fbpx
Beeld: Thalys

Budgettrein Izy komt voorlopig niet naar Nederland

12 apr 2017 17:51

Izy, het budgetmerk van Thalys, heeft geen concrete plannen om ook een budgettrein tussen Nederland en Frankrijk te introduceren. Dat zegt commercieel directeur Bruno Dierickx in een interview met Treinreiziger.nl.

“We hebben gekozen voor de route Parijs – Brussel. Dat is niet alleen de drukste route uit het Thalys-netwerk, maar ook de route met de meeste concurrentie,” legt Dierickx uit. De grootste concurrenten op die route zijn de buslijnen van Eurolines, Flixbus en SNCF-dochter Ouibus. Na een jaar is de conclusie dat de strategie van budgettrein Izy heeft gewerkt. “Uit onderzoek blijkt dat 30% van onze reizigers normaal gesproken niet met de trein reist, nog eens 30% reist wel met de trein maar niet met de Thalys,” zegt de commercieel directeur.

Met de 400.000 reizigers in het eerste jaar is hij tevreden. Dat gaan er nu alleen nog maar meer worden. Dierickx: “De markt is beter, er is een betere sfeer”. Eind 2015 en in 2016 had Thalys last van de terroristische aanslagen in Parijs en Brussel. Het bedrijf ziet nu dat het aantal reizigers weer groeit.

Budgettrein Izy gaat voorlopig niet naar Nederland komen. “We zien vanuit Nederland wel een sterke vraag naar Brussel en Parijs, daarom hebben we de frequentie verhoogd.” Aan de Thalys hangt wel een ander prijskaartje, zeker bij last-minutes. “Maar we hebben ook hier regelmatig acties waardoor je voor een kleine prijs naar Parijs kunt reizen,” stelt Dierickx. Toch is de deur voor Izy niet helemaal dicht. “We zijn een lerend bedrijf. Izy tussen Parijs en Brussel is een succes. We zullen zien hoe het zich verder evalueert.”

  • Kijk op onze Trein naar Parijs pagina, om te zien hoe je voordelig van Nederland naar de Franse hoofdstad kunt.

In het verleden gingen er ook geruchten dat andere vervoerders hogesnelheidstreinen wilden gaan inzetten op de route Brussel – Parijs. Onder andere de Italianen zouden interesse hebben. Een concurrerende treindienst is er tot nu toe echter niet gekomen en wellicht is Thalys hen door de introductie van Izy wel blijvend een stap voor.

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marcel Beentjes
7 jaren geleden

Als ze toch komen, laat ze dan maar via Den Haag rijden. Daar zal de stad blij mee zijn.

Joost
7 jaren geleden

Juist op de route Amsterdam-Brussel is er veel concurrentie van bussen met de Thalys – al zijn ze allemaal overgenomen door FlixBus. Afhankelijk van je bestemming is de bus nauwelijks langzamer dan de Thalys. Bovendien rijden de bussen ‘s avonds veel later nog, terwijl Thalys er rond 21:00 mee ophoudt.

Alex vanden
7 jaren geleden
Antwoord aan  Joost

Klopte. En de bussen zijn veel klantvriendelijker, bijv bij flix kan je elk ticket ruilen tot 30min voor vertrek