fbpx
Foto: (c) Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum met korting

Op zoek naar een leuk museum voor jong en oud? Dan ben je bij het Spoorwegmuseum aan het goede adres. En dankzij AD Webwinkel en Tripper.nl wordt het nog leuker. Je kunt namelijk het Spoorwegmuseum met korting bezoeken. Bespaar tot 28%! Betaal geen 17,50 euro per persoon, maar 12,50 euro. Bij Tripper betaal je geen boekingskosten! 

Info & Bestel

Een beleving voor jong en oud
In het Spoorwegmuseum te Utrecht leer je alles over 175 jaar spoorwegen in Nederland. Indien je op zoek bent naar een dagje weg dat tevens geschikt is voor kinderen, denk je wellicht niet meteen aan een museum. Het Spoorwegmuseum maakt echter gebruik van een interactieve en speelse manier van leren, wat het museum perfect maakt voor een dagje uit met kinderen.

(c) Spoorwegmuseum

Het enige museum in Nederland met een achtbaan

In tegenstelling tot de meer traditionele musea, bestaat het Spoorwegmuseum niet louter uit passieve tentoonstellingen, maar uit spectaculaire attracties. Kinderen zullen niet eens in de gaten hebben dat ze in een museum rondlopen! Bezoekers kunnen een kijkje nemen in historische treinen en zich in een andere tijd wanen, een ritje maken in een trein, en een bezoek brengen aan het Techlab. Het museum heeft zelfs een soort achtbaan, genaamd ‘Stalen Monsters’. Voor kinderen een prachtige attractie, en nog eens leerzaam ook. Want bij de ‘Stalen Monsters’ maken kinderen een rit met een soort mijntreintje. Tijdens de rit leren ze van alles over hoe het spoor vroeger werkte. Oudere bezoekers kunnen de spectaculaire Vuurproef afleggen en een kijkje nemen in het leven van machinisten in het verleden. Ook is het mogelijk een expositie te bezoeken: het Spoorwegmuseum biedt het hele jaar onderdak aan wisselende tentoonstellingen. Voor ieder wat wils dus: een perfect dagje weg voor het hele gezin.

Bezoek het Spoorwegmuseum met korting

Kinderen tot en met 3 jaar krijgen gratis toegang tot het Spoorwegmuseum (uitgezonderd het Thomas de Trein weekend en de Chuggington doe-dagen). Vanaf vier jaar geldt een toegangsprijs van € 17,50. Dit was vorig jaar (2017) nog € 16. Gelukkig biedt de website van Tripper en van AD Webwinkel dit dagje uit met korting aan. Een ticket kost deze partijen slechts € 12,50. Zo heb je een korting van 28% te pakken! Bij AD Webwinkel komt er nog wel 1,50 euro per bestelling bij, dat is niet van toepassing bij Tripper. Deze toegangskaarten zijn geldig tot en met 31 december 2018, maar het is onbekend tot wanneer deze kaarten verkocht zullen worden. Niet getreurd.

VERLOPEN: Trein + Spoorwegmuseum: € 23

Wil je naar het Spoorwegmuseum? Neem dan de trein. Voor 23 euro heb je een dagretour vanaf een vertrekstation naar keuze naar het Spoorwegmuseum, inclusief toegang, Kinderen t/m 11 jaar betalen slechts € 11. Deze actie is alleen te koop in juni. Het bezoek aan het Spoorwegmuseum moet plaats vinden in juni of juli 2018. Deze actie is alleen beschikbaar via Spoordeelwinkel.nl.

Foto: (c) Spoorwegmuseum (door: Photosteron.com)

Bereikbaarheid

Wil je het Spoorwegmuseum met korting bezoeken? Dan is het handig om te weten hoe het museum bereikbaar is. Het mooie is dat het Spoorwegmuseum een eigen station heeft: station Utrecht Maliebaan. Eén keer per uur pendelt hier een trein heen vanaf Utrecht Centraal. Let wel: er zijn geen treinkaarten te koop bij het museum. Koop dus vooraf een retourkaartje of maak gebruik van een ov-chipkaart. De voordeligste treinkaartjes kun je makkelijk vinden via onze prijsvergelijker. Kinderen tot en met 11 jaar kunnen zeer voordelig reizen met een Railrunner à € 2,50 of met Kids Vrij. Kids Vrij kost éénmalig slechts € 0,01, maar is alleen mogelijk in combinatie met een persoonlijke OV-chipkaart. Naast de trein is het ook mogelijk om een bus naar het Spoorwegmuseum te nemen. Neem bijvoorbeeld Qbuzz buslijn 8 van Utrecht Centraal Station (richting Wilhelminapark) en stap uit bij de halte Maliebaan. De bus gaat vaker dan de trein en is tevens een stuk sneller.

Foto: (c) Spoorwegmuseum

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
leo t hart
6 jaren geleden

Goedemorgen,

geldt dit aanbod ook voor hemelvaartdag?
we willen graag donderdag naar Thomas de trein.

bedankt alvast

mvg,

Leo ‘t Hart