X

OV-Dagkaart daluren: € 39

In de daluren met de trein én de bus, tram en metro. Dat kan voor 39 euro. In de ochtendspits mag je bij NS reizen, mits je al vóór 6:30 uur bent ingecheckt. Daarna is het kaartje geldig vanaf 9:00 uur. In de avondspits zijn er geen beperkingen.

In het weekend kun je met dit treinkaartje gewoon heel de dag reizen. Dit treinkaartje noemen wij OV-Dagkaart Daluren, maar bij NS heet dit kaartje anders: Holland Travel Ticket Off Peak. Dit kaartje is namelijk eigenlijk vooral gericht op toeristen, maar kan ook door Nederlanders worden gekocht. Deze OV-Dagkaart is niet online te koop, alleen bij het de kaartautomaat op de NS stations. Je vind het onder het kopje overig. In de avondspits mag je gewoon onbeperkt reizen met zowel trein, tram, bus als metro. Bij de trein (en metro) check je per vervoerder in- en uit. Bij de bus en tram doe je dat per voertuig.

In veel gevallen is er een goedkoper treinkaartje. Dit kaartje kan vooral interessant zijn als je op één dag veel met de bus én trein reist, of als je treinreis vroeg in de ochtend begint.

This post was last modified on March 14, 2017, 4:49 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (7)

 • kan men daarmee door heel Nederland reizen?
  Ga vaak op een goedkope dagretour van Amsterdam naar Groningen , maar de reis wordt uiteindelijk toch wel wat kostbaar door de vele bus overstapjes

  • Zoals je in de bovenstaande documentatie kan lezen:
   Deze OV-Dagkaart is niet online te koop, alleen bij de kaartautomaat op de NS stations.

 • als je 's morgens om 6.00u de treinreis begint en een paar keer moet overstappen en van arriva naar ns
  is deze treinkaart dan ook geldig

  • Je mag niet tijdens de spitsuren overstappen van NS naar Arriva, of omgekeerd. Daar buiten wel.

   • als je om 6.21u overstapt van arriva naar ns mag dit wel?. daarna heeft hij nog een overstap maar van ns. is dan toch mogelijk deze kaart te nemen. en is dan in de avond geen probleem om terug te rijden welke tijd je ook neemt?