Oplage spoorboekje 2016 omhoog

Treinreiziger.nl en Rover zullen ook de treintijden van 2016 op papier uitgeven. De oplage van het spoorboekje gaat dit jaar 10% omhoog in vergelijking tot vorig jaar. Toen waren alle vijfduizend exemplaren bij ons als uitgever binnen drie weken op. 

Reserveer spoorboekje

Daarmee deed de verkoop van het spoorboekje het vorig jaar beter dan verwacht, waardoor sommige reizigers ernaast grepen. Met name ouderen hebben nog interesse in het spoorboekje. "Dat de interesse in het spoorboekje toeneemt, komt doordat ieder jaar nieuwe reizigers ontdekken dat het spoorboekje toch weer wordt uitgegeven," legt initiatiefnemer Hildebrand van Kuijeren van Treinreiziger.nl uit.

Het spoorboekje 2016 is vanaf nu online te reserveren. De boekjes worden half december van de drukker verwacht. AKO zal het spoorboekje vanaf dat moment ook verkopen, net als de stationswinkels van Bruna (de andere vestigingen niet). Daarnaast zal onder andere de NVBS het spoorboekje verkopen. 

NS stopte in 2010 met het drukken van papieren spoorboekjes; vooral ouderen vonden dat vervelend. NS wees erop dat minder dan 1% van de treinreizigers behoefte had aan het spoorboekje. "Maar aangezien NS dagelijks een miljoen treinreizigers vervoert, kan dat nog steeds een grote groep zijn. Wij zullen het spoorboekje in elk geval blijven uitgeven zolang we de kosten kunnen dekken," zegt Van Kuyeren. 

Ook Rover, mede-uitgever van het Spoorboekje, is van plan het spoorboekje te blijven ondersteunen. Leden van Rover krijgen daarom 50% korting op het boekje. Rover en Treinreiziger.nl geven het spoorboekje sinds 2013 uit. Aanvankelijk verschenen alleen de treintijden van intercity´s op papier, maar sinds 2014 worden ook de overige treintijden weer op papier uitgegeven. Nederland is het enige land waar het spoorboekje niet door het nationale spoorbedrijf wordt aangeboden.

This post was last modified on 7 januari 2019 22:19

Share

Recent Posts

Planuitwerking RegioExpres Arnhem – Winterswijk gestart

De provincie Gelderland heeft de verkenning naar de snelle trein tussen Arnhem en Winterswijk afgerond.…

21 uur terug

NS en Arriva kondigen nieuwe proef aan met automatisch bestuurde trein

Komende zomer start een nieuwe proef met een automatisch bestuurde trein (ATO). NS, Arriva en ProRail gaan in Groningen…

1 dag terug

Boete dreigt voor Keolis vanwege elektrische probleembussen

Openbaarvervoerbedrijf Keolis hangt een boete van 1,25 miljoen euro boven het hoofd, omdat de problemen…

2 dagen terug

Versoepelingen zorgen voor meer trein- en busreizigers

Nederlanders laten zich vaker buiten zien sinds zaterdag de lockdownmaatregelen zijn versoepeld. Zij gaan vaker…

2 dagen terug

Stadsvervoerders willen meer geld voor OV

De stadsvervoerders GVB (Amsterdam), RET (Rotterdam) en HTM (Den Haag) willen nu om de tafel…

3 dagen terug

ProRail: 34x grootschalige werkzaamheden aan het spoor

Treinreizigers moeten in 2022 opnieuw goed de reisplanners bekijken voordat ze de deur uitgaan, want…

4 dagen terug