Nieuws

Treinreiziger.nl lanceert dagje uit vergelijker

Treinreiziger.nl lanceert een eerste versie van een dagje uit vergelijker. De nieuwe tool combineert de goedkoopste treinkaartjes met voordelige toegangskaartjes voor een dagje weg. 

Sinds 2015 heeft Treinreiziger.nl een vergelijker voor goedkope treinkaartjes. Begin dit jaar is deze uitgebreid en verbeterd. Inmiddels wordt die tool maandelijks zo’n 70.000 keer ingevuld. “Uit een enquête blijkt dat 56% van onze gebruikers een voordelig treinkaartje gebruikt voor een dagje weg. Die bezoekers willen we met de nieuwe tool beter gaan bedienen,” zegt initiatiefnemer Hildebrand van Kuijeren.

De Spoordeelwinkel biedt al zes jaar voordelige combideals aan voor een dagje uit per trein. “Natuurlijk zullen die ook meegenomen worden in onze tool. Die zijn vaak het meest voordelig. Maar wat als je ergens anders naar toe wil gaan? Of dichtbij het uitje woont? Ons doel is een completer aanbod en meerdere acties met elkaar te combineren,” legt Van Kuijeren uit. Bij de lancering is het aanbod nog vrij beperkt, maar volgend seizoen zal het aanbod fors worden uitgebreid. Dan moeten er tussen de 50 en 100 uitjes opgenomen zijn. Musea, pretparken en dierentuinen kunnen in de toekomst ook zelf hun uitje toevoegen.

De nieuwe tool is voorlopig nog in testfase. Van Kuijeren: “De tool is nog niet helemaal zoals wij willen, maar we denken dat dit een goede start is.” Als er een Spoordeelwinkelactie is, wordt deze nu bijvoorbeeld altijd getoond – ook als iemand vlakbij woont en een los treinkaartje met losse toegang goedkoper is. Dat moet later deze maand of uiterlijk volgende maand worden verholpen. Als de tool volledig af is, komt er ook een aparte website over Dagjes Uit per Trein. Eerder maakte Treinreiziger.nl al een overzicht van de 11 leukste Dagjes weg met Korting.

This post was last modified on 6 september 2017 09:07

Bekijk reacties

  • Bereidt u voor op veel gevraag en geklaag :) Kijk maar hoeveel gezanik een aankondiging van een eenvoudig Kruidvat-kaartje geeft.

Share

Recent Posts

Thalys schrapt goedkope trein naar Parijs (Izy)

Voordelig van Brussel naar Parijs? Vanaf 10 juli stopt Thalys met budgettrein Izy. Tot die…

2 dagen terug

Rover vraagt compensatie voor problemen NS-bussen Meppel

Rover vraagt NS om opheldering over de problemen die zijn ontstaan door een tekort aan NS-bussen…

3 dagen terug

Subsidie voor nachttrein naar Wenen niet tegen de regels

De miljoenensubsidie die eerder werd toegekend aan de NS voor de nachtelijke treinverbinding met Wenen…

3 dagen terug

Rhätische Bahn plant wereldrecord: trein van 1,9 kilometer

De Zwitserse spoorwegmaatschappij Rhätische Bahn (Rhb) heeft een ludieke actie in petto: ter gelegenheid van…

6 dagen terug

NS kampt met personeelstekort: treinen vallen uit

De Nederlandse Spoorwegen kampen met een tekort aan personeel. Daarom is de treindienst Arnhem -…

6 dagen terug

Interrail viert feest: 50% korting

AFGELOPEN / ARCHIEF. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum geeft Interrail tijdelijk 50% korting op Global Passen…

2 weken terug