1e klas dagkaart Treinreiziger.nl vanaf 13 euro

4 jaar terug

VERLOPEN. Er zijn weer nieuwe aanbiedingen. Gebruik daarvoor onze prijsvergelijker.

Speciaal voor lezers van Treinreiziger.nl heeft NS van 24 juni tot en met 9 juli een hele mooie aanbieding. Voor slechts 19 euro koop je 1 weekenddagkaart. Wil je vaker 1e klas reizen in het weekend? Dan daalt de prijs per stuk. Voor 3 exemplaren betaal je slechts 13 euro per stuk! Goedkoper kan niet. Het is ook mogelijk om de dagkaarten samen met iemand anders te gebruiken.

Info & Bestel

De eerst mogelijke reisdatum is op 24 juni. Dat is ook de dag dat Treinreiziger.nl de Kilometer Kampioen organiseert: de wedstrijd om de meest fanatieke treinreiziger van Nederland te vinden. Wie weet kom je de deelnemers wel tegen. Met deze aanbieding wordt het in elk geval voor iedereen extra leuk om met de trein op pad te gaan.De laatste reisdatum is zondag 9 juli. Je kunt de dagkaarten alleen in het weekend gebruiken.

De opties op een rij

 • 1x 1e klas dagkaart voor het weekend: € 19
 • 2x 1e klas dagkaart voor het weekend: € 29 (dus € 14,50 per stuk)
 • 3x 1e klas dagkaart voor het weekend: € 39 (dus € 13 per stuk)

Kriskras door Nederland
Met deze goedkope dagkaart reis je op een zaterdag of zondag kriskras door Nederland. Het treinkaartje is niet alleen geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Connexxion, Syntus en Breng. Alleen bij Intercity Direct (traject Schiphol – Rotterdam v.v.) en ICE heb je naast deze dagkaart nog een toeslag nodig. Zoals gebruikelijk is het treinkaartje niet geldig bij Thalys. Wil je geen toeslag betalen? Dan kun je gebruik maken van de reguliere intercity’s en Sprinters. Daar hoef je namelijk nooit voor bij te betalen.

Tickets kopen 
Het bestelproces en de betaling verlopen via de Spoordeelwinkel van NS.

 • Je krijgt na aankoop 1 voucher per dagkaart.
 • De reisdatum kies je pas bij het inwisselen van de vouchercode. Je hebt keuze uit 24 of 25 juni en 1, 2, 8 en 9 juli.
 • Geef per dagkaart aan wie het treinkaartje gaat gebruiken.
 • Print het e-ticket uit.
 • Koop je meerdere dagkaarten? Dan hoef je die niet tegelijkertijd te verzilveren. Je hoeft dus niet twee of drie dagen achter elkaar te reizen. Het is ook mogelijk om de dagkaarten samen met iemand anders te gebruiken. Pas na inwisselen van de vouchercode staan de dagkaarten op naam.

De voordelen van een 1e klas dagkaart:

 • Bredere stoelen met meer beenruimte en comfort (met name in intercity´s)
 • Stopcontact bij de zitplek (alleen in intercity´s)
 • In het algemeen minder druk, dus vaak meer privacy

Geen beperkingen
Bij deze 1e klas treinactie zijn er geen beperkingen qua tijdstip. Je mag zo vroeg of zo laat vertrekken als je wil. Je kunt vanaf 0:00 uur, tot uiterlijk 4:00 uur de volgende ochtend. Houd er wel rekening mee dat er ‘s nachts op veel trajecten nauwelijks treinen rijden. Raadpleeg altijd voor vertrek de NS reisplanner om te kijken of er aan het spoor wordt gewerkt.

Samenvatting 1e klas Treinreiziger.nl Dagkaart

Betreft: 1e klas NS Dagkaart voor het weekend
Verkoop: Via Spoordeelwinkel.nl
Verkoopperiode: T/m 24 juni. OP = OP.
Reisperiode: 24 juni t/m 9 juli. Alleen op zaterdag of zondag
Prijs: € 19 voor één dagkaart, € 29 voor twee dagkaarten, € 39 voor drie dagkaarten

Veelgestelde vragen over dit treinkaartje

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.

Nee. Als het treinkaartje éénmaal verzilvert is kun je de gegevens niet meer aanpassen. Ons advies is daarom één dag voor vertrek het treinkaartje te verzilveren, zodat je vrijwel zeker weet dat de reis echt door gaat.

Nee. Dat hoeft niet, het gaat om een e-ticket. Op sommige stations zijn alle ov-chipkaartpoortjes gesloten. Dat is geen probleem. Het e-ticket heeft een barcode waarmee je de (brede) chipkaartpoortjes kunt openen. Dat kan op onderstaande manier. Als er geen poortjes zijn, of ze staan open, kun je gewoon doorlopen. Je moet het e-ticket wel altijd uitprinten(, tenzij expliciet anders is aangegeven).

Je kunt het treinkaartje uitprinten. Op stations met loket kan een treinkaartje vaak tegen extra kosten (1 euro) worden uitgeprint. Uitprinten is niet verplicht. Het E-ticket kan ook getoond worden op de mobiele telefoon, tablet of laptop. Voorwaarden is wel dat het duidelijk leesbaar weergegeven wordt. Daarvoor is voldoende schermgrootte en -kwaliteit
noodzakelijk. “U dient zelf zorg te dragen voor een voldoende opgeladen en goed werkend apparaat” aldus de NS voorwaarden.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Ja. Sterker nog, tijdens de aankoop kun je nog geen reisdatum kiezen. Na aankoop krijg je een vouchercode. Die kun je op elk gewenst moment inwisselen, zolang de treinkaartjes geldig zijn. Pas bij het verzilveren van de vouchercode op NS.nl geef je aan op welke dag je gaat reizen en wie er van het treinkaartje gebruik maakt. Hier kun je de couponcode inwisselen.

Ja, dat kan. Het is een dagkaart. Dus je kunt naar meerdere bestemmingen gaan, of meerdere keren heen en weer reizen. Bij een dagretour kun je in de regel niet zomaar naar meerdere bestemmingen reizen.

Binnen een half uur ontvang je één e-mail ter bevestiging met daarin een vouchercode voor jouw treinkaartje. Heb je na een half uur geen e-mail ontvangen? Controleer dan je spam. Als je het kaartje dan nog steeds niet kunt vinden, kun je contact op nemen met de Spoordeelwinkel (NS). Zorg er voor dat u de betaalgegevens bij de hand heeft, daarop kunt u het ordernummer (orderID) vinden. NS kan u de treinkaartjes dan opnieuw toesturen. De Spoordeelwinkel van NS is bereikbaar via 088-6721002  (gebruikelijke belkosten).

Hier vind u het ordernummer bij uw betaalgegevens:

 

 

This post was last modified on 14 juli 2017 14:49

Share

Bekijk reacties

 • Op de site van de Spoordeelwinkel staat dat de verkoopperiode loopt t/m 25 juni tegen over 24 juni hier.

 • Kunnen ze door verschillende mensen (ieder kaartje andere naam) gebruikt worden?

 • Het zal wel druk worden in de eerste klas want kruidvat heeft ook een weekendactie

 • Hi

  Ik wou twee eerste klas dagkaartjes kopen voor 24 Juni, maar als buitenlandse kan ik ze schijnbaar niet met mijn credit card betalen. Klopt dat?

 • ik kan voor de optie kiezen 2x 1 dagkaart of 1x 2 dagkaarten. De laatste optie is aanzienlijk goedkoper. €29,- ipv €38,-. Met de optie 1x 2 dagkaarten kan ik toch ook met 2 personen reizen?

 • Zou op 12 aug een dagkaart willen hebben van hroningen terborg. 13 aug weer terugterborg groningen. Wat zijn de kosten. Of heeft u een alternatief. Heb geen ov kaart. Moet reizen nsar gfestival mvg klaas

 • waarom gebruik je geen omdraaibordjes
  ene kant klasse 1
  andere kant klasse 2
  zodat er meer mensen kunnen vervoeren
  tijdens spits op 2
  buiten de spits op 1
  of andersom
  is dat geen goede oplossing?

  • Tijdens de daluren hoort NS gewoon voldoende materieel in te zetten. In de spits zijn er mensen die fors extra betalen voor de 1e klas, en dan zou het vreemd zijn als mensen met een 2e klas ticket ook gewoon dezelfde service zouden krijgen.