NMBS neemt 400ste dubbeldekker in gebruik

Vandaag, tijdens een ceremonie bij Bombardier Transportation in Brugge, werd het 400ste “M6” dubbeldeksrijtuig officieel overhandigd aan de NMBS, in aanwezigheid van Federaal Vice-Eerste Minister en Minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven en Institutionele Hervormingen Steven Vanackere, Gedelegeerd Bestuurder van de NMBS Marc Descheemaecker, en de Burgemeester van Brugge, Patrick Moenaert.

Bij die gelegenheid zei Federaal Vice-Eerste Minister en Minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven en Institutionele Hervormingen Steven Vanackere: “De NMBS moet ervoor zorgen dat de belangrijke budgettaire inspanningen vanwege de overheid, zo spoedig mogelijk voelbaar zijn bij de reiziger door meer comfort, stipter verkeer, minder materieelpannes. De M6 rijtuigen zijn de enige oplossing om op korte termijn een antwoord te bieden aan de sterke reizigersgroei."

Gedelegeerd Bestuurder van de NMBS Marc Descheemaecker: “De 400ste M6 die we vandaag ontvangen is een symbolische mijlpaal voor NMBS. We staan voor de uitdaging om ons steeds groeiend aantal reizigers ook in de toekomst op een zo comfortabel mogelijke manier te vervoeren.”

Sinds 1999 bestelde de NMBS 492 M6-type dubbeldeksrijtuigen van het consortium Bombardier Transportation-Alstom Transport, voor een totale vervoerscapaciteit van ongeveer 64,000 zitplaatsen. Passagiers die lange afstanden afleggen waarderen in het bijzonder het ruime interieur en comfort. De rijtuigen integreren de meest recente innovaties en bewezen technologieën die het comfort van de passagierscompartimenten nog versterken, terwijl air-conditioning op elk tijdstip een adequate temperatuur verzekert.

Johan Van den Bussche, Chief Country Representative Benelux, Bombardier Transportation, concludeerde in naam van het consortium: “NMBS heeft al bijna 500 M6 dubbeldeksrijtuigen besteld. Dat is een illustratie van het sterke vertrouwen dat de NMBS heeft in onze dubbeldeksrijtuigen. Het is ook een teken dat de rijtuigen sterk worden gewaardeerd door de passagiers en het ideale antwoord betekenen op de toenemende reizigersaantallen.”

Share
Tags: Materieel

Recent Posts

Arriva niet blij met ‘lapwerk’ rond spoor in Groningen: ‘Reiziger de dupe’

Door tweewekelijkse inspecties op het spoor rond station Groningen wordt de dienstregeling voor Arriva-treinen aangepast.…

1 dag terug

Verzakt spoor tussen Sittard en Maastricht zorgt voor dagenlange hinder

Door zware regenval op zondagochtend is een deel van het spoor tussen Sittard en Maastricht…

2 dagen terug

Fiets mee met de ICE Amsterdam – Frankfurt vanaf 8 augustus

Goed nieuws voor fietsers die graag gebruikmaken van de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Frankfurt. Vanaf…

2 dagen terug

Amsterdamse tram voortaan door naar Uithoorn

Vanaf zondag 21 juli is het mogelijk om met tram 25 tussen Uithoorn en Amsterdam…

3 dagen terug

Olympische atleten vertrekken met Eurostar naar Parijs

Vandaag vertrokken achttien atleten van TeamNL uit turnen, boogschieten en skateboarden vanuit Nederland vanaf station…

3 dagen terug

NS weet dankzij ICNG langere reistijd te beperken op geteisterde HSL

De maximumsnelheid op de HSL is op een aantal delen verlaagd tot 80 km/u, vanwege…

4 dagen terug