Minispoorboekje weer in de boekwinkels

Vanaf woensdag in de loop van de ochtend ligt het papieren minispoorboekje weer in de winkel. In januari verschijnt bovendien een aanvullend spoorboekje met alle treintijden voor korte afstandsreizen. Beide boekjes samen geven het complete beeld en zijn verkrijgbaar via alle winkels van de AKO en de stationswinkels van de Bruna. Zie treinspoorboekje.nl.

Het is voor het eerst sinds 2010 dat het hele spoorboekje weer op papier verkrijgbaar is. NS verving dat jaar het papieren spoorboekje door een digitale versie. De introductie van het minispoorboekje toonde vorig jaar aan dat er desondanks nog steeds veel vraag is bij reizigers naar het gedrukte spoorboekje.

Minispoorboekje
Vanaf 15 december gaat de nieuwe dienstregeling in. Het minispoorboekje dat vanaf woensdag verkrijgbaar is, bevat alle intercitytijden van deze nieuwe dienstregeling en is handig voor lange afstandsreizen. Daarnaast bevat dit boekje handige informatie zoals nuttige OV-adressen en praktische tips voor het reizen met de OV-chipkaart.

Spoorboekje
Nieuw dit jaar is het verschijnen van een aanvullend spoorboekje voor de korte afstanden. In dit boekje zijn ook alle Sprinters en stoptreinen opgenomen. Dit spoorboekje is nu al online te reserveren en ligt begin januari bij de AKO-boekwinkels en Bruna-Stationswinkels. In het minispoorboekje is bovendien een kortingsbon aanwezig voor dit aanvullende boekje. Roverleden ontvangen het minispoorboekje gratis per post.

Succes
Het minispoorboekje van Treinreiziger.nl en Rover was vorig jaar een groot succes en haalde een oplage van 15.000 exemplaren. De organisaties besloten daarom dit jaar voor het eerst het complete papieren spoorboekje opnieuw leven in te blazen. Daarbij zijn de treintijden digitaal aangeleverd door NS.

Het Minispoorboekje kost € 3,50 en het aanvullende Spoorboekje € 8,50. Bestel beide boekjes samen op AKO.nl en betaal geen portokosten! Bestellen kan ook viaTreinspoorboekje.nl

This post was last modified on 7 januari 2019 22:21

Share

Recent Posts

Planuitwerking RegioExpres Arnhem – Winterswijk gestart

De provincie Gelderland heeft de verkenning naar de snelle trein tussen Arnhem en Winterswijk afgerond.…

22 uur terug

NS en Arriva kondigen nieuwe proef aan met automatisch bestuurde trein

Komende zomer start een nieuwe proef met een automatisch bestuurde trein (ATO). NS, Arriva en ProRail gaan in Groningen…

1 dag terug

Boete dreigt voor Keolis vanwege elektrische probleembussen

Openbaarvervoerbedrijf Keolis hangt een boete van 1,25 miljoen euro boven het hoofd, omdat de problemen…

2 dagen terug

Versoepelingen zorgen voor meer trein- en busreizigers

Nederlanders laten zich vaker buiten zien sinds zaterdag de lockdownmaatregelen zijn versoepeld. Zij gaan vaker…

2 dagen terug

Stadsvervoerders willen meer geld voor OV

De stadsvervoerders GVB (Amsterdam), RET (Rotterdam) en HTM (Den Haag) willen nu om de tafel…

3 dagen terug

ProRail: 34x grootschalige werkzaamheden aan het spoor

Treinreizigers moeten in 2022 opnieuw goed de reisplanners bekijken voordat ze de deur uitgaan, want…

4 dagen terug