Kilometer Kampioen 2023 vragen?

Heb je een vraag over de Kilometer Kampioen 2023? Veel informatie kun je vinden op www.kilometerkampioen.nl. Kom je er niet uit? Stel je vraag gerust onder het artikel via de reactiefunctie. Deel echter geen persoonlijke informatie (zoals je adres, planning, etc).

Zie je een vraag van een ander en denk je het antwoord te weten? Reageer dan gerust. Dat ontlast onze organisatie. Redacteur Hildebrand van Kuijeren zal zoveel mogelijk ook op alle vragen reageren. Als het juiste antwoord al gegeven is, zal hij dat bevestigen.

This post was last modified on 24 augustus 2023 10:36

Bekijk reacties

 • Hoi!
  Is de dagkaart, die ik erbij gekocht heb, ook in de Intercity Direct geldig of heb ik een extra toeslag nodig?
  Alvast bedankt!

  • Je kan reizen met de IC Direct en IC Brussel met de dagkaart. Je moet helaas wel nog de toeslag apart betalen via de NS-App of met je bankpas, credit card of OV-Chipkaart bij de paaltjes op de perrons van A’dam Cs., Schiphol, R’dam Cs. en Breda

   • Ik begreep van een andere deelnemer, die contact had gehad met NS Klantenservice, dat dit later declareerbaar is.

    • Ik heb contact gehad met de NS Klantenservice. In de reisplanner wordt de ICD als omreisalternatief aangegeven tussen Utrecht en Rotterdam. Daarom is de toeslag te declareren, na afloop.

 • Ik reis met een team van 3, moet iedereen van dat team aanwezig zijn bij het stempelen? Een vriend is wat minder goed ter been en zal dus niet het stempelen en de overstap halen, kunnen de andere twee ook voor hem stempelen?

  • 1 persoon is voldoende, maar die moet dan wel op alle foto's van bewijsmateriaal staan.

 • Hoe zit het tussen Sloterdijk en Amsterdam Centraal. Mag je zie dubbel rekenen, zolang er 1 trein op Sloterdijk stopt (vanuit Haarlem/Zaandam) en een die er niet stopt (zoals de HSL-IC)?

  • Het maakt niet uit van welke richting een trein komt, zolang er maar minimaal één stopt kun je 'm dubbel laten meetellen bij een 2de keer (zonder of met stop).

 • Tel je de kilometers van de knooppunten zoals in de scorekaart, of moet dat persé tussen de stations waar de trein daadwerkelijk stopt? Voorbeeld: je neemt de ic van den bosch naar eindhoven en later de ic van eindhoven naar tilburg. Logischerwijs telt boxtel - eindhoven 1x, maar ik neem aan dat boxtel - tilburg dan wel meegeteld kan worden. Klopt dat ?

  • Wat jezelf wilt. De planning moet duidelijk maken waar je overstapt en hoe laat je treinen rijdenn. Of je dit in Excel, Word, e-mail doet of op papier die je scant of fotografeert maakt niet uit

 • Komt er na de Kilometer Kampioen op 16 september, een week later weer een gezellige Kilometer-Kampioen-Borrel met uiteraard de huldiging van de winnaar(s) / beste top 3 deelnemers?

  Is het eventueel leuk om die borrel dan ook te organiseren in Zwolle?

  • Ik moet hier nog naar kijken, maar eerst de organisatie richting 16 september

 • Hoe zit het met de Arriva Nachttrein? Mag je met 1 voucher / 1 ticket wel of niet 1, 2, 3 of toch 4 keer met deze trein reizen? De update van gisteren roept deze extra vraag bij mij op.

  • De Arriva nachttrein rijdt van Maastricht naar Schiphol en van Groningen naar Schiphol. Het ticket is voor 1 rit, mocht je er 2 nodig hebben dan kun je hiervoor een verzoek indienen, ik denk echter dat dit niet praktisch is, omdat je dan best poosje op schiphol staat te wachten. 3 of 4 ritten gaat je sowieso niet lukken

 • Mag ik de dagkaart ook (op 16 september) gebruiken om naar/van mijn startstation/eindstation te reizen? Kan dat ook vanuit/naar stations in Duitsland, waar OV Chipkaart paaltjes staan (bijvoorbeeld Aken)?

  • Dat kan en mag, mits het niet voor 0:00 is want als je al op vrijdagavond incheckt is de dagkaart niet meer geldig/actief op zaterdag. Dus: inchecken na zaterdag 0:00 uur en dan is hij geldig tot zondag 4:00 als ik het goed zeg. Je mag en kan op alle trajecten reizen waar je met de ov-chipkaart kan komen, alleen geldt de KM-Kampioen enkel binnen Nederland.

  • Je mag hem vanaf 16 september 0:00 uur gebruiken om in te checken. Die dag is ie dan geldig. En als je om 2:00 uur start, mag je hem ook gebruiken tussrn 0 en 2u. Maar check niet voor 0u in.

 • Ik vind het nu met die verwachte werkzaamheden op 16 september nog steeds een vage bedoeling met NS. Op tijd een treinreis plannen lukt niet, omdat NS niks op tijd aanpast. Alle werkzaamheden zijn toch al een tijdje bekend?
  Ik wil van Roosendaal naar Vlissingen. Er zijn daar dus werkzaamheden, maar volgens de website van NS, kan ik kiezen uit en bussen en Intercity's. Maar is dit juist? Waar rijden wel of geen treinen?

  • Heel bizar: Voordat ik bovenstaande reactie schreef, had ik natuurlijk weer even op de website van NS gekeken. Toen hadden ze niks aangepast, terwijl ik al vanaf eind juni een treinreis probeer te plannen rondom Vlissinge, voor half september.
   Na het plaatsen van deze reactie keek ik net weer even op de website van NS. En ja hoor, nu pas aangepast.
   Mijn punt blijft hetzelfde: Zodra werkzaamheden bekend zijn, dient NS verplicht te worden om dit direct naast te vermelden, ook direct aan te passe op de eigen website.
   Dit is nu op de oude manier toch niet meer te doen voor iemand die tijdig een rit per trein wil plannen?

  • Wellicht heeft NS meegelezen? Haha, dat zal wel niet. Maar lang was de dienstregeling niet aangepast. Dat is afgelopen week gebeurd.

Share

Recent Posts

Politieke steun voor NS moet duurder treinkaartje voorkomen: ‘Vasthouden aan structurele oplossing’

President-directeur Wouter Koolmees van de NS hoopt dat de politiek dit jaar opnieuw zal bijspringen…

15 uur terug

NS ziet 2023 als ‘jaar met twee gezichten’, leed kleiner verlies dan vorige jaren

NS beschouwt 2023 als ‘een jaar met twee gezichten’, zo zegt directeur Wouter Koolmees tijdens…

18 uur terug

CBS: reizigersaantallen ov nog niet op niveau van voor corona

In 2023 checkten mensen vaker in bij het openbaar vervoer dan het jaar ervoor, maar…

2 dagen terug

Nog eens tien ICNG’s voor NS, ook toelating voor Duitsland

NS heeft een extra bestelling voor tien nieuwe ICNG's gedaan bij treinfabrikant Alstom, meldt het…

2 dagen terug

NS past HSL-dienstregeling toch aan, vanaf maandag minder treinen

Vanaf maandag rijdt NS met één trein per uur minder over de HSL tussen Breda…

5 dagen terug

Grote storing in NS-reisinformatiesystemen verholpen

Update 21:00 uur: de storing is verholpen. De NS kampt met een grote technische storing…

6 dagen terug