Bob Landman is Kampioen Treinreizen

Bob Landman is de winnaar van het kampioenschap kilometer vreten per trein. Hij heeft in 24 uur maar liefst 1593 kilometer weten af te leggen. Menno de Vries grijpt met één kilometer minder net naast de hoofdprijs. In totaal hebben 67 deelnemers bewijsmateriaal ingestuurd, samen claimen ze 88.118 kilometer te hebben gereisd. Ofwel: ruim 2 keer rondom de aarde.

Zaterdag was er geen enkele storing op het Nederlandse spoor, dat is net als een filevrije dag op de weg vrij zeldzaam. Wel waren er enkele vertragingen en hebben sommige treinreizigers hun aansluiting gemist. Zo had Matthias Huijgen gepland om maar liefst 1635 kilometer af te leggen. Maar direct zijn eerste aansluiting ging direct verloren. Hij is nu derde geworden.

In slaap gevallen
Twee deelnemers konden hun ogen aan het einde van de wedstrijd niet meer open houden. Daardoor reisde Tim van Rij (16) zijn eindbestemming voorbij en miste Martijn Müller zijn trein naar het laatste traject.

Internationaal
De enthousiaste treinreizigers zijn niet allemaal treinfanaten. Bijvoorbeeld Silke Cornelissen uit België, ze deed mee omdat ze reizen met de trein gewoon erg leuk vindt. Aan de wedstrijd deden ook een Brit en een Amerikaan mee, maar die wonen al wel enkele jaren in Nederland.

Slimme planning
Bob Landman (36) uit Arnhem heeft gewonnen dankzij een hele slimme planning. Hij begon zijn reis in Leiden, waarna hij via Haarlem naar Amsterdam ging. Daar nam hij de laatste trein via Amsterdam Amstel naar Den Bosch. Vervolgens heeft hij met het nachtnet een rondje gemaakt en heeft hij het traject Amsterdam – Utrecht nogmaals kunnen afleggen, maar nu via Hilversum. Van de 24 uur gingen er in totaal zo´n 3,5 uur verloren door het overstappen.

Guinness Book of Records
Bob hield als kind al van treinen. Deelname aan het Kampioenschap Kilometervreten heeft voor hem een zekere "nostalgische waarde´´. Als 12-jarige las hij in het Guinness Book of Records over twee Nederlanders die hadden meegedaan aan een andere recordpoging met het openbaar vervoer.

Interrail
Als hoofdprijs kiest Bob een InterRailkaart, samen met zijn vriendin en dochter van twee jaar wil hij met de trein door Europa gaan zwerven. De top 20 krijgt een cadeaubon van 25 euro voor de Spoordeelwinkel van NS. Die cadeaubonnen worden gesponsord door NS. Matthias en Menno, die net naast de hoofdprijs hebben gegrepen, krijgen nog een extra cadeaubon van 25 euro.

Editie 2016?
Mogelijk komt er volgend jaar weer een editie. Initiatiefnemer Hildebrand van Kuijeren: "Deze eerste editie kwam voort om ons tienjarig jubilieum op ludieke wijze te vieren, maar gezien alle positieve reacties gaan we kijken of dit in de toekomst nog een keer kunnen organiseren." 

De foto (download hier) van Bob Landman is voor journalistieke doeleinden rechtenvrij te gebruiken. 

Meedoen bij een nieuwe editie? Schrijf je in voor de speciale nieuwsbrief.

 

This post was last modified on 27 maart 2017 13:17

Share

Recent Posts

Noord/Zuidlijn volgens studie groot succes, maar niet overal

De Noord/Zuidlijn in Amsterdam is een groot succes, melden Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Amsterdam…

2 dagen terug

Spoorboekje 2022 weer op papier verkrijgbaar

Het papieren spoorboekje is terug van weggeweest. Vanaf vandaag is het online te koop via OVshop.nl,…

2 dagen terug

Belgische spoorwegen promoot reizen naar Portugal, maar hoe kom je er?

Reis budgetvriendelijk naar Porto of Lissabon. Die tip geeft de Belgische spoorwegen NMBS. Maar hoe…

5 dagen terug

Rhätische Bahn presenteert nieuwe trein (en dit keer niet in het rood)

De Rhätische Bahn, bekend om haar rode treinen, heeft voor de verandering een trein gepresenteerd…

5 dagen terug

Dubbeldekkers (DDZ) keren terug op het spoor

Vanaf 6 december gaat de Nederlandse Spoorwegen stapsgewijs weer dubbeldekkers inzetten van het type DDZ.…

7 dagen terug

Thalys start (beperkt) met directe trein naar Disneyland Parijs

Vanaf 18 maart 2022 gaat hogesnelheidstrein Thalys weer rechtstreeks naar Marne la Vallée rijden, het…

7 dagen terug