HTM: vervoer in Den Haag start om woensdag om 10:00 uur

Morgen, woensdag 3 juli, rijden de HTM bussen en trams niet tot 10 uur ‘s ochtends. Ook RandstadRail valt tot die tijd uit. Dat is het gevolg van een aangekondigde staking van de vakbonden.

“Chaos voorkomen”

“In eerste instantie waren wij van plan de dienstregeling zo goed als mogelijk te rijden. Wij hoopten immers dat de vakbonden het goede gesprek met ons wilde  voeren.” aldus Karen Bosch, lid van het directieteam HTM. “Helaas hebben zij daar geen gebruik van gemaakt. Om chaos, onveilige situaties en een onzekere dienstverlening te voorkomen, hebben we helaas moeten besluiten de dienstregeling woensdag pas na 10.00 uur op te starten. Het is ontzettend vervelend dat onze reizigers opnieuw de dupe zijn, maar we vinden het simpelweg niet verantwoord.”

Eisen vakbonden

De medewerkers eisen een loonsverhoging, terugdringen van uitzendwerk, een lagere werkdruk en een regeling voor oudere werknemers. Eric Vermeulen, bestuurder FNV Stadsvervoer: “Staken doen we alleen als uiterste middel en als het echt niet anders kan. De grens is nu bereikt bij HTM, na maanden van onderhandelen biedt HTM veel te weinig loonsverhoging.”

Loon

Volgens HTM gaat het de vakbonden bij deze staking vooral om het afdwingen van een loonsverhoging van 4 tot 5% als onderdeel van een eenjarige cao. Bonden geven aan dat dit jaar er een forse loonstijging noodzakelijk is gezien loonmatiging van de afgelopen jaren. HTM is het daarmee niet eens, en wijst dat de lonen, in tegenstelling tot andere gesubsidieerde bedrijven, elk jaar zijn gestegen. HTM is bereid om de lonen met 2,8% te verhogen.

Werkdruk

Volgens de Haagse vervoerder biedt het bedrijf ook maatregelen om de werkdruk te verminderen. “Deze kosten ons bedrijf ook geld. Het is simpelweg niet mogelijk om aan alle eisen tegemoet te komen. Daarbij moeten we ook niet vergeten dat het onlangs aangenomen Pensioenakkoord meetelt in de toekomstige kosten voor HTM.”

This post was last modified on 2 juli 2019 15:09

Bekijk reacties

Share

Recent Posts

Grote concurrentie voor Spaanse spoorwegen: nu ook Iryo

De Spaanse spoorwegen hebben een nieuwe concurrent: Iryo. Sinds vrijdag strijden drie spoorwegmaatschappijen om de…

1 dag terug

Connexxion wil thuiswerker weer naar kantoor trekken

Vervoerder Connexxion is een campagne gestart om thuiswerkers weer naar kantoor te krijgen. Volgens de…

1 dag terug

Partijen willen meer geld voor spoor in Noord-Nederland

Er moet meer geld naar de infrastructuur in Noord-Nederland gaan, vinden meerdere partijen in de…

2 dagen terug

Treinstakingen in Oostenrijk, België en Verenigd Koninkrijk

Wie met de trein naar het buitenland wil, moet rekening houden met vertraging en uitval.…

3 dagen terug

Met de trein naar België? Tot 75% korting (met treinbinding)

Ook NS International komt met een Black Friday aanbieding: tot 75% korting op de trein…

5 dagen terug

Interrail: tot 20% korting vanwege Black Friday

Voordelig met de trein door Europa? Tot 29 november 2022 kun je een Interrail Pass…

6 dagen terug