fbpx

Tentoonstelling ‘Royal Class’ goed bezocht

04 jun 2010 12:25

De tentoonstelling ‘Royal Class, vorstelijk reizen’ in Het Spoorwegmuseum heeft deze week de grens van 50.000 bezoekers gepasseerd. Bezoekers van ‘Royal Class, vorstelijk reizen’ waarderen de tentoonstelling over koninklijke treinen met een 8,2. De tentoonstelling opende op 15 april voor publiek en zal nog tot 5 september te zien zijn.

1,8 miljoen bezoekers sinds verbouwing
Het Spoorwegmuseum viert met de tentoonstelling ‘Royal Class, vorstelijk reizen’ zijn 5-jarig lustrum. Sinds de verbouwing en heropening 5 jaar geleden bezochten bijna 1,8 miljoen mensen het vernieuwde Spoorwegmuseum. Op 5 juni 2005 opende Het Spoorwegmuseum zijn deuren na een grondige verbouwing. Het historische Maliebaanstation werd weer terug gebracht in de oorspronkelijke staat uit 1874. In de nieuwe museumhal wordt de Nederlandse spoorgeschiedenis via vier verschillende ‘belevenis’-werelden op een originele wijze tot leven gewekt.

De bezoekers van ‘Royal Class, vorstelijk reizen’
Bezoekersonderzoek wijst uit dat 54% van de bezoekers van ‘Royal Class, vorstelijk reizen’ voor de eerste keer naar Het Spoorwegmuseum kwam. Normaal is 39% van de bezoekers voor het eerst in het museum. Bijna de helft van de bezoekers geeft aan speciaal voor de tentoonstelling ‘Royal Class, vorstelijk reizen’ te komen. De andere helft van de bezoekers zegt te komen voor het gehele museum. Normaal komt slechts 6% van de bezoekers speciaal voor een tentoonstelling. De tentoonstelling krijgt een gemiddelde waardering van 8,2.