check dan ook onze prijsvergelijker. Je ziet dan direct alle prijzen.

  • Treinkaartje met korting
    Regelmatig worden er goedkope treinkaartjes aangeboden via bijvoorbeeld Kruidvat, Albert Heijn en Blokker. Zie hier een overzicht van alle goedkope treinkaartjes. Onze prijsvergelijker houd daarnaast ook rekening met het NS Groepsretour en bijvoorbeeld NS Dagkaart acties.
  • E-ticket NS
    Is er voor jouw treinreis geen aanbieding? Koop dan een e-ticket. Dat is 1 euro goedkoper dan een treinkaartje kopen op het station. Bovendien kan je niet vergeten uit te checken. Een voltarief treinkaartje kun je tegenwordig ook via de NS app kopen. Je hoeft het treinkaartje niet uit te printen, maar tonen via de NS app volstaat. Let op, dit geldt alleen voor voltarief treinkaartjes.
  • Eenmalige chipkaart trein
    Geen tijd om een e-ticket te kopen? Dan kan je altijd nog een kaartje kopen op het station. Je betaalt dan wel een euro per treinkaartje extra en ben je verplicht per vervoerder in- en uit te checken. De eenmalige chipkaart is verder identiek aan het oude papieren treinkaartje.
  • OV-chipkaart kopen
    Als je zo nu en dan met het openbaar vervoer reist, kan je ook overwegen om voor 7,50 euro een OV-chipkaart te kopen. Je moet dan wel minimaal 20 euro saldo op de kaart zetten om ermee te kunnen reizen. Je betaalt met de OV-chipkaart dezelfde prijs voor een reis als met een e-ticket. Een anonieme OV-chipkaart kan je kopen op het station. Op een persoonlijke OV-chipkaart kan je ook abonnementen zetten of leeftijdskorting krijgen (zie kinderen en ouderen).
  • Abonnement Dal Voordeel
    Reis je regelmatig met de trein? Dan is een NS Kortingskaart interessant. Als je treinreis buiten de spitsuren begint (spits: ma t/m vr: 6:30-9:00 en 16:00-18:30) krijg je voor 50 euro per jaar 40% korting! Jongeren kunnen zelfs al voor € 15 een kortingskaart kopen. Bovendien krijg je bij dit abonnement gratis een persoonlijke OV-chipkaart ter waarde van 7,50 euro en heb je slechts 10 euro saldo op je OV-chipkaart nodig om te kunnen reizen met de trein. Tot slot mag je ook drie andere reizigers met 40% korting meenemen, mits zij een OV-chipkaart hebben.
  • NS Groepsticket (vanaf 4 personen)
    Wil je met een groep naar dezelfde eindbestemming? Dan is vaak het NS Groepsticket het goedkoopst. Dit is de opvolger van het NS Groepsretour. Al vanaf minder dan € 5 euro heb je een enkeltje met een groep. Samen reizen is verplicht. Je mag met het NS Groepsticket niet reizen tijdens de ochtend én avondspits. Het NS Groepsticket is te bestellen via NS.nl.
  • Samenreiskorting
    Reis je samen met iemand die een NS-abonnement heeft? Dan mag je vaak meereizen met 40% korting. Je hebt dan wel een OV-chipkaart nodig met minimaal 10 euro saldo. Check samenreiskorting bij NS.
  • Kinderen & trein
    Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis met de trein en hebben geen kaartje nodig. Kinderen tussen de 4 en 11 kunnen onder begeleiding van een volwassene ook gratis met de trein, maar ze moeten daarvoor wel eerst het Kids Vrij abonnent aanvragen. Hiervoor wordt 0,01 euro in rekening gebracht. Kinderen hebben een persoonlijke ov-chipkaart nodig. Zie pagina Kinderen met de trein.
  • Ouderen & trein
    In de bus, tram en metro krijgen ouderen met een persoonlijke OV-chipkaart leeftijdskorting. Dat geldt niet voor treinreizen. In beginsel betalen ouderen het normale treintarief. Wel kunnen senioren met korting een NS-abonnement kopen. Of bijvoorbeeld heel voordelig een NS Dagkaart (Keuzedag) aanschaffen. Dit kan alleen in combinatie met een abonnement.

Overige treinkaartjes:
– Dagkaart Hond
– Toeslag Intercity Direct / ICE
– Overgangskaartje van 2e naar 1e klas
– Dagkaart Fiets
– Euregio-ticket

This post was last modified on 17 mei 2018 23:50

Share

Recent Posts

Reageren (tijdelijk?) uitgeschakeld op Treinreiziger.nl

Op de website Treinreiziger.nl is de mogelijkheid om te reageren op artikelen voorlopig uitgeschakeld. Dit…

14 uur terug

NS verkoopt ook Abellio Duitsland: in 20 jaar 260 miljoen in buitenland verloren

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag…

2 dagen terug

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

7 dagen terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

1 week terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

1 week terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

2 weken terug