Oproep NS vindt gehoor: Weinig treinreizigers op Koningsdag

Aan de oproep van NS om op Koningsdag alleen met de trein te reizen als het echt noodzakelijk is, wordt gehoor gegeven. Een woordvoerder meldt maandag dat de dag zonder problemen is verlopen.

De Sprinter Zwolle – Utrecht raakte op één moment wel te vol. De conducteur vond het, vanwege de maatregelen die gelden vanwege het coronavirus, te druk. Hij verzocht een aantal mensen uit te stappen en dat deden ze ook. Daarna kon de trein alsnog richting Utrecht.

Ook op de stations zelf gaat het goed. “Op sommige plekken zijn plukjes jongeren op de been. Onze servicemensen en veiligheidsmensen sturen ze weg. Dat gaat goed en zonder problemen”, aldus de NS-woordvoerder.

De OV-bedrijven riepen eerder op om het openbaar vervoer op Koningsdag en in de meivakantie niet te gebruiken als ‘uitje’. “Wij rijden alleen voor de helden die de strijd aangaan met het coronavirus. Zo houden we Nederland bereikbaar voor zorgmedewerkers, mantelzorgers, vakkenvullers en andere mensen voor wie reizen met het OV echt noodzakelijk is. Help hen, help elkaar. Het OV is even geen uitje!”, waarschuwde NS vooraf.

Normaal gesproken hanteert NS op Koningsdag een speciale dienstregeling, omdat het één van de drukste dagen van het jaar is. Waar er normaal juist meer treinen rijden, reden er nu veel minder treinen. Vanaf morgen, woensdag 29 april, wordt de dienstregeling weer een beetje uitgebreid. Al blijft het advies ongewijzigd: reis alleen als het echt noodzakelijk is.

© ANP / Treinreiziger.nl.

This post was last modified on 3 mei 2020 10:26

Bekijk reacties

 • Dankzij het gratis reisrecht op feestdagen gister nog een dagje flink gereisd en ja, het was overal prettig rustig en de sfeer was goed. Topwerk iedereen.

  • En nu wil je dus aandacht omdat je niet vitaal hebt gereisd, nou bij deze dan. Alstjeblieft. En dank van deze machinist ik dus die je hebt vervoerd en thuis een man heeft die corona waarschijnlijk niet overleeft. Wees maar trots op jezelf.

  • Het is op dit moment niet de bedoeling om het OV te gebruiken voor recreatieve doeleinden, hoe vervelend het ook is.

 • Was ook een heerlijke 'drukke vrijmarkt bij mij in Maassluis. Allemaal onzichtbare kleedjes, oude zooi en zogenaamde kraampjes. Wel vreemd die serene stilte, me t maar enkele personen die je nog wel tegenkwam. Mag zo van mij wel blijven, scheelt weer een hoop problematiek met dronken personen idioten die treintje of metro willen spelen na vele alcohol consumptie van zo'n bezoek aan de vrijmarkten!
  Maar het mooiste was wel het Wilhelmus wat overal klonk en het fraaie weer!
  Volgend jaar zijn de markten dubbel zo groot, vanwege het spul wat noodgedwongen nu in de kelder of op zolder een jaar langer moet wachten
  Deze thuis-editie is ook weer speciaal door live stream optredens via de computer! Scheelt ook weer een hoop minder troep na afloop van die massale festijnen. Kleinere groepen zijn toch gezelliger?
  Als de koning en zijn familie op reis is en daar in een stad feest viert is dat toch ook leuk om te zien? Dit jaar zou dat Maastricht zijn, maar dat wordt dus komend jaar 2021. Kunnen we dan volgend jaar weer bekijken dus weer een mooi vooruitzicht! Overspoelde grote steden zijn niet nodig, minder massa is beter en zodoende meer overzichtelijker!

Share

Recent Posts

Limburg verzet zich tegen vertraging renovatie Maaslijn

Limburg verzet zich tegen nog verdere vertraging van de renovatie van de Maaslijn. Die vertraging…

2 dagen terug

Streep door investeringen in ov-infrastructuur vanwege stikstof

Voorlopig worden vrijwel geen nieuwe wegen en spoorlijnen in Nederland aangelegd. Dat meldt de Telegraaf…

3 dagen terug

Qbuzz wil nachttrein Dordrecht – Rotterdam – Utrecht in 2025

Qbuzz wil nachttreinen laten rijden vanuit Dordrecht via Rotterdam, Gouda en Woerden naar Utrecht. Het…

6 dagen terug

Reizigers minder tevreden met het OV in 2022

Sinds 2005 neemt de waardering van het openbaar vervoer bijna elk jaar toe. In 2022…

6 dagen terug

Arriva treinen Groningen / Leeuwarden – Zwolle stap dichterbij

De kans is groter geworden dat Arriva met treinen gaat rijden op de trajecten Groningen-Zwolle…

2 weken terug

Voordelig treinreizen: bespaar tot 76% op je treinreis

Voordelig reizen met de trein? Dat kan in 2023 nog steeds. Zo kun je besparen…

3 weken terug