fbpx

Inschrijving Kilometer Kampioen 2017 gestart

28 apr 2017 16:08

Wie mag zich de komende twee jaar de meest fanatieke treinreiziger van Nederland noemen? In 2015 won Bob Landman de Kilometer Kampioen door in 24 uur maar liefst 1593 kilometer af te leggen. Op 24 juni organiseren we de wedstrijd opnieuw. Inschrijven voor de wedstrijd kan vanaf vandaag. Voor 19 euro doe je mee, inclusief 1e klas dagkaart en een uniek t-shirt.

Schrijf je in

De basis van de wedstrijd blijft hetzelfde als in 2015: zoveel mogelijk kilometers maken in 24 uur. De spelregels zijn op een paar punten wel aangepast. Dit keer moet je tussen 10 en 14 uur een stempel halen op Utrecht Centraal. Daarnaast telt elk traject nu maximaal twee keer mee, mits je het traject in twee verschillende richtingen aflegt.

“We hebben de regels aangepast omdat de opties anders te beperkt dreigden te worden,” zegt Hildebrand van Kuijeren, die de wedstrijd verzonnen heeft. In 2015 reden er namelijk ook nog de hele nacht treinen tussen Rotterdam en Eindhoven en tussen Utrecht en Eindhoven. Daarnaast zullen er nu naar verwachting op meer plekken werkzaamheden zijn.

Nieuw is ook dat er dit jaar naast de Kilometer Kampioen ook de Stations Kampioen wordt georganiseerd. “De meest prestigieuze prijs blijft de Kilometer Kampioen. Maar voor iedereen die treinreizen ook fantastisch vindt, maar waarvoor 24 uur niet haalbaar zijn, organiseren we nu de Stations Kampioen,” legt Van Kuijeren uit. Bij die wedstrijd moet je in 12 uur zoveel mogelijk stations aandoen.

Speciaal vanwege de wedstrijd heeft NS voor deelnemers van beide wedstrijden 1e klas dagkaarten ter beschikking gesteld. Daardoor kun je je voor 19 euro inschrijven, inclusief dagkaart en t-shirt. De t-shirts zullen dit keer een andere kleur krijgen.

  • Update: Als je problemen ondervindt met de inschrijving, stuur dan een e-mail naar contact@treinreiziger.nl. Meld daarbij aan welke wedstrijd je mee doet, welk maat t-shirt je wilt,of je je inschrijft met of zonder treinkaartje, en je adres,
0 0 stemmen
Artikel waardering
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
OV
7 jaren geleden

Tot wanneer kun je je inschrijven?

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  OV

In elk geval tot 10 juni.

marcel
7 jaren geleden

Dan moet je wel in de trein naar de wc en eten en drinken in een rugtas meenemen anders verlies je kostbare tijd.

Thijs
6 jaren geleden

Waarom in 2018 geen Kilometerkampioen, leek mij iig een groot succes, dus waarom niet een jaarlijks evenement?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Thijs

Het was inderdaad zeker een succes. Het kost enerzijds best veel tijd in organisatie, anderzijds willen we het echt bijzonder houden. En daarom een tweejaarlijks evenement.