X

NS Groepsretour

Samen met een groep per trein naar dezelfde bestemming? Dan is het NS Groepsretour ideaal. Voor slechts 55 euro reis je met 4 personen naar dezelfde eindbestemming. Iedere persoon extra (maximaal 10) kost 2,50 euro extra. Per direct (sinds 13 april 2017) moeten alle reizigers ook vertrekken vanaf het zelfde station. 

 • Vanaf 4 personen voor slechts € 55,-. Dat is € 13,75 euro per persoon.
 • 5e t/m 10e persoon betaalt € 2,50.
 • Ook geldig bij Arriva, Connexxion, Veolia, Breng en Syntus.
 • Iedereen reist naar hetzelfde eindstation
 • Beginpunt moet ook het zelfde zijn
 • Je mag samen reizen, maar hoeft niet
 • Reis mag op maandag t/m vrijdag niet voor 9:00 uur beginnen.
 • Op zaterdag en zondag geen tijdsbeperkingen.
 • Treinkaartje wordt geleverd als e-ticket, zelf uitprinten.

Het NS groepsretour wordt ook meegenomen in onze prijsvergelijker. Welk treinkaartje is voor jouw reis het goedkoopst? 

Hoe werkt het?
Je kan het NS Groepsretour alleen online kopen via ns.nl. Je moet zowel het vertrekstation als de eindbestemming opgeven. Tot en met 12 april 2017 was het mogelijk om te vertrekken vanaf verschillende stations. Dat mag nu niet meer. Bij aankoop moeten tevens de gegevens van alle reizigers worden opgegeven. De naam en geboortedatum van iedere reiziger is voldoende. Het treinkaartje moet je zelf uitprinten en is alleen geldig in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. De treinreis mag op maandag t/m vrijdag niet voor 9 uur beginnen. Samen reizen is niet verplicht, maar omdat wel zowel het aankomst- als vertrek station hetzelfde moet zijn, is dat in de praktijk natuurlijk wel het gezelligst. De heen- en terugreis moeten op dezelfde dag plaatsvinden.

Wat kost het NS Groepsretour?
Het groepsretour wordt formeel aangeboden vanaf 4 t/m 10 reizigers. Soms is het groepsretour al bij 3 personen goedkoper. Dan kan je het groepsretour ook gebruiken en betaal je de prijs voor vier personen. Als je met meer dan 10 personen reist, kan je natuurlijk gewoon twee groepsretourtjes kopen.

Aantal personen Groepsprijs Prijs omgerekend per persoon
4 personen € 55,- € 13,75
5 personen € 57,50 € 11,50
6 personen € 60,- € 10,00
7 personen € 62,50 € 8,93
8 personen € 65,- € 8,13
9 personen € 67,50 € 7,50
10 personen € 70,- € 7,00

Wat moet ik verder nog weten over het NS Groepsretour?
Formeel is het NS Groepsretour een actie. Deze actie is in september 2013 van start gegaan en blijft minimaal beschikbaar t/m 31 december 2017. Gekochte groepsretouren kunnen vervolgens t/m 28 februari 2018 verzilverd worden. Het is niet mogelijk om op Koningsdag (27 april 2017) te reizen. Iedere reiziger moet een eigen e-ticket hebben. NS behoudt zich het recht voor om tussentijds de prijzen te verhogen. Dat is inmiddels ook al een keer gebeurd, bij de introductie kostte de kaart 49 euro voor vier personen. Als je vertraging hebt, kan je gewoon een beroep doen op de regeling Geld terug bij Vertraging.

Geen OV-chipkaart nodig
Je reist met een e-ticket, en je hebt dus geen OV-chipkaart nodig. Je hoeft met dit kaartje niet in en uit te checken. Zijn alle poortjes op een treinstation gesloten? Dan kun je met de barcode van het e-ticket het breedste OV-chipkaartpoortje openen.

Hoe weet ik zeker of dit treinkaartje voor mij het goedkoopst is?
Je kunt alle NS-tarieven checken op de pagina Alle treinkaartjes. Als één iemand uit de groep ook een NS-abonnement heeft, kan ook gebruik maken van Samenreiskorting (ns.nl). (Of zie onze pagina Samenreiskorting). Soms zijn er ook NS dagkaarten. Die vind je op de pagina goedkope treinkaartjes. Eigenlijk is onze prijsvergelijker het handigst.

Afbeelding afkomstig van NS.

This post was last modified on April 13, 2017, 9:25 am

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (153)

 • Wij hebben met zijn met aantal deze groepstickets gekocht. Nu willen wij op een zaterdag in de ochtend heen, maar 's avonds pas rond 23.00u terug wat betekent dat wij wel na 00.00u rijden. Is dit een probleem? Omdat het in principe wel de volgende dag is...

 • Wij willen met 6 personen naar Den Haag, zijn er daluren aan deze tickets verbonden, ik lees vanaf 9 uur en de terugreis?

 • Waarom altijd met ideal betalen???
  Woon in Belgie vlak bij de grens en kan geen tickets kopen online, groepsretour en ook niet op spoordeel winkel. Kan dit niet eens aangepast worden dat je met visa kan kopen? We leven bijna in 2018.

 • Hallo, is het groepsticket ook nog steeds geldig bij Arriva, Connexxion, Veolia, Breng en Syntus? Zoals hierboven vermeld?
  Ik kan het niet terugvinden als je naar de kaartverkoop gaat.

 • NS groepsticket stopt in 2018. Je kunt alleen nog gebruik maken van het ticket t/m 14 januari 2018. Ik had vanochtend contact met de klantenservice NS, omdat ik ook eind januari wil reizen en niet kon boeken. Er komt een nieuw soort ticket, beschikbaar vanaf 8 januari. Geen idee wat daar de voorwaarden voor zijn.

  • Ik zal begin van het nieuwe jaar bij NS eens informeren. Maar: NS had al eerder aangekondigd dat ze het groepsretour wilde aanpassen vanwege het misbruik. De bedoeling was dat dit al eerder dit jaar zou gebeuren, maar dat is toch wat later geworden.