fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Arriva tot eind 2025 vervoerder in Achterhoek Rivierenland

11 mei 2017 18:18

Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland heeft besloten de OV-concessie Achterhoek Rivierenland te verlengen met een periode van 5 jaar. Dit betekent dat Arriva tot einde van de dienstregeling 2025 de vervoerder in deze regio blijft. Dat geldt zowel voor bus als trein.

Anne Hettinga, bestuursvoorzitter Arriva Nederland: “We zijn verheugd dat we tot eind 2025 in de mooie regio Achterhoek Rivierenland mogen rijden. En met het vertrouwen dat de Provincie hiermee in ons heeft. Dit is dankzij de inspanningen van alle medewerkers in dit gebied. Zij verdienen dan ook een groot compliment!”

In het bestek is de optie tot verlenging met een periode van vijf jaar opgenomen. Gezien de reizigersgroei, klanttevredenheid en tevredenheid van het personeel wordt de concessie nu inderdaad met vijf jaar verlengd.

Onder de concessie vallen niet alleen bussen, maar ook de treindiensten Arnhem – Winterswijk, Arnhem – Tiel, Zutphen – Apeldoorn en Zutphen – Winterswijk.

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
van Eekhout
7 jaren geleden

Gelet op de gammele infrastructuur in de Achterhoek (enkel spoor) toch een prima prestatie van Arriva de afgelopen periode tussen Doetinchem en Arnhem.

Ing ACF Sierts
7 jaren geleden

Sinds wanneer is enkelspoor een gammele infra? Inderdaad: vanaf het moment dat vakmanschap niet meer meetelt, en we gewoon maar wat roepen zonder dat begrepen wordt wat het echte probleem is. Bah.

Meeuwissen
7 jaren geleden

Worden Arriva en Breng op de verbinding Arnhem-Doetinchem gaandeweg geïntegreerd nu het zg. KAN niet meer bestaat?