fbpx

City Night Line Amsterdam – Praag

Met de trein naar Praag of bijvoorbeeld Dresden? Neem dan de City Night Line. Deze vertrekt helaas sinds 14 december 2014 niet meer vanaf Amsterdam, maar vanaf Oberhausen. Tussen Amsterdam en Oberhausen kun je gebruik maken van de ICE.

Let op: De hieronder genoemde tarieven zijn exclusief de reis Amsterdam – Duisburg. Je reist dan met ICE 227 vanaf Amsterdam (v. 18:35u) naar Oberhausen (a. 20:24u). Daar heb je een ruime aansluiting op de City Night Line naar Praag (v. 21:38u). In Praag kom je aan rondom halftien.
Op de terugreis vertrek je omstreeks 18:30 uur uit Praag, en hoort de nachttrein om 7:19 uur aan te komen in Oberhausen. Daar heb je een aansluiting van een kwartier op de ICE naar Nederland. Die is omstreeks halftien in Amsterdam (ICE 222).

Zitplaatsen

U heeft in de City Night Line naar Praag keuze uit een normale zitplek, ligplek of een bedplaats. Het goedkoopste is een zitplek. Een enkele reis is beschikbaar vanaf € 29,- (SparNight tarief). U heeft weinig privacy en een stoel is uiteraard minder comfortabel dan een bed. (Foto: slaapstoel in een andere City Night Line.)

Ligplaatsen
Als u liever op een bank ligt, in plaats van een stoel, dan kunt u in de nachttrein naar Praag ook kiezen voor een ligplek in een couchettes. Er zijn 4 en 6 persoonscouchettes. U deelt het toilet en de wasgelegenheid met andere reizigers.  Een plek in een 6 persoonscabine is beschikbaar vanaf € 49,-. In een 4 persoonscabine is dat € 59,- (enkele reis). Meer over ligplaatsen in de City Night Line

Bedplaatsen
Daarnaast zijn er in de nachttrein Amsterdam – Praag ook bedplaatsen. De cabines zijn er voor 1, 2 en 3 personen. Indien u met meer reizigers reist, kunt u twee cabines combineren. De bedden zijn in vergelijking met een ligplek iets ruimer en comfortabeler. In uw cabine heeft u een eigen wasgelegenheid. Daarnaast deelt u een toilet en douche met andere reizigers. In de ochtend krijgt u een eenvoudig ontbijt. Een plek in een 3 persoonscabine is beschikbaar vanaf € 69,-. Voor 2 personen is dat € 10,- duurder.
Als u liever een eigen douche en toilet heeft, dan kunt u kiezen voor een bedplaats deluxe. U krijgt dan bovendien wijn aangeboden en u heeft in zowel Amsterdam toegang tot de comfortabele lounge. Een slaapplek deluxe is beschikbaar vanaf € 99,-. Meer over bedplaatsen in de City Night Line.

Tarieven City Night Line Praag
De nachttrein is in de regel te boeken vanaf 122 dagen voor vertrek. Alleen als er een nieuwe dienstregeling in gaat (2e zondag van december), is deze periode soms voorafgaande van de nieuwe dienstregeling korter. De goedkoopste tickets voor de City Night Line zijn de SparNight tickets. Deze zijn relatief snel uitverkocht. Duurdere tickets bieden meer flexibiliteit en zijn langer beschikbaar. Zie tarieven City Night Line voor alle tarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.