Hema treinkaartje voor Nederland en België (maart 2016)

De Hema heeft een bijzondere aanbieding! Voor 19 euro verkoopt het bedrijf vanaf 29 februari treinkaartjes naar een Nederlandse of Belgische stad naar keuze. Het gaat om een dagretour, dus je moet op dezelfde dag heen en terug.

  • TIP! Wilt u een treinreis in Nederland maken? Dan is deze aanbieding misschien interessanter. Dan is namelijk ook een warme drank en koek inbegrepen. Reisperiode is dan echter alleen t/m 30 april (ook uitgezonderd 27 april).

Het is voor het eerst dat de treinactie ook te gebruiken is naar een stad in België. Het goedkope treinkaartje wordt verkocht tot en met 19 maart, maar let op: OP = OP. Je kunt het kaartje kopen in Hema-winkels en online, maar niet In Hema-winkels op de stations. Het is ook te koop bij de Hema-vestigingen in België. De reis moet plaats vinden voor 22 mei 2016. Reizen mag echter niet op 27 april, 6, 13 en 20 mei.

Niet geldig in hogesnelheidstreinen
Reis je doordeweeks? Dan mag je pas na 9.00 uur vertrekken. Op zaterdag en zondag mag je de gehele dag reizen. Het Hema-treinkaartje is niet geldig bij Thalys, ICE International, TGV en Eurostar. Maak je een internationale treinreis? Dan is er géén toeslag nodig voor de Intercity Direct. Als je uitsluitend binnen Nederland reist, heb je wél een toeslag nodig voor deze trein. Reis je van of naar Brussel Luchthaven, dan moet je nog een Diabolo-toeslag kopen. Je mag de Hema-dagretour niet gebruiken voor een treinreis die start én eindigt in België. Een treinreis die start én eindigt binnen Nederland is wel toegestaan.

Wat is het goedkoopste treinkaartje voor uw reis? 

Kinderen
Voor kinderen t/m 11 jaar kun je een treinkaartje kopen voor 2,50 euro. Binnen Nederland voldoet een Railrunner. Reis je van of naar België? Dan kun je via de kaartautomaat een internationaal ticket kopen voor kinderen. Ook dat kost 2,50 euro. Dit ticket is te vinden via de knop ‘internationale bestemmingen’.

Iedere week een gratis treinkaartje
In maart geeft de redactie van Treinreiziger.nl iedere week één treinkaartje weg via Facebook. Benieuwd naar de voorwaarden? Lees dit artikel. In dat artikel leggen we bovendien uit hoe je valse acties kunt herkennen.

Hoe weet ik welke trein ik niet mag gebruiken? 
De TGV, Eurostar, ICE en Thalys mag je niet gebruiken. Dit zijn (met name) treinen met reserveringsplicht. Ze staan in de regel apart aangeduid in de reisplanner. De andere treinen, zoals IC Brussel, mag je wel gebruiken. Intercity Direct staat eveneens apart aangeduid in reisplanners. Voor deze trein heb je bij binnenlandse reizen een toeslagkaartje nodig. Als je de grens passeert is dat niet nodig.

Tot hoe laat is het treinkaartje geldig?
Alleen op de genoemde dag. In Nederland is een treinkaartje geldig tot de volgende ochtend 4.00 uur. Dus indien er na 0.00 uur ´s nachts nog een trein rijdt op jouw traject, kun je die gewoon gebruiken.


Verdien een gratis dagkaart
Zie je een goedkoop treinkaartje waarmee je door heel Nederland kunt reizen en deze staat niet op onze website? Tip onze redactie dan via redactie@treinreiziger.nl. De eerste die de actie meldt krijgt een gratis treinkaartje. In dit geval Helma van Baardwijk-Roos beloond met een treinkaartje, ook al is deze actie formeel uitgesloten (omdat deze duurder is dan 18 euro). Check hier de precieze voorwaarden. Ook aanbiedingen van de Spoordeelwinkels zijn uitgesloten. (Let op: er worden ook valse e-mails verzonden over gratis treinkaartjes. Daarmee hebben we niets te maken.)

This post was last modified on 22 december 2016 10:29

Share

Recent Posts

Zuid-Holland wil een landelijke centrale voor reishulp in ov

De provincie Zuid-Holland pleit voor een landelijke centrale voor mensen die hulp nodig hebben bij…

3 dagen terug

Koninklijk rijtuig overgedragen aan Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een bijzonder museumstuk rijker: vandaag werd het koninklijk rijtuig overgedragen aan het…

7 dagen terug

OVpay: vanaf nu mogelijk om met leeftijdskorting te reizen

Al een derde van de incidentele reizigers reist met OVpay, reizen met je betaalpas. Sinds…

1 week terug

Belgische reizigersorganisatie waarschuwt voor gevolgen snelle IC Brussel: ‘NMBS offert binnenlandse reiziger op’

Vanaf december is het mogelijk om 45 minuten sneller tussen Amsterdam en Brussel te treinen…

1 week terug

Reis goedkoper met de NS PrijsTijd Deal: tot wel 60% korting

Zonder abonnement tóch goedkoper reizen met NS. Dat kan met de NS PrijsTijd Deal. Wie…

1 week terug

Interrail geeft 20% korting op tickets geldig vanaf 1 september

Tot en met 18 juli krijg je 20% korting op alle Interrailtickets die geldig zijn…

1 week terug