fbpx

Spoorboekje 2017: Weinig wijzigingen in Oost-Nederland

In 2017 gaat op veel plekken in Nederland het spoorboekje op de schop. In Oost-Nederland verandert er relatief weinig. De treinen Almelo – Mariënberg gaan doorrijden naar Hardenberg en verder wordt de Sprinter Apeldoorn – Enschede versneld.

In hoofdlijnen blijft de regio Twente en Overijssel dezelfde dienstregeling houden. De Arriva-trein Almelo-Mariënberg gaat doorrijden naar Hardenberg. Dat is mogelijk doordat het spoor tussen Almelo en Mariënberg in 2016 wordt aangepast en station Geerdijk gaat sluiten.

Daarnaast hoeft de Sprinter Apeldoorn – Enschede niet meer aan de kant voor de goederentrein of internationale trein in Rijssen. Ook hoeft de trein niet meer lang te wachten in Enschede Kennispark. Daardoor wordt de trein zo´n 9 minuten sneller.

De trein Zwolle – Enschede krijgt in 2017 slechtere aansluitingen in Zwolle. Reizigers uit Groningen hebben geen aansluiting meer op de Sprinter via Nijverdal en Almelo naar Enschede. Door aanpassingen aan de infrastructuur wordt deze verslechtering in 2018 weer teruggedraaid. De dienstregeling 2017 is naar de consumentenorganisaties gestuurd. Die kunnen nog advies geven.

In de regio Arnhem-Nijmegen zijn er wel veel wijzingen, die worden in een ander artikel behandeld.