X

Senioren voordeel: 7 dagkaarten voor omgerekend € 3,50 p/s

Senioren kunnen extra voordelig met de trein. Zo kunnen 60 plussers bij hun Dal Voordeel abonnement ook 7 Dal Dagkaarten kopen voor slechts 24,50 euro. Dat komt neer op 3,50 euro per dagkaart!

Het Dal Voordeel abonnement kost 50 euro per jaar en geeft een heel jaar lang recht op 40% korting in de daluren. Dit abonnement is voor iedereen verkrijgbaar. Maar 60 plussers krijgen de mogelijkheid om er 7 dagkaarten bij te kopen voor slechts 24,50 euro. Deze dagkaarten worden Keuzedagen genoemd. Per twee maanden mag er één dagkaart (Keuzedag) worden gebruikt. Daarnaast is er nog één extra dagkaart (Keuzedag), die binnen een jaar gebruikt moet worden. De Keuzedagen zijn op werkdagen niet geldig tijdens de ochtendspits (6:30-9:oo uur), maar wel tijdens de avondspits. In het weekend hebben de Keuzedagen geen beperking.

De Keuzedagen worden standaard op de ov-chipkaart geleverd, maar tegen een toeslag zijn ze ook op papier leverbaar. De 7 Keuzedagen zijn ook verkrijgbaar voor de 1e klas, dan kosten ze niet 24,50 euro, maar 49,50 euro. Dat komt dus neer op ruim 7 euro per kaartje. Wie 2e klas Keuzedagen heeft, kan ze ook eenmalig opwaarderen naar de 1e klas. Dat kan voor 6 euro, met een overgangsbewijs Keuzedag. Dit is te regelen via de kaartautomaat.

This post was last modified on January 17, 2017, 9:54 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :