Met de trein naar de zon? Treinvakantie Kroatië

Meer Nederlanders zoeken lastminute naar een reis naar de zon, melden verschillende media. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zien veel meer last minute boekingen in vergelijking met vorig jaar. De meeste vakantiegangers kiezen bij reizen naar de zon voor het vliegtuig. Maar ook met de trein is een zonvakantie mogelijk, bijvoorbeeld naar Kroatië.

Met de trein naar Kroatië

Kroatië is feitelijk met slechts één overstap per trein bereikbaar. Je bent dan echter wel twee nachten onderweg. Dus wil je snel naar de zon, dan is de trein naar Kroatië niet de beste keus. “Maar wat ons betreft, moet dat niet het streven zijn. Laat de reis onderdeel zijn van je vakantie” adviseert Hildebrand van Kuijeren, oprichter van zowel Treinreiziger.nl als Treinrondreis.nl. Via dat laatste platform is een treinvakantie naar Kroatië nu ook te boeken.

Van Kuijeren ging zelf vorig jaar met zijn familie per trein naar Kroatië. In de zomerperiode rijdt er dagelijks een nachttrein vanuit Stuttgart naar de Kroatische havenplaats Rijeka. “Vlak voordat je aankomt in deze stad heb je mooi uitzicht op de Adriatische Zee” vertelt Van Kuijeren. Groot is die trein niet: er is slechts één rijtuig van de Duitse stad naar Rijeka. In treinjargon gaat het om een koersrijtuig van de nachttrein Stuttgart – Zagreb, die meer capaciteit heeft. Een andere optie is de nachttrein Zürich – Zagreb.

Strandvakantie per trein

Een andere handige nachttrein is Bratislava – Wenen – Split. Split is de grootste en belangrijkste stad in Dalmatië, en heeft een oude binnenstad. Het is daarnaast een belangrijk vervoersknooppunt. Vanuit Split vertrekken er tientallen boten per dag naar tal van bestemmingen. Bijvoorbeeld naar Dubrovnik, maar ook richting Italië. “Maar je kunt ook de boot nemen naar Bol, op het eiland Brač. Hier vind je het beroemde Zlatni Rat strand, voor strandliefhebbers een geweldige bestemming” stelt Van Kuijeren.

Voor de strandliefhebbers heeft Treinrondreis daarom nu een treinvakantie naar Kroatië. “Zeker als je de reis onderdeel laat zijn van je vakantie, dan is dit per trein goed te doen. Natuurlijk is dit niet voor de massa, maar het is een hele goede manier voor wie duurzaam naar de zon wil.” Voor wie benieuwd is: bekijk hier de reis. Overnachten doe je in Kroatië in Split en Bol, maar daarnaast ook in Wenen, Nürnberg en optioneel Bratislava.

Voor wie liever dichterbij een strandvakantie per trein zoekt, zijn er ook andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de Strandvakantie Rimini per trein.

In beeld: treinreis Split – Wenen

This post was last modified on 14 juni 2024 16:23

Share

Recent Posts

Koninklijk rijtuig overgedragen aan Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een bijzonder museumstuk rijker: vandaag werd het koninklijk rijtuig overgedragen aan het…

2 dagen terug

OVpay: vanaf nu mogelijk om met leeftijdskorting te reizen

Al een derde van de incidentele reizigers reist met OVpay, reizen met je betaalpas. Sinds…

2 dagen terug

Belgische reizigersorganisatie waarschuwt voor gevolgen snelle IC Brussel: ‘NMBS offert binnenlandse reiziger op’

Vanaf december is het mogelijk om 45 minuten sneller tussen Amsterdam en Brussel te treinen…

3 dagen terug

Reis goedkoper met de NS PrijsTijd Deal: tot wel 60% korting

Zonder abonnement tóch goedkoper reizen met NS. Dat kan met de NS PrijsTijd Deal. Wie…

3 dagen terug

Interrail geeft 20% korting op tickets geldig vanaf 1 september

Tot en met 18 juli krijg je 20% korting op alle Interrailtickets die geldig zijn…

3 dagen terug

Toeslag Intercity Direct met snelheid van streekbus moet weg, vindt Rover

Reizigersvereniging Rover noemt de nieuwe problemen op de hogesnelheidslijn "de zoveelste tegenslag" voor de reiziger.…

4 dagen terug