Interrail viert feest: 50% korting

AFGELOPEN / ARCHIEF.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum geeft Interrail tijdelijk 50% korting op Global Passen van 1, 2 en 3 maanden. De actie eindigt op 10 mei 2022. Het gaat om een zeer exclusieve actie.

Geschiedenis

Wel vaker is Interrail met 10% korting beschikbaar, maar een actie met 50% korting is zeer uitzonderlijk. Met de aanbieding viert Interrail het 50-jarig bestaan. In 1972 is Interrail geïntroduceerd. In de afgelopen 50 jaar is ‘Interrailen’ een unieke beweging geworden die generaties reizigers heeft geïnspireerd om uit hun comfortzone te stappen en zo vrij en zo ver te reizen als hun nieuwsgierigheid hen brengt.

Met de eerste Interrail Passen die 50 jaar geleden werden verkocht, konden jonge reizigers een hele maand onbeperkt reizen en Europa ontdekken. Tegenwoordig is Interrail er voor alle leeftijden. De Pass is ook zeer geschikt voor gezinnen. Elke volwassene kan gratis twee Kind Passen bestellen voor kinderen tot en met elf jaar.

1, 2 of 3 maanden reizen met 50% korting

Als verwijzing naar deze allereerste Pas geldt de uitzonderlijke korting van 50% voor de doorlopende Interrail Global Passen van 1, 2 en 3 maanden. De aanbieding loopt van 6 mei tot 10 mei. Een doorlopende Pas kan elke dag gebruikt worden en geeft reizigers extra flexibiliteit. Voor sommige treinen moeten reizigers een verplichte reservering maken. Met name bij TGV-, Thalys- en Eurostar-treinen is er slechts een zeer beperkt aantal plekken voor Interrailers beschikbaar. Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië zijn gemakkelijk te bereiken zonder extra toeslagen.

Prijsvoorbeelden (volwassenen)

 • 1 maand aaneengesloten: € 335
 • 2 maanden aaneengesloten: € 365,50
 • 3 maanden aaneengesloten: € 451

Woon je in Nederland? Dan kun je één treinreis Nederland uit maken, en één reis Nederland in. Wil je tussentijds vaker van en naar Nederland? Dan dien je vanaf de grens een aanvullend vervoersbewijs te kopen (of in bezit te hebben). Voor jongeren en senioren is Interrail nog voordeliger. De genoemde prijzen zijn op basis van de 2e klas.

Te koop via Treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl – onderdeel van Treinreiziger – verkoopt ook de Interrail Pass. Reizigers kunnen eenvoudig, zonder account, de Interrail Pass bestellen. Deze wordt vervolgens handmatig, binnen enkele dagen, geleverd. Na levering moet een digitale pas binnen elf maanden verzilverd worden. De Passen die tijdens de actieperiode worden verkocht, kunnen niet worden geruild of terugbetaald.

Wat zijn de addertjes onder het gras?

We hebben de belangrijkste beperkingen al genoemd:

 • Het is goed om te beseffen dat voor sommige treinen reserveren verplicht is. In met name treinen van de TGV, Thalys en Eurostar is het aantal plekken voor Interrailers zeer beperkt. Voor deze treinen zijn de reserveringskosten ook relatief hoog.
 • Spaanse treinen zijn heel moeizaam te reserveren.
 • Eén reis vanuit het land waar u woont en één reis naar het land waar u woont is inbegrepen.
 • Interrail is alleen beschikbaar voor mensen die in Europa wonen.
 • Enkele particuliere maatschappij doet niet mee aan Interrail, zoals Italo (Italië).
 • In de Interrail app houdt u bij met welke treinen u reist.

De informatie in dit artikel is gebaseerd op de mobiele pass. Bij de papieren pas moet er direct een ingangsdatum gekozen worden, en kan deze niet meer gewijzigd worden.

Tot wanneer is deze actie verkrijgbaar?

Bij Treinrondreis.nl in elk geval tot 10 mei. De boekingen worden handmatig verwerkt. Afhankelijk van de drukte bepalen we hoe laat de verkoop op 10 mei eindigt. Je kunt de actie ook kopen via Interrail.eu. Hier eindigt de actie op 10 mei 23:59 uur. Hier kun je ook de Papieren Interrail Pass bestellen. Let op! In dat geval moet je direct een ingangsdatum kiezen, en kun je deze niet meer wijzigen.

This post was last modified on 13 mei 2022 22:58

Bekijk reacties

 • Mag ik ook 2 interrail passen kopen voor aanbieding voor 2 periodes?

  • Volgens de website van interrail zijn de enige aanvullende voorwaarden voor deze aanbieding de volgende.

   "Tijdens deze speciale actie kunnen alleen Doorlopende Passen van 1, 2 en 3 maanden worden gekocht met 50% korting. Deze Passen kunnen niet terugbetaald of omgeruild worden en Plus is niet beschikbaar voor promotionele Passen."

   Er is dus geen beperking aan het aantal passen dat je aanschaft. Je moet ze alleen (zoals altijd) binnen 11 maanden gebruiken. Ik weet niet of alleen de eerste of ook de laatste reisdag binnen die 11 maanden moet vallen.

   • Jammer, dan kun je ze niet voor volgend jaar kopen...

    Grapje, het lijkt wel een kruidvaart dagkaart discussie.

   • Als ik nu twee passen koop en ze uiteindelijk op een andere naam wil zetten door omstandigheden (ziekte oud) kan dat dan?

    • Nee, dat kan niet. Je kunt wel later op reis (binnen 11 maanden activeren), maar je kunt de naam niet meer wijzigen.

  • Als u 2x een pas van een maand koopt, kan dat. Het is uiteraard niet mogelijk om een 2-maanden pas op te splitsen in twee periodes.

 • Met deze aanbieding is de pas voor 7 dagen in 1 maand duurder dan 1 maand aaneengesloten, zijn de passen voor 15 dagen aaneengesloten en 10 of 15 dagen in 2 maanden duurder dan 2 maanden aaneengesloten en is de pas voor 22 dagen aaneengesloten zelfs duurder dan de pas voor 3 maanden aaneengesloten. Het zou klantvriendelijk zijn als treinrondreis.nl daarvan een melding zou maken als iemand binnen de actieperiode een van de tijdelijk minder aantrekkelijke passen probeerde te bestellen (afgezien van de annuleringsvoorwaarden).

  • Daar heb je gelijk in. Ik moet dat meenemen voor de toekomst. Tot nu toe waren acties vaak voor alle passen, dus ik was al blij dat we dit technisch mogelijk konden maken. We gaan kijken hoe we het in de toekomst kunnen verbeteren.

 • Nog feestelijker zou zijn combi met hotelboekingssite met wat korting ook.

  • We willen zoiets introduceren, maar los van 50 jaar actie.

  • die krijg je al-maar hooguit 4-5% als je genoeg zat op bvb booking hebt geboekt-min 5 / 10 /15 x en elke keer stijgt dan de cashback. Er zijn 10tallen cashback sites en zelfs via VISA kan je dat verkrijgen.
   Bkng is vaak duurder als direkt op hotel-site maar lang niet altijd en biedt volop vergelijk-mogelijkheden, ook voor andere soort accomm.
   Maarrre-die typische IR-pas holder heeft toch stinksokken, slaapt liefst zo vaak mogeloijk IN treinen en indien niet-in hoStels-kan je de was doen, eten koken etc-en het aller-aller belangrijkst: gelijkgestemden volop ontmoeten!

 • Een Global Pass van 3 maanden aaneensluitend betekent dat je 90 dagen met de trein kan reizen? Of is er een beperking op het aantal treindagen?

  Als je die Global Pass op 10 mei 2022 koopt moet je ten laatste op 9 april 2023 je 3 maanden inreizen?

  Of zie ik het toch verkeerd?

  • Staat echt in het artikel....

   Een doorlopende Pas kan elke dag gebruikt worden en geeft reizigers extra flexibiliteit.

   Woon je in Nederland? Dan kun je één treinreis Nederland uit maken, en één reis Nederland in. Wil je tussentijds vaker van en naar Nederland? Dan dien je vanaf de grens een aanvullend vervoersbewijs te kopen (of in bezit te hebben).

  • Als u de Pass nu koopt, heeft u tot 5 april 2023 om deze te activeren. Dan kunt u inderdaad 3 maanden reizen. Hoeveel dagen dat is, hangt van de maanden. Als deze op 30 juni ingaat, eindigt deze op 29 september. (Een maand-pas in februari is dus relatief onvoordelig.)

   • De global pass met 50% korting is tot 5 april te gebruiken.
    Dus dien je je global pas afhankelijk van zijn tijdsduur:1 , 2 of drie maanden voir 5april te activeren indien je gekochte tijdsduur volledig wil benutten.
    Ik heb in Duitsland in Reisezentrum dit ervaren, begrepen daar ik een 3 maands global pass ingaand 01-02-2023 wilde kopen. De uiterste datum om gebruik te maken was 05-03-2023.

    Dus bijtijds activeren, na 05-032023 niet meer te gebruiken!

 • Als ik een interrailpas aanschaf met twee kinderpassen, kan ik dan ook alleen reizen zonder kinderen? Of is het verplicht dat de kinderen er ook bij aanwezig zijn?

  • het is voor de andere passagiers beter wanneer ze niet meereizen :) Afhankelijk van de leeftijd. En zonder fiets.

  • U mag ook zonder kinderen reizen. De kinderen mogen niet zonder u reizen.

 • De pas kan niet geannuleerd worden.
  Als het iv.m. Corona niet mogelijk zou zijn te reizen, wordt de pas dan verlengd?

  • De pas is 11 maanden geldig. In verleden zijn de Passen wel eens vanwege covid verlengd. Maar dit is geen garantie voor nu. Dus ik zal daar niet teveel op rekenen.

 • Bij bestellen staat volwassenen 28 -59 jaar betekent dat je indien 60 jaar je buiten de boot valt?

 • Beste Treinreiziger.nl,

  Wordt er met "binnen 11 maanden verzilverd" bedoeld dat de reisdagen binnen de termijn van 11 maanden na de bestelling moet vallen dat ik hem in ieder geval binnen deze termijn geactiveerd moet hebben? Bv. als ik een 3 maandenkaart koop en deze volgend jaar begin april activeer, is deze dan geldig tot en met juni?

  • De kaart moet binnen 11 maanden geactiveerd worden, dus een kaart voor 3 maanden kan inderdaad nog tot begin juni 2023 geldig zijn.

    • Neen dus.
     Zie bovenstaand.
     De global passes zijn tot 05-032023 te gebruiken.

    • Bij mijn weten is dit niet correct. Een maandpass die ik vorig jaar juli heb gekregen, kan ik tot dit jaar juni activeren.

 • "Met name bij TGV-, Thalys- en Eurostar-treinen is er slechts een zeer beperkt aantal plekken voor Interrailers beschikbaar."

  Wat betekent "zeer beperkt" voor Eurostar? Is 4-6 weken van tevoren boeken voldoende of zit-ie dan al vol?

  • Er valt niets te garanderen. Zeker in drukkere periodes (zomer, feestdagen) zal je er 4-6 weken van tevoren al wel naast kunnen grijpen, vooral bij de Eurostar en in iets mindere mate de Thalys. Binnenlandse Franse TGV's hebben vaak wat langer ruimte over, maar raken veelal uiteindelijk ook wel vol.

  • TGV vanuit Brussel is in de zomer inderdaad vaak al weken voor vertrek niet meer beschikbaar voor Interrail. Gehad dat ik het acht weken vooraf probeerde te reserveren, dat lukte toen niet, ook niet dag eerder of later (wel in de 1e klas en wel in een vroege TGV die vanuit Nederland niet te halen was). TGV binnen Frankrijk is vaak wel redelijk. Thalys zit er tussenin, maar er zijn geen garanties.

Share
Tags: Interrail

Recent Posts

Ov-chipkaart nu ook geldig naar Emmerich

Na herhaaldelijk uitstel is het nu echt zover. Sinds afgelopen week kunnen treinreizigers met de…

13 uur terug

Personeelstekort: treinuitval en geen vervangend vervoer bij storing(en)

Het treinverkeer piept en kraakt door een tekort aan personeel. Vrijwel dagelijks vallen er treinen…

14 uur terug

In 2023 nachttrein naar Barcelona?

De Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij European Sleeper wil eind volgend jaar meerdere keren per week een nachttrein…

4 dagen terug

NS: mogelijk wekelijks aanpassingen in dienstregeling door personeelstekort

Als de NS komende zomer wegens de krapte op de arbeidsmarkt aanpassingen moet doen in…

1 week terug

‘Openbaar vervoer in 2023 weer even druk als in 2019’

Het valt te verwachten dat het openbaar vervoer in 2023 weer bijna net zo druk…

1 week terug

Nachttrein naar Franse wintersportbestemmingen (en Franse stranden)

European Sleeper gaat samenwerken met Sunweb om duurzaam reizen voor een breed publiek aantrekkelijk te…

2 weken terug