advertorial

De voordelen van reizen per trein naar je werk

Waar steeds meer mensen zich ervan bewust zijn dat de uitstoot van CO2 drastisch verlaagd moet worden om de opwarming van de aarde tegen te gaan, zien we dat steeds meer mensen kiezen voor het reizen met de trein. Vooral zakelijk gezien is het voor werknemers een steeds interessantere optie om de reiskosten flink te kunnen reduceren en tevens ook direct een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Veel werkgevers bieden daarom dan ook vanuit maatschappelijk verantwoord oogpunt een kosteloos treinabonnement aan. Sterker nog, er zijn ook werkgevers die verplichten om dit te doen. Omdat er tal van voordelen zijn waarom het reizen met de trein ook voor jou een interessante optie kan zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Milieuvriendelijk

Mits je een elektrische auto hebt, is het reizen per trein natuurlijk een stuk milieuvriendelijker. Mede omdat de uitstoot veel lager is in tegenstelling tot alle auto’s die op de weg rijden. Uiteraard heeft een trein ook uitstoot van CO2, maar in verhouding tot een auto is deze hoeveelheid omgerekend naar kilometer per passagier een flink stuk lager. Daarbij komt ook dat je geen aansprakelijkheidsverzekering nodig hebt op het moment dat je geen auto hebt. Kortom, alleen maar voordelen dus. Uiteraard zijn er daarnaast nog meer voordelen, die we hieronder toelichten.

Kosten

De kosten voor een treinabonnement zijn in verhouding tot een auto een stuk voordeliger. Echter wel met de kanttekening dat je dan ook daadwerkelijk je auto aan de kant moet zetten. De kosten voor alleen brandstof wegen vaak niet helemaal op tegen de kosten van een trajectabonnement. Logisch ook, want ook de wegenbelasting die je dient te betalen voor een auto en ook de minimaal verplichte WA-verzekering maken het ineens een heel stuk anders. Daarbij komt ook dat je werkgever per kilometer 0,21 cent vergoedt, terwijl de meeste werkgevers reizen met het openbaar vervoer volledig vergoeden.

Efficiënt

Wanneer je iedere ochtend rondom de spits naar je werk moet rijden, is de kans vrij groot dat je vier van de vijf dagen in de file staat. Niet alleen op de heenweg, maar ook op de terugweg. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel onnodige tijd je dit kost, om over de irritaties nog maar te zwijgen. Kies je voor het reizen per trein, dan kan het uiteraard ook voorkomen dat je te maken krijgt met een vertraging door storing of andere zaken, maar is het vaak wel een heel stuk sneller. Helemaal in het westen van het land, kiezen er steeds meer mensen voor om met het ov te reizen. Niet alleen om de kosten, maar ook om efficiëntie. Je kunt je immers wel voorstellen dat het geen pretje is je auto van de binnenstad van Amsterdam naar de ring te moeten krijgen tijdens de spits.

Tot slot

Het reizen per trein heeft in veel opzichten allerlei voordelen. Uiteraard is het ook handig een auto voor de deur te hebben staan, mocht het dan een keer zo zijn dat je niet met de trein wilt reizen of gewoon de vrijheid wilt hebben om ook ergens anders naartoe te kunnen gaan. Belangrijk is dan natuurlijk wel dat je je auto goed verzekert. Het verzekeren van je auto of ander motorvoertuig doe je daarom gemakkelijk en snel via Alpina.nl. Kom je er zelf niet uit, dan helpen ze je graag mee om te kijken welke verzekering het beste bij je past.

Dit bericht is een partnerbericht en valt buiten de verantwoording van de redactie van Treinreiziger.nl.

This post was last modified on 8 februari 2023 21:47

Share

Recent Posts

Zuid-Holland wil een landelijke centrale voor reishulp in ov

De provincie Zuid-Holland pleit voor een landelijke centrale voor mensen die hulp nodig hebben bij…

2 dagen terug

Koninklijk rijtuig overgedragen aan Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een bijzonder museumstuk rijker: vandaag werd het koninklijk rijtuig overgedragen aan het…

6 dagen terug

OVpay: vanaf nu mogelijk om met leeftijdskorting te reizen

Al een derde van de incidentele reizigers reist met OVpay, reizen met je betaalpas. Sinds…

6 dagen terug

Belgische reizigersorganisatie waarschuwt voor gevolgen snelle IC Brussel: ‘NMBS offert binnenlandse reiziger op’

Vanaf december is het mogelijk om 45 minuten sneller tussen Amsterdam en Brussel te treinen…

7 dagen terug

Reis goedkoper met de NS PrijsTijd Deal: tot wel 60% korting

Zonder abonnement tóch goedkoper reizen met NS. Dat kan met de NS PrijsTijd Deal. Wie…

1 week terug

Interrail geeft 20% korting op tickets geldig vanaf 1 september

Tot en met 18 juli krijg je 20% korting op alle Interrailtickets die geldig zijn…

1 week terug