UPDATE: Ook in 2017 is het NS Seizoensretour weer te koop. Check ons nieuwe artikel.
ARCHIEF: NS heeft dit keer zelf een zeer aantrekkelijke aanbieding voor goedkope treinkaartjes. Voor 33 euro verkoopt het bedrijf drie treinkaartjes voor het weekend. Eén treinkaartje mag in het voorjaar gebruikt worden, één in de zomer en één in het najaar. De reis moet plaats vinden tussen twee Nederlandse stations. Je mag (indien gewenst) de kaartjes verzilveren op drie verschillende trajecten.
De voorwaarden op een rij.
Hoe werkt het Seizoensretour?
Bij de NS Spoordeelwinkel kun je de actie kopen. Je krijgt vervolgens drie vouchers voor drie treinkaartjes. Wil je op pad? Dan verzilver je de vouchercode via ns.nl/eticket. Je moet dan het traject, de persoonsgegevens en de reisdatum invoeren. Daarna krijg je het eerste dagretour voor een weekenddag geleverd. Het goedkope treinkaartje wordt geleverd als PDF, die moet je zelf uitprinten. Tijdens het reizen moet je bovendien in het bezit zijn van een identiteitsbewijs. De vouchercode kan je in totaal drie keer gebruiken, mits de reisdatum in de goede periode valt.
Wanneer kan ik het Seizoensretour gebruiken?
Je krijgt drie treinkaartjes voor drie seizoenen. Eén treinkaartje kan gebruikt worden in februari, maart, april of mei. Het tweede kaartje kan gebruikt worden in juli of augustus en het derde goedkope treinkaartje mag gebruikt worden in oktober of november. Je mag uitsluitend reizen op een zaterdag of zondag. Dus ook niet op feestdagen die niet in het weekend vallen. Op de reisdag zelf mag je zo vroeg of zo laat op pad gaan als je wilt.
Kan ik het Seizoensretour vaker kopen?
Ja, dat kan. Als je het Seizoensretour twee keer koopt krijg je dus zes dagretourtjes voor het weekend. Let op: je kunt het seizoensretour alleen gebruiken in een bepaalde periode.
Mag ik kris kras heel Nederland door?
Het is geen dagkaart maar een dagretour. Dat betekent dat je alleen mag reizen op het door jouw gekozen traject. Op dat traject reis je in principe via de snelste route. Kies je bijvoorbeeld voor het traject Rotterdam – Groningen? Dan kan je niet omreizen via bijvoorbeeld Amsterdam, maar dan gaat de reis via Utrecht. Je mag je reis tussentijds onderbreken. Op het traject Amsterdam – Rotterdam reis je normaal gesproken via Den Haag HS en Leiden. Met de Intercity Direct (die niet via deze route gaat), mag je alleen reizen als je in het bezit bent van een toeslagbiljet. Dat geldt ook voor de ICE.
Mag ik bij werkzaamheden of een storing reizen via een andere route?
Ja, dan mag je reizen via de geadviseerde omreisroute. Je kunt gewoon de reisplanner van NS gebruiken, die adviseert je de snelste route. Bij werkzaamheden en storingen kan dat een andere route zijn dan gebruikelijk.
Wil je weten wanneer er weer een treinactie is? Meld je hieronder aan voor onze speciale treinactie-nieuwsbrief!
This post was last modified on %s = human-readable time difference 17:50
In 2026 komen er vanuit het Zwitserse Zürich interessante nieuwe verbindingen met Italië bij. Er…
De nieuwe NS Prijs Tijd Deals brengen meer reizigers in de trein en zorgen ervoor…
Plannen voor de Lelylijn en Nedersaksenlijn kunnen de ijskast in. RTV Drenthe meldt dat bestuurders…
Werkonderbrekingen bij de verkeersleiding van spoorbeheerder ProRail gaan vanaf maandag hinder opleveren voor het treinverkeer.…
De tachtigweekse werkzaamheden aan de Hollandstrecke tussen Zevenaar en Oberhausen in Duitsland hebben de grootste…
Noord-Oost Nederland voert de strijd op voor de Nedersaksenlijn. Vandaag overhandigt een delegatie uit de…