fbpx

Dronken Britten vertragen Eurostar urenlang

Een Eurostar-trein van Parijs naar Londen is in de nacht van maandag op dinsdag in Calais vier uur lang gestrand door toedoen van een stel dronken Britten.

Nadat treinreizigers zich over de agressieve twee hadden beklaagd, besloot de Franse politie de dronkaards te arresteren. Daarvoor stopte de trein op het station Calais-Fréthun. Door misverstanden werden veel deuren van de trein geopend. Ook treinreizigers die niets met het incident te maken hadden, gingen even het perron op om een luchtje te scheppen.

Het was op dat moment mogelijk voor mensen die niet waren meegereisd, om ook in de trein te stappen. Als veiligheidsmaatregel besloten politie en douane daarom dat alle 770 reizigers opnieuw moesten worden gecontroleerd. De hele controle nam vier uur in beslag, meldden Franse media dinsdag.

0 0 stemmen
Artikel waardering
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Micha
7 jaren geleden

Klinkt alsof het “urenlang” aspect van het verhaal meer veroorzaakt wordt door klungelig personeel (conducteur?) dan door die dronken lui. Trein stoppen, deuren open/dicht en weer optrekken is wat, 10 minuten vertraging? Wel een keer meegemaakt, paar gasten die de deuren blokkeerden voor de gein; nou conducteur opende die deuren, zette ze buiten, deuren dicht en gas erop. Duurde niet lang.

Ferdinand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Micha

je hebt helemaal gelijk

dries molenaar
7 jaren geleden
Antwoord aan  Micha

Gelukkig zijn er altijd stuurlui aan de wal om het even te laten uitleggen.

Rudolpho
7 jaren geleden

Zulke gasten moet je gewoon op een landelijk stationnetje uit de trein zetten. Hoe zij dan verder moeten is hun probleem.

Rian van der Borgt
7 jaren geleden
Antwoord aan  Rudolpho

Calais-Frethun is redelijk landelijk. ‘s nachts kun je daar alleen te voet naar de bewoonde wereld.
Andere stations zijn er op de Franse HSL trouwens niet tussen Rijsel en de tunnel.

dries molenaar
7 jaren geleden

Een bedreiger van Britannië zal speciaal zoiets organiseren want anders lukt het niet. Boeven komen altijd van buiten. Hoewel? De zuiperts waren Brits en de aanslagplegers van de laatste jaren ook allemaal. Maar het gevaar komt van de Polen en overigen.

Dries Molenaar
7 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

NB mag je met een dronken harses wel aan boord komen? Dat mag bij een vliegtuig toch ook niet. Het is fijn dat de trein wat relaxters is maar dit is wel een uiterste.