Oproep NS: ga niet meer met de trein naar Zandvoort

De NS roept mensen op niet meer met de trein naar Zandvoort te reizen tenzij het strikt noodzakelijk is. Die oproep deed het spoorvervoer zaterdag. Het spoorbedrijf ziet zaterdag veel reizigers richting Zandvoort trekken.

De drukte is volgens NS nu nog te doen, maar de vervoerder vreest later op de dag te moeten ingrijpen als nog meer mensen de trein naar Zandvoort pakken.”We doen daarom een klemmend beroep op reizigers om niet meer met de trein te gaan tenzij het strikt noodzakelijk is. We willen nog genoeg ruimte overhouden voor mensen die wel echt voor hun werk moeten reizen. Mensen moeten ook voldoende afstand kunnen houden. We willen voorkomen dat de politie straks moet gaan handhaven en we te volle treinen niet kunnen laten vertrekken”, aldus een woordvoerder van de NS.

Mensen lijken vanwege het zonnige weer de trein naar Zandvoort te willen nemen. Volgens de NS geldt de drukte niet op andere trajecten naar de kust.

In beeld: station Zandvoort

Foto’s: Stefan Verkerk / ProRail / Treinreiziger.nl

Eind april werden aanpassingen rond Zandvoort afgerond om bij grote evenementen en op mooie zomerdagen voortaan meer treinen te kunnen laten rijden tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee. De werkzaamheden werden met grote spoed uitgevoerd voor de grand prix in de Formule 1, die begin mei in Zandvoort zou plaats vinden. Door het coronavirus is dat niet doorgegaan. Ook rijden er nu vanwege dit virus geen extra treinen.

Tijdens de werkzaamheden zijn de trappen naar de uitgang verbreed van 2,5 meter naar 10 meter. Ook zijn onder meer twee zijperrons gebouwd om ruimte te creëren. Ook de energievoorziening is aangepast.

(c) ANP

This post was last modified on 10 mei 2020 09:55

Bekijk reacties

 • Misschien kan NS Coronacoupès plaatsen, voor wie niet bang zijn voor het virus. Die zitten lekker dicht bij elkaar, zodat de serieuze reizigers wel de veilige ruimte hebben.

  • tja,misschien had NS wel de extra trein tussen Haarlem en Zandvoort,dr zitten zoveel Mcn en Hc s thuis te hangen,nu is t al gauw vol.

  • Wie dan samen zit is niet serieus? Die moeten dan een rood neusje opzetten?

 • Wat is er nu te doen op die stranden? Alle horeca nog dicht geen bal bijna te beleven! Wandelen kan wel maar dan brood en drank meenemen van huis! Zal nog wat worden straks als we mondkapjes in het OV gaan gebruiken. Iedereen haat dat masker weg en gaat na afloop weer fijn met de trein met dat ding op zijn of haar snufferd! Virussen kunnen altijd verspreiden ook straks met zo n masker op de zee of het zwembad in? Verplichten is eerst enkel theorie ,daarna de praktijk! Kan niet altijd gecontroleerd of nageleefd worden! Zeker bij grote drukte of tussen overstap naar en andere vervoersmiddelen. Hoe moet je straks reizen als je dorst of trek heb tijdens een lange treinreis? Mission Impossible lijkt me! Dan kun je beter lopend anders wel fietsend, scooterend, brommerend naar het strand! Geen last van parkeer (!) of fileleed, als men dit doet.Met de auto sta je op die Zeewegen al gauw vast en parkeren is duurder en problematischer daar!
  Zomer 2020 wordt een totaal ander beeld dan de jaren hiervoor en wie weet hoe lang deze maatregelingen omtrent dat virus nog voortduren......

 • Lees het artikel over het advies van Jaap van Dissel (RIVM) in de NRC van vandaag (9 mei) om af te zien van het gebruik van een mondmasker. Rutte heeft dit advies genegeerd omdat dat hem politiek beter uitkwam.
  Geen weldenkend mens zal een mondmasker gebruiken, alleen al omdat het de veiligheid en de gezondheid van de drager zal schaden in plaats van deze te bevorderen.
  Ten slotte: er zal geen controle door de conducteurs komen op het dragen van het mondmasker, zo heeft de VVMC (vakbond van machinisten en conducteurs) al laten weten.

  • En gaat de vakbond daar over? Die willen iedereen zo lang mogelijk niets doende betaald thuis laten zitten. Heerlijk drie of een half jaar gratis vakantie.

  • En gaat de vakbond daar over? Die willen iedereen zo lang mogelijk niets doende betaald thuis laten zitten. Heerlijk drie maanden of een half jaar gratis vakantie.

  • Dat interview is toch iets genuanceerder dan nu gesteld. Jaap van Dissel stelde dat 1.5 meter effectiever is dan mondkapjes. Maar met OV is de grap dat je 1.5 meter niet kan garanderen - hetgeen precies de reden is dat alle andere landen hier gebruik van mondkapjes aanraden. Ik zit nu zelf vast in NYC - en hier draagt vrijwel iedereen een (overigens niet-medisch) mondkapje. Dat is supersnel een geaccepteerd principe geworden. Ik zie niet in waarom dat in Nederland niet kan.

   • "Maar met OV is de grap dat je 1.5 meter niet kan garanderen"

    Waarom kan een supermarkt dat wel en het OV niet?
    Het lijkt me eerlijk gezegd voor de NS eenvoudiger. Reizigers stappen in en gaan zitten. In de supermarkt moet iedereen rondlopen.

    Plak gewoon met tape 3/4 van de stoelen af en zet extra veel mensen bij de ingangen van de treinen. Laat mensen door de trein lopen om te controleren dat alleen de daartoe bestemde zitplaatsen gebruikt worden en zorg dat de deuren dicht gaan als de capaciteit bereikt is.

    Echt garanderen kan natuurlijk nooit maar de NS probeert het niet eens. Die *schrapt* treinen, waardoor de overblijvende treinen voller komen te zitten... lijkt me het omgekeerde van wat ze zouden moeten doen. Spaart wel kosten voor de NS...

 • Als ik de webcam van het strand zie valt de drukte wel mee op het strand op het moment van schrijven

 • Dank voor je reactie Wouter G, ik zit graag in een speciale coupe, ben namelijk niet bang, fijn dat we dan kunnen kiezen.
  Groeten Jan Sander.

  • Ben ook niet bang voor me zelf maar hou me toch aan de 1,5 meter om kwetsbaren en ouderen te beschermen. Je weet niet of je het virus hebt, je weet niet of je iemand besmet.

   12 van alle 1700 duitste profvoetvallers hebben het, die zijn allemaal getest omdat ze daar weer willen voetballen. Zonder dat ze het wisten.

   Je bent een lul als je je niet aan de 1,5 meter houdt.
   Tegenovergestelde van een dappere bink, een domoor, slappe zak, in ieder geval een verrader. Geen respect voor anderen.

   Welk excuus hebben jullie: 'wir haben es nicht gewusst?'

  • Dat van die Duitse profs, die stuk voor stuk getest zijn, betekent dus dat ca 1 op de 140 mensen het virus hebben.

   Is soort van Russische roulette als je mensen zich niet aan afstanden houden omdat het niet past bij hun imago van stoer of noncahlant.

   Russische roulette lijkt me een chil tijdverdrijf in die coupé van jullie. Wel zaakje netjes opruimen.
   Als je uitstapt wel weer aan de 1,5 meter houden graag

   • en als die mensen toch Corona oplopen ondanks hun jonge leeftijd dan gaan andere mensen voor (diabeten, astma-patienten, ouderen). En eh, ook het broodnodige uitrustverlof van het overbelaste medische personeel gaat dan voor op het roekeloze en egoïstische gedrag van deze zogenaamd 'chille' mensen.

    • Gisteravond was er nog zo'n droevig bericht in de frontberichten waarbij een jonge vader van 30 op de IC gebracht werd en nog een keer per video met zijn dochtertje kon spreken. De man is niet meer wakker geworden en heeft het niet gehaald.

     Doe allemaal maar lekker dom en dapper.

    • @Dries

     Er overlijden *elke dag* 400 mensen in Nederland. Gemiddeld. En dat is zonder Corona. En ja ook gisteren zijn er weer een aantal overleden. En dat zal vandaag gebeuren en morgen en overmorgen en...

     Maar als je doodgaat aan iets anders is het niet belangrijk of zo... Ga je echter dood aan Corona dan moeten wij ons allemaal schamen omdat we niet als slaven door het leven willen gaan??

     Er overlijden ook bijna elke dag mensen door het verkeer. Moeten we dat ook afschaffen? En als we al die dingen waar mensen aan dood gaan afschaffen of verbieden... stoppen ze dan met dood te gaan? Of gaan ze dan ineens aan andere dingen dood?

    • @ Stijn
     Tjongejonge! Begrijp ik het nu goed dat we ons door u moeten laten besmetten omdat u niet als ‘slaaf’ door het leven wilt gaan?
     Naast het feit dat u kennelijk geen idee heeft wat het betekent om slaaf te zijn, heeft u waarschijnlijk ook geen idee wat het betekent om slachtoffer te worden als gevolg van een stommiteit van iemand anders.
     Ik zou zeggen; lees eens iets anders dan stripverhalen en let rond dodenherdenking even op wat er zoal herdacht wordt.

 • De NS moet treinen toch echt eens gaan verlengen. en niet alle verantwoordelijkheid op de reiziger afschuiven.

  • De reizigers werden op Centraal Station gestopt om in te stappen en konden dus op de volgende stations wel instappen?
   Logistiek had er dus in Haarlem gekeken moeten worden wat wel en niet kon en inderdaad geen enkele SLT6 maar een langere minimaal.

   • Of 2x per uur haarlem-zandvoort dr bij.
    Ns heeft zat personeel en matrieel staan.

    De sprinter almere-hilversum-utrecht,rijdt op zondag eens in t uur en met wat dan?
    Een slt4.

    tja dan is t best druk.

 • Zet voldoende treinen in. De nieuwe situatie op station Zandvoort (bedoeld voor de Verstappen-show) met de twee zijperrons kan meteen getest worden in de praktijk. Instappen op het middenperron en uitstappen op de zijperrons. Als de trein aankomt, gaan eerst de deuren open aan de kant van het zijperron. Als alle passagiers uitgestapt zijn,sluiten deze deuren en gaan de deuren open op het middenperron. De wachtende reizigers kunnen instappen. De meester loopt naar de bok aan de andere kop en de trein kan weer vertrekken.

  • Misschien heeft de burgemeester wel gevraagd het vervoer 'af te knijpen'.
   De parkeerplaatsen waren daar toch ook afgesloten?

   • Waren, inderdaad. De gemeente heeft de parkeerterreinen net op de dag waarover dit artikel gaat weer geopend.

  • De bestuurder moet dan tussen de wachtende mensen door lopen? Dat gaat de vakbond niet goed vinden.

   • De machinist kan terug via het zijperron, als de uitstappers zijn weggestroomd en dat perron leeg is. De wachtenden staan op het middenperron. Dat is een van de voordelen van een perron aan beide zijden van de trein.

   • T middenperron van zandvoort is redelijk breed,dus kan makkelijk om de meute heen lopen.
    a

 • Geweldig goed omschreven Stijn de Witt, zo is het, mijn steun heb je.
  Het is erg overdreven.
  Nog even dit, de trein is er voor iedereen.
  Dat heeft de heer Bos van Rover weer goed omschreven.

Share

Recent Posts

NS zwicht voor Kamer en zwakt spitstoeslag af naar maximaal 2,50 euro

Het voornemen van de NS om een spitstoeslag te gaan heffen, kan rekenen op stevige…

22 uur terug

Reizigers positief over ervaringen met NS-personeel, minder tevredenheid over hygiëne in treinen

Reizigers geven hun ervaringen met het personeel van de NS gemiddeld een 8,4, blijkt uit…

2 dagen terug

Arriva hoopt einde NS-monopolie in te luiden en wil 24 stoptreinen en twee intercity’s overnemen

Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu…

3 dagen terug

Kamer zet alles op alles om prijsstijgingen ov te voorkomen

De Tweede Kamer wil voorkomen dat de prijzen van trein- en buskaartjes volgend jaar fors…

4 dagen terug

Doortrekken Noord/Zuidlijn naar Schiphol op losse schroeven door financiële tekorten bij ministerie

Het is onzeker of het verlengen van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp door kan…

5 dagen terug

Reclame Code Commissie tikt OVpay op de vingers: tv-reclame misleidend

De televisiereclame waarin Translink het betalingssysteem OVpay aanprijst, is volgens de Reclame Code Commissie (RCC)…

1 week terug