Veel belangstelling voor papieren spoorboekje

Er is veel belangstelling voor het papieren spoorboekje dat door Treinreiziger.nl en Rover wordt uitgegeven. Binnen een maand hebben de stationswinkels van Ako en Bruna al extra exemplaren moeten bestellen. Het is voor het eerst in drie jaar dat het volledige papieren spoorboekje weer te koop is.

NS schafte het papieren spoorboekje in 2010 af, omdat er te weinig mensen gebruik van zouden maken. Sindsdien kreeg Rover veel klachten van reizigers die het spoorboekje misten. Vorig jaar gaven Treinreiziger.nl en Rover daarom het papieren minispoorboekje uit, waarin alleen de tijden van de intercitytreinen zijn opgenomen. Door het succes van dit boekje, volgde dit jaar een aanvullende editie met alle treintijden per kort traject.

Het minispoorboekje 2014 heeft een oplage van dertienduizend exemplaren. Van het aanvullende spoorboekje zijn vijfduizend exemplaren gedrukt, waarvan 85% is verkocht of bij de boekhandel ligt. Bestellingen komen zelfs van ver, zoals uit Zwitserland, Amerika en Japan. Treinreiziger.nl en Rover zien door het succes hun overtuiging bevestigd dat reizigers ook anno 2014 behoefte houden aan een papieren overzicht van treintijden.

“Digitale reisinformatie is erg belangrijk, maar ook erg vluchtig”, stellen de organisaties. “Digitale informatie laat zien welke eerstvolgende treinen vertrekken en daarna verdwijnt de informatie weer. Veel mensen hebben hiernaast behoefte aan een groter overzicht: hoe laat vertrekt de laatste trein? Hoe vaak rijdt de trein vanavond nog? Ook de discussie over de gele vertrekstaten wijst hierop.”

Treinreiziger.nl en Rover zijn van plan om volgend jaar het minispoorboekje samen te voegen met het spoorboekje, zodat de uitgave volledig is en vergelijkbaar is met het laatste NS-boekje uit 2010.

This post was last modified on 7 januari 2019 22:19

Share

Recent Posts

Planuitwerking RegioExpres Arnhem – Winterswijk gestart

De provincie Gelderland heeft de verkenning naar de snelle trein tussen Arnhem en Winterswijk afgerond.…

20 uur terug

NS en Arriva kondigen nieuwe proef aan met automatisch bestuurde trein

Komende zomer start een nieuwe proef met een automatisch bestuurde trein (ATO). NS, Arriva en ProRail gaan in Groningen…

1 dag terug

Boete dreigt voor Keolis vanwege elektrische probleembussen

Openbaarvervoerbedrijf Keolis hangt een boete van 1,25 miljoen euro boven het hoofd, omdat de problemen…

2 dagen terug

Versoepelingen zorgen voor meer trein- en busreizigers

Nederlanders laten zich vaker buiten zien sinds zaterdag de lockdownmaatregelen zijn versoepeld. Zij gaan vaker…

2 dagen terug

Stadsvervoerders willen meer geld voor OV

De stadsvervoerders GVB (Amsterdam), RET (Rotterdam) en HTM (Den Haag) willen nu om de tafel…

3 dagen terug

ProRail: 34x grootschalige werkzaamheden aan het spoor

Treinreizigers moeten in 2022 opnieuw goed de reisplanners bekijken voordat ze de deur uitgaan, want…

4 dagen terug