fbpx
Ski-Thalys, Thalys

Skitreinen en Ski Thalys weer boekbaar

06 sep 2012 13:19

Ook de Ski-Thalys is vanaf 6 september weer te boeken voor het seizoen 2012 / 2013. De Ski-Trein en de Alpen Expres waren al boekbaar. Een retourtje Oostenrijkse Alpen kan per Ski-Trein vanaf 70 euro. Wintersport in Frankrijk? De Franse Alpen zijn per Ski-Thalys bereikbaar vanaf 138 euro (69 euro enkele reis). Meer over per trein op Wintersport? Kijk op de speciale Wintersport Trein pagina.

Ski-Trein en Alpen Expres
De Ski-Trein en Alpen Expres zijn altijd de eerst boekbare wintersporttreinen.  Al in juni ging de verkoop van treintickets naar wintersportbestemmingen van start. De Ski-Trein en Alpen Expres zijn beide nachttreinen die worden gereden door Euro-Express Treincharter. De Ski-Trein is gericht op low budget. Zo is een retourtje naar de Oostenrijkse sneeuw per Ski-Trein al mogelijk vanaf 70 euro. De Alpen Expres is een wintersporttrein met meer comfort en rijdt naar meer bestemmingen. 

Bestemmingen Ski-Trein en Alpen Expres
Van vrijdagavond 21 december t/m 28 maart vertrekken de treinen iedere week naar de Oostenrijkse Alpen met tevens transfermogelijkheden naar Italië. De treinen vertrekken in Nederland vanaf Utrecht en stoppen ook te Den Bosch en Venlo. De Ski-Trein gaat naar Zell am See en stopt onderweg te diverse wintersportbestemmingen, zoals Wörgl, Kufstein, Kirchberg en Saalfelden. De Alpen Expres rijdt bovendien ook naar bestemmingen als Landeck, Innsbruck en Bischofshofen. Zaterdagavond vertrekken de trein weer terug van Oostenrijk naar Nederland.

Ski-Thalys
Vanaf 6 september is ook de Ski-Thalys Amsterdam – Bourg St. Maurice te boeken. De Ski-Thalys rijdt zaterdags van 22 december 2012 t/m 23 maart 2013. In de vroege ochtend (v. 5:40u) vertrekt de trein uit Amsterdam en stopt vervolgens in Schiphol, Rotterdam (v. 6:33u), Antwerpen en Brussel. In het begin van de middag komt de trein in Frankrijk aan. Als eerste stopt de Ski-Thalys in Chambery (a. 12:06u) en vervolgens te Albertville, Moutiers Salins, Aime la Plagne, Landry en eindbestemming Bourg st. Maurice (a. 14:06u). Vanuit de Franse Alpen terug per trein naar Nederland? Dan vertrekt de Ski-Thalys eveneens op zaterdagen (t/m 30 maart 2013) vanuit Bourg st. Maurice (v. 16:38u). Rotterdam wordt vervolgens om middennacht bereikt (a. 0:02). In Amsterdam eindigt de wintersporttrein om 0:41u.

Tarieven Ski-Thalys
De Ski-Thalys is veel sneller dan de overige wintersporttreinen, maar vaak ook veel duurder. Het goedkoopste ticket voor de Ski-Thalys kost 69 euro (enkele reis), op basis van de 2e klas. In de 1e klas begint het vanaf 99 euro. Goedkope treintickets zijn snel uitverkocht en worden op bepaalde data niet aangeboden. Een treinticket naar de Franse Alpen kan oplopen tot 150 euro per enkele reis. Zorg dus dat u tijdig boekt.