Koop ‘m nu: het papieren spoorboekje 2024

Vanaf vandaag weer te koop: het papieren spoorboekje met de dienstregeling van 2024! Reizigersvereniging Rover en Treinreiziger.nl brengen het naslagwerk voor de 11e keer uit, net als vorig jaar in samenwerking met Treinposities.nl. In het spoorboekje staan de treintijden van alle vervoerders.

In het spoorboekje vind je de complete dienstregelingen van NS, Arriva, Connexxion, Breng, Blauwnet (Keolis/Arriva) en Qbuzz. Handig, want op 10 december 2023 gaan de nieuwe dienstregelingen in en kun je als reiziger te maken krijgen met grote wijzigingen op het spoor. Een deel van de treinen die eerder geschrapt zijn wegens personeelstekorten, keren komend jaar weer terug. Maar dat geldt niet voor alle trajecten en tijdstippen, waardoor je toch te maken kunt krijgen met veranderingen onderweg.

Het spoorboekje bevat ook de treintijden van internationale treinen die vanuit Nederland vertrekken. Ook nieuwe nachttreinen zijn dit jaar in het boekje opgenomen. Verder kun je als lezer weer rekenen op service-informatie voor reizigers, denk aan informatie over de regeling geld-terug-bij-vertraging en een actueel overzicht van prijzen van abonnementen en tickets.

Behoefte gebleven

Het papieren spoorboekje is een initiatief van Rover, Treinreiziger.nl en Treinposities.nl. De organisaties constateren dat de behoefte aan een papieren boekje bij liefhebbers is gebleven nadat NS dertien jaar geleden met de uitgave stopte. Tot die tijd was het spoorboekje de handigste manier om je treinreis te plannen, maar digitale reisplanners hebben het papierwerk volgens NS ingehaald. Maar even eerlijk: zo’n boekje heeft toch veel meer charme dan een app op je telefoon?

Het spoorboekje is exclusief verkrijgbaar via OVshop.nl en kost € 13,95 (exclusief € 3,95 verzendkosten). De voorraad is beperkt, dus wees er snel bij! Bestellingen die voor 1 december gedaan worden, worden vanaf 5 december verstuurd.

This post was last modified on 20 november 2023 15:44

Share
Tags: Spoorboekje

Recent Posts

Limburg eist meer geld van nieuw kabinet voor internationale treinverbindingen

De provincie Limburg eist meer geld van het aanstaande kabinet om grensoverschrijdend treinverkeer te verbeteren.…

9 uur terug

Voor het eerst helemaal geen treinen naar Amsterdam Centraal vanwege werkzaamheden

Zaterdag 29 juni rijden er geen treinen van en naar Amsterdam Centraal. Het is voor…

15 uur terug

Bezoek de Olympische Spelen met de trein: dit zijn de beste opties

Over een maand, op 26 juli, barsten de Olympische Spelen los in Parijs. Het grootste…

1 dag terug

Bizarre beelden: hoog water hindert (trein-)verkeer naar Zermatt

Zwitserland kampt met overstromingen door hevige regenval en smeltwater. Vanwege de weersomstandigheden is het treinverkeer…

3 dagen terug

Nightjet naar Wenen in de toekomst mogelijk via Deventer

NS en de Oostenrijkse spoorwegen onderzoeken of de Nightjet naar Wenen vanaf december 2025 kan…

4 dagen terug

Negen van de tien vrouwen voelen zich onveilig op stations

Vrouwen voelen zich onveilig in het ov en op stations en vermijden deze plekken, blijkt…

4 dagen terug